Groepstraject

Het team als eenheid

De coachingsdag waarin teambuilding centraal staat. Door samen opdrachten uit te voeren word zichtbaar waar de samenwerking, communicatie beter of anders kan om tot het gewenste resultaat te komen.

Samenwerken als team.
Door het samen te werken aan opdrachten en het werken met één of meerdere paarden word er gewerkt aan teambuilding. Paarden zullen teruggeven wanneer zij zich op hun gemak voelen bij een bepaalde benadering. Daarna wordt de vertaalslag naar de praktijk gemaakt en zal men er met elkaar aan gaan kunnen werken. De volgende punten zullen tijdens de opdrachten duidelijk worden.

 • Welke patronen zijn er? En hoe motiveren deze om anders met elkaar om te gaan?
 • Waar kan de samenwerking beter of anders?
 • Waar liggen de persoonlijke talenten en interesses van de individuele teamleden?

Leerproces gedurende de dag:
Alle activiteiten gebeuren in de buitenlucht met de paarden. Er wordt niet gereden, de activiteiten worden op de grond uitgevoerd. De paarden lopen vrij rond. Het doel is de aanwezige kwaliteiten van ieder aanwezig teamlid in beeld te krijgen en deze tot recht te laten komen op de werkvloer. Dit kan de sfeer op de afdeling verbeteren en de productiviteit ten goede komen.

 • Ervaring:Wat en hoe ervaren wij?
 • Reflectie:Wat voelen wij daarbij?
 • Herkenning:Wij doen, voelen en ervaren dat.
 • Bewustwording:Waarom doen, ervaren en voelen wij dat?
 • Verandering:Wat kunnen en willen wij veranderen en hoe doen wij dat?
 • Experimenteren:Hoe willen en kunnen wij dat anders doen? En wat levert dat op?
 • Competenties versterken:De manier om dat samen aan te pakken.

Efficiënt leidinggeven.
Met een team leidinggevende bied de coachingsdag ook veel nieuwe inzichten. Ben je de enige leidingevende dan kun je je ook aanmelden voor een coachingsdag persoonlijke leiderschap. Met het paard kom je sneller tot inzicht in het eigen functioneren. Dit inzicht kan verder uitgewerkt worden in de werksfeer.

Verminderen van weerstand na fusie of ingrijpende veranderingen.
Heeft er in het bedrijf een ingrijpende verandering plaats gevonden? Dan heeft de coachingsdag teambuilding veel te bieden. Het kan zijn dat door de veranderingen, weerstand is gekomen in de werksituatie. Dit bied kans tot vernieuwing en een frisse nieuwe wind. Paarden zijn meesters in om dit te spiegelen en te helpen om een manier te vinden er anders mee om te gaan. Het is belangrijk dat werknemers zich gehoord voelen in hun weerstand, dit opent deuren naar een nieuwe inzet en gevoel van saamhorigheid.


Ja! Wij doen mee met deze coachingsdag!

  Inschrijving en ondertekening:

  Ik schrijf mij in voor een vrijblijvende kennismaking.Ik schrijf mij in voor de coachingsdag persoonlijk leiderschap. En ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.Ik schrijf ons in voor de coachingsdag teambuilding. En ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

   

  EquiZenz maakt gebruik van de algemene voorwaarden van KREAC klik hier om ze te bekijken.

  Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.

  Wil jij je niet langer 'anders' en onbegrepen voelen?

  (Zonder Jezelf Te Verliezen?)

  Ik wil me niet langer ‘anders’ en onbegrepen voelen zodat ik me niet langer een buitenstaander voel en meer rust in mijn leven kan ervaren.

  Ik wil niet begrijpen wat hoogsensitiviteit is en voel me goed zoals ik ben.