Focus op potentie in plaats van beperkingen

Picture of Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Meer focus op voordelen en mogelijkheden
.

Een impressie van de 6-daagse opleiding die ik heb gevolgd

Om mijn klanten goed te kunnen begeleiden, moet ik als HSP coach/therapeut natuurlijk bijblijven met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hoogsensitiviteit Daarom heb ik deze zomer de 6-daagse opleiding HSP voor Professionals van Elke van Hoof gevolgd.

Wat een feest om 2 keer 3 dagen lang ondergedompeld te worden in de kennis en wetenschap over hoogsensitiviteit!

Op een superlocatie in België, samen met andere professionals uit diverse beroepsgroepen: zelfstandig zorgverleners zoals ik, maar ook docenten, psychologen, ggz-hulpverleners, psychologisch verpleegkundigen en noem maar op.

 

 

 

 

 

 

Het was een intense en inspirerende opleiding: heel veel theorie (die ik als HSP’er wel even moet verwerken), in groepjes aan het werk met de nieuwe inzichten en veel zelfonderzoek (ja, ook ik leer telkens meer over mezelf).

 

Een aantal belangrijke en interessante highlights uit de opleiding:

  • HSP en wetenschap: er is steeds meer wetenschappelijke onderbouwing voor hoogsensitiviteit. Daardoor wordt hoogsensitiviteit steeds meer erkend. Yes, eindelijk kunnen we afrekenen met het imago van softies en aanstellers!
  • Focus op potentie in plaats van beperkingen: de focus van de zorg voor HSP’ers verschuift stap voor stap naar de potentie en het stimuleren van de positieve aspecten van hoogsensitief zijn. Of met andere woorden: wat kun jij dankzij jouw hoogsensitiviteit? Wat heb jij nodig om te leven vanuit jouw gevoelige kracht? En welke mogelijkheden biedt jouw hoogsensitief zijn?
  • Herkenning hoogsensitiviteit: de overeenkomsten en verschillen tussen hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, autisme, adhd, add, borderline etc. worden steeds duidelijker. Oftewel: we weten steeds beter wat hoogsensitiviteit is. En wat juist niet.
  • HSP en werk: de vraag naar competenties waarover hoogsensitieve werknemers beschikken zal de komende jaren alleen maar verder stijgen. Werkgevers moeten nog wel overtuigd worden van de voordelen van hoogsensitiviteit.
  • Positief opvoeden: hoogsensitieve kinderen – maar ook hoogsensitieve volwassenen – hebben veel baat bij positief opvoeden. Met nieuwe coachingsinstrumenten gebaseerd op positieve psychologie, kunnen we ouders helpen de talenten van hun kind te ontwikkelen.
  • Zelfcompassie: HSP’ers hebben over het algemeen weinig zelfcompassie. Het is belangrijk voor hoogsensitieve personen te leren dat ze voor zichzelf net zo mild mogen zijn als dat ze voor anderen zijn.

De komende tijd zal ik jou in mijn blogs meer vertellen over elk van deze onderwerpen. Over wat ze betekenen voor jou en mij. Hoe ik de nieuwe inzichten en instrumenten ga toepassen in mijn jaartraject en mijn cursussen . Maar vooral ook hoe ik jou daarmee verder kan helpen op je ontdekkingsreis naar wie jij bent en wat jij nodig hebt om gelukkig in het leven te staan.

Zelf ervaren welke mogelijkheden en voordelen jouw hoogsensitiviteit je biedt? Doe dan mee met één van mijn cursussen of trainingen.

Bekijk de agenda

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.