De natuur terug geven

Picture of Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Na iets meer dan 1,5 jaar hard werken hebben we agrarische grond omgetoverd tot een paradijs voor de paarden en voor hoogsensitieve personen die hier tot rust kunnen komen. 

Graag deel ik zo nu en dan dit bijzondere project ‘Paddock Paradise’

Een plek waar mens en dier zichzelf kan zijn

Na 1 jaar en 8 maanden hard werken is onze basis gelegd voor een bijzonder project, een paradijs voor onze paarden zodat ze op een natuurlijke manier hun dag door kunnen brengen in beweging. Een hapje en een stapje 🍀 En voor de mens die hier de rust kan vinden om tot zich zelf te komen. 

Maar het is inmiddels meer dan dat. Ik wilde agrarische grond teruggeven aan de natuur, de biodiversiteit vergroten en dat er meer dieren zouden komen genieten van dit stukje natuur op 1,5 ha. Deze droom is deels uitgekomen en dit is nog maar het begin. 

Graag deel ik zo nu en dan het resultaat met jullie. 

Ons gebied is een beschermd dassengebied en in al die jaren ( ik zit hier al sinds 2008) dat het nog 1 grote vlakte was van 4,5 ha, heb ik nog nooit 1 das mogen ontmoeten. Tot een paar weken geleden. 

We zien dat er delen van de Weilanden worden omgewoeld… , we horen vaak geritsel in het mais gewas, wat verbouwd wordt op de andere 3 ha. ….wat zou dat zijn … en we blijven vaker wat langer op ons land om erachter te komen welk dier ons komt bezoeken?? 

Zo komen we erachter dat dit het werk van de dassen is, die zoeken naar voedsel. 

Hoe bijzonder is dat !! 

Ik heb in heel mijn leven nog nooit een das gezien. En nu zijn het de bewoners van ons kleine paradijsje. 

Een kadootje misschien wel om ons te bedanken voor wat we voor de natuur doen😊

Erg dankbaar om dit levenswerk voort te mogen zetten

Er komen steeds meer dieren wonen, hazen, konijnen,uilen en veel andere vogels die ik in al die jaren nog nooit gezien heb hier. De natuur terug te geven waar het hoort. Ik zal nog veel van haar leren. 

Erg dankbaar om dit levenswerk voort te mogen zetten.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.