Hoogsensitief jouw kwaliteit

Ontdek de kwaliteit & kracht in jezelf

De 3 daagse Cursus die jouw sensitiviteit omzet in een kwaliteit.
Vrijdag       29 sept 2017  11.00-17.00 uur
Zaterdag    30 sept 2017 11.00-17.00 uur
Zondag      01 okt 2017   11.00-17.00 uur

Is alles je teveel, heb je last van overprikkeling en kun je je rust niet vinden? Ben je oververmoeid, angstig en/of depressief. Reageer je snel emotioneel en pieker je veel? Loop je vast op je werk of thuis als moeder? In deze  3 daagse basis cursus maak je een start met het hervinden en ervaren van je kwaliteiten en creëer je een basis  als hoog sensitief persoon. Samen vinden we jouw kracht terug  in de natuur samen met de paarden.

Herken je hooggevoelig.

 • Is  het druk in je hoofd?
 • Is elk geluidje te veel is of irriteert het labeltje aan de binnenkant van je vest je?
 • Reageer je snel emotioneel en pieker je veel?
 • Snap je niet waar je vermoeidheid vandaan komt?

Je zult  rust vinden en minder vermoeid zijn als je  jouw kwaliteiten als hoog sensitief persoon leert kennen, respecteren en waarderen. Ik nodig je graag uit om samen in de natuur en de paarden jouw Kwaliteiten & kracht te hervinden. Je krijgt praktische tips welke je thuis direct in kunt zetten. Je krijgt veel antwoorden op vragen die jouw bezighouden. 3 dagen vol zelf-ontplooiing en innerlijk bewustzijn. Herkenning in de ervaringen en verhalen van anderen.

In deze 3 daagse basis cursus komen o.a de volgende onderwerpen aan de orde:
Hoe neem je waar? Wat is overprikkeling en hoe werkt dat in ons zenuwstelsel?. Wat brengt  lichaamsbewustzijn jouw? Wat kunnen wij van het paard leren over onszelf ?
De 3 paarden aspecten (aanwezig zijn, spiegel,leiderschap)  en hooggevoeligheid.Het huis der bewustzijn. De Creatieve verankering, (zet je innerlijke beleving om in kleur en vorm)

Het programma van deze 3 daagse basis cursus: 

Vragen die in de ochtend behandeld worden:

 • Wat houdt hooggevoeligheid in en hoe reageert jouw lichaam hierop?
 • Wat voor soorten hooggevoeligheden zijn er?
 • Hoe kun je een verhoogd niveau van overprikkeling  tegen gaan?
 • Welke praktische oefeningen kun je inzetten om bewust te worden van je lichaam?
 • Hoe kun je het beste bij je zelf blijven?
 • Hoe weet ik nu welk gevoel van mij is en/of van de ander?
 • Persoonlijke vragen…

Je leert hierdoor bewuster om gaan met overprikkeling. Deze lichaamsgerichte oefeningen gaan over het hier en nu, het aanwezig zijn en gronden. We trekken een kaart van Linda Kohanov deze zal je begeleiden gedurende deze 3 dagen en is verbonden met jouw vraag.

De middagen van de praktijk.  Je ervaart het paard als jouw reflectie partner. Het paard zal jou de informatie teruggeven die op dat moment belangrijk voor je is.
We sluiten elke dag af met een creatieve verankering. Aan het einde van deze 3 dagen kijken we terug op deze dagen en bespreken we je doel en wat de kaart je voor aanvullende inzichten mee kan geven.

Voor wie?

Voor ieder (vanaf 25 jaar) die bewuster in het leven wil staan.

Data

Zaterdag&zondag en maandag van 11.00-17.00 uur

Kosten

325,00 per persoon

 

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.