Bedankt voor het vertrouwen in 2018 !!

Picture of Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

2018 was een bizar jaar vol tegenstrijdigheden, extreme geluksmomenten waarin ik dacht en het gevoel had ik kan de hele wereld aan… kom maar op….,tegenover zware kut momenten waarin ik het echt niet meer zag zitten. 

Wat een tegenslagen

Halverwege het jaar kregen we te horen dat het land wat we huren verkocht zou worden.

We moesten met spoed op zoek naar een nieuwe thuishaven zowel voor mijn kudde alswel voor mijn bedrijf. De eigenaar waarvan we het land huurde was overleden en de erfgename wilde het land verkopen.

Mijn paarden werden spontaan ziek. Saffier wel het ergste, hij  kreeg een infectie aan zijn staart en moest  2/3 van zijn staart missen. Ook nog in de hoop dat de infectie niet naar binnen zou slaan. We hadden hem thuis verzorgt maar de wond was zo erg dat dat niet meer ging. Ik heb hem toen met tegenzin naar de lingehoeve gebracht waar hij super goed verzorgt werd. Wel stond hij nu 24 uur per dag binnen, terwijl hij thuis juist 24 uur per dag buiten staat. Ik ging er natuurlijk elke dag heen. Het weer zat hem ook niet mee. Het waren de warmste dagen van het jaar. De vliegen lieten hem niet met rust. Ik zag hem daar elke dag ongelukkiger worden. Toen de wond zo goed behandelbaar was voor mij heb ik in overleg  met de chirurg gekozen om hem toch weer naar huis te halen naar zijn eigen kudde. Hij was ook zoveel kilo’s verloren.

Gelukkig is alles weer op z’n pootjes terecht gekomen. De paarden hebben hun kwaaltjes weer overwonnen. Saffier krabbelt langzaam weer op en komt weer beetje bij beetje aan. Hij lijkt nu meer op een belgische knol met zo’n klein staartje. 

De wonderen zijn de wereld niet uit!!

Wij hebben de wonderlijke kans gekregen om het land aan te kopen!! We kunnen blijven!!!

Zo rond oktober kwam het heugelijke nieuws dat we het land kunnen aankopen, we kunnen blijven. Wat een opluchting!!

Het land waar ik  al 10 jaar een bijzondere band mee heb. Waar ik mezelf heb leren kennen dmv mijn kudde. Het land waar mijn dierbare vrienden wonen. Waar al zoveel mooie processen tot ontwikkeling zijn gekomen. Waar al zoveel Hoogsensitieve personen Ja hebben kunnen zeggen tegen zichzelf. Het mag een plek blijven voor groei en ontwikkeling, een plek waar mensen antwoorden kunnen vinden op eigen vragen. Een plek om te koesteren.

Het geluk was nog niet op…  nee  zeker niet! In december heb ik vol trots de lancering van de documentaire “ dit is mijn weg” mogen presenteren. Een creatief project waar we 2 jaar lang aan gewerkt hadden was klaar om aan de wereld te laten zien.

Zo zie je maar weer, dat als het stormt je vooral moet blijven staan en niet mee gaan in die storm. Ik heb een jaar met ups en downs en nieuwe inzichten afgesloten !!! Vooral het inzicht dat er altijd weer momenten zijn waarin je versteld staat van jezelf … zodat  je tegen jezelf kunt zeggen “dat heb ik toch maar mooi gereikt!!!

Ik heb mijn  tranen laten rollen. Alle emoties heb ik dit jaar wel voorbij zien komen en ik heb  zeker ook gelachen. Alles mag er zijn.

Als je achterom kijkt naar 2018 kijk dan vooral naar je overwinningen, je groene vlaggen. De rode vlaggen horen erbij die kunnen we niet weg poetsen. Wel kunnen we zorgen dat er in 2019 steeds meer en meer groene vlaggen bij komen.

Op naar 2019-nieuwe uitdagingen staan al te wachten!!

Voorbeeld inspiratie-bron, het officieel ontwerp komt nog.

 

Dit jaar maak ik een start van het schrijven van mijn doe-boek “gewoon effe niets”

Er zijn al veel boeken geschreven over HSP. Dit boek wordt een bijzonder boek. Een doe-boek met veel achtergrond informatie over Hoogsensitiviteit en hoe je chronische stress kunt voorkomen. Een boek om dmv creativiteit in beweging te komen om niet te doen.

Effe niets ….doen is zo ontzettend belangrijk voor jou als HSP .

Of je nu alleenstaand, hardwerkend, thuis zit, getrouwd , samenwonend, ouder, zelfstandig , werknemer, directeur of manager bent dit is het boek voor jou … een must have… een aanvulling op je dagelijkse bestaan. Het helpt je om weer even bij jezelf te komen…. bij de allerbelangrijkste bezigheid voor elke HSP “effe niets doen”

In januari gaan we ons land aankopen. Dan starten we een super spannend project . Onze eigen paddock paradise, met een paarden track door een glooiend landschap, specifieke planten, struiken en bomen gericht op de paarden, een waterpool. We geven het land terug aan de natuur. een droom die in vervulling gaat !!!!

In mei sta ik voor de  uitdaging om hoogsensitiviteit en het paard meer bekendheid te geven dmv een bijzondere interactieve theater lezing.

In juni ronden we  een (het 4de seizoen alweer) Equi&art ontdekkingsreis af en zullen er weer 5 hoogsenstitieve personen volmondig kunnen zeggen: “ik zeg  JA tegen mezelf en vanaf nu BEN IK mijn eigen levenscoach.”

Kortom ik heb zoveel zin in 2019!!!!!

Om wat het is.
Om wat het was .
Om wat het zal worden.
Heb het lief.

Ik wens jullie allemaal een jaar vol van liefde, nieuwe uitdagingen, overwinningen, rust, vriendschappen, magie en het verzamelen van mooie  positieve herinneringen en inzichten. Dank jullie wel voor het vertrouwen, openheid en kwetsbaar en… dat ik een stukje op jullie weg in 2018 mee mocht lopen.

 

Zeg in 2019 JA tegen jezelf

Veel Liefs 

Jolanda , Woelfie, Kristel, Saffier, Evy, Gioya Saar, Leo, Dorus en Luna

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.