Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

2 daagse -Zo stel ik mijn grenzen 12 en 26 nov.

12 november 2020 van 10:00 tot 17:00

€290,00

Zo stel ik mijn grenzen

Ben jij  als hoogsensitief persoon na die online vergadering gesloopt. Blijf je het lastig vinden om je grenzen aan te geven. Hoe ga je om in deze nieuwe tijd van thuis werken. Kun je thuis je rust niet vinden terwijl je wel graag thuis bent. Wil jij je minder storen aan wat anderen van je vinden. Heb je moeite met het maken van keuzes. Zou je graag beter bij jezelf kunnen blijven.

Ik ben ook zo gevoelig, ik kan die knop niet omzetten. Ik zal ermee moeten leren leven. dat heb ik van mijn vader of moeder. ik ben mijn hele leven een pleaser geweest. Het zal niet voor me weggelegd zijn om het anders te doen.

Dat begrijp ik wel!!

Je bent al zo lang went om er op deze  manier zo mee om te gaan.  Je hebt het geleert, je bent met bepaalde uitspraken opgegroeid die je eigen hebt gemaakt. Je bent het een soort van gaan accepteren maar onderhuids knaagt er iets. Je weet dat je het anders wilt aan pakken maar hoe?

Het is niet waar !!

Geloof niet alles wat je denkt. Ik kan je nu al zeggen dat er vooroordelen in je hoofd rond zweven… het kan echt anders.

Je bent al zo lang went om er op deze  manier zo mee om te gaan. Je bent met bepaalde uitspraken opgegroeid die je je eigen hebt gemaakt. Je bent het een soort van gaan accepteren maar onderhuids knaagt er iets. Je weet dat je het anders wilt aanpakken maar hoe?

Graag laat ik je dat zien in deze 2 daagse masterclass HOE HET OOK ANDERS KAN. Wat de valkuilen zijn. Ik leer je via deep learning ( dit is een ervaringsgerichte manier waardoor je zelf  je inzichten verkrijgt.) Hierdoor wordt het eigen en neem je niet klakkeloos een methodiek over. Je gaat patronen doorbreken en vol daadkracht je grenzen bepalen en aangeven.

onderzoek hsp

Even tot rust komen

Laat de hektiek van alle dag even achter je .
Even bij tanken en dan ervaren hoe je meer tools in handen kunt krijgen om jouw grenzen duidelijk te stellen.

qui en art, hoogsensitief, burn-out

Ervaringen omzetten in beeld en vorm

Realisaties en persoonlijke inzichten blijven beter hangen door ze om te zetten in kleur en beeld

6d7a8f18-c155-4228-a9cd-ff770939204b

Begrip zonder woorden

Samen met andere Hsp,ers in de natuur tussen de paarden gewoon even zijn zonder oordeel, voor oordeel of veroordeling.

Leer ja tegen jezelf zeggen ipv je omgeving

Deze 2 dagen gaan over jou en jouw grenzen. Waar loop jij tegenaan? Welke grenzen wil jij versterken? Je ontmoet andere Hsp’ers en je deelt ervaringen. Door het op doen van eigen inzichten onderzoek je en versterk  je jouw grenzen. Waar liggen jouw loyaliteitsconflicten? Wat maakt dat je moeite hebt met nee zeggen en ja zeggen tegen jezelf? De inzichten na deze dagen stellen je instaat om beter ja te zeggen tegen jezelf en te blijven staan als het stormt om je heen. Je  gaat je grenzen onderzoeken, vinden en aangeven.

Een paard weet , voelt en laat ervaren

Paarden zijn kanjers om jouw uit te dagen om het beste in je naar boven te halen. Ze laten je ervaren waar jij over je grenzen gaat , wat maakt dat je over grenzen gaat en hoe je je grenzen duidelijk en met daadkracht kunt stellen.  

Je hoeft zeker gaan ervaringen met paarden te hebben om aan deze 2 dagen deel te nemen.

Als Hsp ben je empatisch en kun je goed luisteren

Deze 2 ingrediënten (empatisch zijn en goed kunnen luisteren) zijn al voldoende om een breed draagvlak te creëren waardoor mensen zich aangetrokken voelen tot je…. “mensen vertellen me alles, gewoon zomaar, ik kende hem/haar niet eens” hoor ik binnen mijn praktijk.
De schaduwzijde daarvan kan zijn dat je moeite hebt met grenzen stellen. Moeite hebt om bij jezelf te blijven. De kans is groot dat je je overbelast, gebruikt  en niet gehoord en niet gezien voelt.

2 dagen ervaringsgerichte oefeningen en praktische tips

Als Hoogsensitieve persoon ben je van nature op andere afgestemd en kun je je makkelijk aanpassen dit is als een 2de natuur voor je. 

Je hebt een grote neiging tot zorgzaamheid en het nemen van verantwoordelijkheid.

Ook kun je als hoogsensitief persoon zo in de emotie of gevoel van de ander meegaan, dat je soms jezelf verliest en dit beleven als iets van jezelf. Hoe herpak je jezelf dan. Na deze dagen heb je het juiste gereedschap voor het aangeven van je grenzen in je toolbox zitten. 

Door de gewoonte van het dagelijkse leven kan het stellen van grenzen erbij insluipen en voel je ….verdikkeme ik ben weer te ver gegaan …hoe zat het ook al weer ….  met mijn grenzen….hoe kan ik in verbinding zijn en toch bij mezelf blijven?

Welke vragen gaan we onderzoeken?

  • Wat zijn grenzen en hoe en waar kan ik deze ervaren?
  • Hoe kan ik beter mijn grenzen aangeven
  • Waar loop jezelf tegenaan?  
  • Wat heb ik nodig om ja te zeggen tegen mezelf
  • In welke loyaliteitsconflicten leef ik?    
  • Wat kunnen de paarden jou leren over dit thema?
Ik kan pagina's vol schrijven met wat ik daar heb geleerd, wat ik daar heb gevoeld, het is de meest liefdevolle plek op aarde die ik ooit heb mogen ervaren. En voor iedereen die twijfelt, niet doen. De engelen staan voor je klaar en Jolanda.
Angela
Accountant

"Als je in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf"

 Programma 2-daagse

Dag 1

09.30-10.00 inloop
10.00-11.00 doelen voor deze 2 dagen stellen
11.00-12.00 theorie & uitwerking Grenzen
12.00-12.30 Lunch
12.30-17.00 ervaringsgerichte oefeningen met de paarden en creativiteit

Dag 2

09.30-10.00 inloop
10.00-11.00 huiswerk, ervaringen en doelen bespreken.
11.00-12.00 theorie & uitwerking Grenzen
12.00-12.30 Lunch
12.30-17.00 ervaringsgerichte oefeningen met de paarden en creativiteit

Geef je tijdig op voor deze 2 dagen door je hieronder aan te melden via de knop er zijn maar beperkte plaatsen ( 4 plaatsen) beschikbaar.

Als jij in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf.

Gegevens

Datum:
12 november 2020
Tijd:
10:00 tot 17:00
Kosten:
€290,00

Wil jij je niet langer 'anders' en onbegrepen voelen?

(Zonder Jezelf Te Verliezen?)

Ik wil me niet langer ‘anders’ en onbegrepen voelen zodat ik me niet langer een buitenstaander voel en meer rust in mijn leven kan ervaren.

Ik wil niet begrijpen wat hoogsensitiviteit is en voel me goed zoals ik ben.