Kunstzinnige therapie

Hoogsensitiviteit en Beeldtaal als communicatie

Met maken van kunst kun je je stresslevel aardig verlagen. Het stimuleert creatief  en innovatief denken. Het vergroot de plasticiteit van de hersenen en levert veel andere mentale en fysieke gezondheid voordelen op. Dmv het werken met beeldtaal verwoord je op een non-verbale manier jouw innerlijke belevingen en je verankerd verkregen inzichten. Het maakt je flexibel en het creatieve proces versterkt je zelfvertrouwen.

Door te werken met beeldtaal krijg je toegang tot het onderbewuste. Op dat niveau kun je belemmerende patronen en overtuigingen veranderen.

Leer jouw innerlijke processen kennen

Wat woorden verbloemen wordt vaak duidelijk in beeld. Soms is het moeilijk om gevoelens en denkprocessen in woord om te zetten. Dan is het juist fijner voor je als Hoogsensitief persoon om je creativiteit te gebruiken zodat innerlijke processen helder worden. Dit noem ik beeldtaal. Deze taal bestaat al zolang dat er mensen zijn. Het is een vorm van communicatie. Zowel met de buitenwereld als onze eigen innerlijke wereld. Met kunstzinnige intuïtieve ontwikkeling leer je door middel van tekenen, schilderen, collages maken en boetseren  je innerlijke wereld te doorgronden. In dit proces gaat het niet om het resultaat maar juist de ontwikkeling, jouw psychologische  en emotionele groei is hierin erg belangrijk.

Creativiteit is een onderdeel van elk Hsp traject

Wat doet creativiteit met je?

  • Creativiteit zorgt voor zelfvertrouwen en durf
  • Creativiteit maakt je flexibel

  • Creativitiviteit laat je loskoppelen van conformisme (de drang tot aanpassen aan gedrag en opvattingen die heersen binnen een bepaalde groep)

  • Creativiteit doorbreekt controles en routine
  • Creativiteit verlaagd met 90% jouw stress level
     

Als Hoogsensitief persoon ben je een bron aan intuïtie en inspiratiekracht. Met die inspiratiekracht en creativiteit kun je hele bijzondere dingen creëren op deze aarde. Maar durf je er op te vertrouwen. Durf je de stap te maken van denken naar doen. Dit proces spreek ik vaak aan na een sessie en vraag je dan om je inzichten te verwoorden in beeldtaal. Dit noem ik een creatieve verankering.

 

Wat is een creatieve verankering?

Een Creatieve verankering wordt als interventie ingezet om een persoonlijk inzicht om te zetten in beeld en kleur. Je werkt daarbij met conte krijt en kleurpotlood.
Het zorgt ervoor dat een inzicht innerlijk verankerd en versterkt wordt. Hierbij wordt niet gesproken, er wordt alleen getekend en gekleurd.

Het is een creatieve visualisatie techniek waarbij de verbeeldingskracht van de rechterhersenhelft wordt gecombineerd met de analytische kracht van de linkerhersenhelft.

Creatieve verankeringen versterken de verbeeldingskracht.
Je zelfbewustzijn wordt versterkt en het vergroot een positieve mindset.  

Als je in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.