Hoogsensitiviteit op de arbeidsmarkt!

Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Hoogsensitief op de arbeidsmarkt

Wist jij dat er voor 2020 een prognose is gesteld aan competenties op de arbeidsmarkt?
Wist jij dat de top 3 competenties zijn die bij de hoogsensitieve werknemer thuis horen?

Dan is het nu tijd om juist meer aandacht te besteden aan de hoogsensitieve werknemer.

Zitten werkgevers wel te wachten op Hoogsensitieve werknemers

Ik heb er al vaker over geschreven, maar Hoogsensitiviteit op de werkvloer blijft iets om rekening mee te houden. Want zitten werkgevers wel  te wachten. op hoogsensitieve medewerkers?  JAZEKER !!! Alleen weten velen dat zelf nog niet. Volop kansen op de arbeidsmarkt

Enige tijd geleden publiceerde de VU Brussel een prognose van de competenties die in 2020 het meest worden gevraagd op de arbeidsmarkt. 

De top 3 !!!

1. Complexe problemen oplossen.
2. Kritisch denken.
3. Creativiteit.

Een lijstje om blij van te worden, want dit zijn stuk voor stuk talenten waarover HSP’ers beschikken. Volop kansen dus op de arbeidsmarkt!

Hoogsensitieve werknemers = hoog verzuim

Bij veel werkgevers bestaat ten onrechte het vooroordeel dat HSP’ers eerder in een burn-out belanden dan andere medewerkers. En daardoor sneller en langduriger uitvallen. Een groot misverstand, want HSP’ers ervaren werkdruk hetzelfde als niet HSP’ers. Alleen onze herstelbehoefte, oftewel wat wij nodig hebben om weer rust te krijgen in ons hoofd, is groter. En de voorwaarden en omstandigheden waaronder wij ons werk het beste doen, verschillen wellicht van die van onze collega’s.

Daar staan veel voordelen tegenover: hoogsensitieve medewerkers zijn over het algemeen ideale werknemers. We zijn loyaal en verantwoordelijk. En we kunnen ook uitstekende leiders zijn, juist door ons grote waarnemingsvermogen, ons normbesef en onze sterke gerichtheid op anderen.

Bij veel werkgevers bestaat ten onrechte het vooroordeel dat HSP’ers eerder in een burn-out belanden dan andere medewerkers. En daardoor sneller en langduriger uitvallen. Een groot misverstand, want HSP’ers ervaren werkdruk hetzelfde als niet HSP’ers. Alleen onze herstelbehoefte, oftewel wat wij nodig hebben om weer rust te krijgen in ons hoofd, is groter. En de voorwaarden en omstandigheden waaronder wij ons werk het beste doen, verschillen wellicht van die van onze collega’s. Door dit niet in acht te nemen kan wel te ver over eigen grenzen gaan. Waardoor men alsnog in een burn-out beland.

Daar staan veel voordelen tegenover: hoogsensitieve medewerkers zijn over het algemeen ideale werknemers. We zijn loyaal en verantwoordelijk. En we kunnen ook uitstekende leiders zijn, juist door ons grote waarnemingsvermogen, ons normbesef en onze sterke gerichtheid op anderen.

Happy op je werk, hoe dan?

Tijdens de opleiding HSP voor Professionals (van Klinisch psychologe Elke van Hoof) die ik  gevolgd heb, werd uitgebreid aandacht besteed aan hoogsensitiviteit en werk. Hoe komt het bijvoorbeeld dat een werkplek ziekmakend voor ons kan zijn? En hoe kunnen HSP’ers het beste uit zichzelf halen op hun werk?

Eén ding is me inmiddels meer dan duidelijk geworden: autonomie is de sleutel tot succes op je werk. Als HSP’er voel jij je als een vis in het water als je de vrijheid hebt om zelf beslissingen te nemen, zelf je werk in te vullen en zelf onderzoek te doen. Als je een werkplek hebt met een goede afwisseling tussen dynamiek en rust. En een work-life balance met voldoende IK-tijd.

Elke van Hoof, klinisch psychologe (mijn inspirator en opleider) verteld  in deze inspirerende lezing uit wat de hoogsensitieve werknemer zo interessant maakt.

Mijn missie:
HSP’ers laten schitteren in hun werk, en werkgevers wakker maken

Wil jij je de komende tijd meer gaan verdiepen in hoe  je als HSP  beter kunt functioneren op de werkvloer. Dan help ik je daar graag bij  om je bewust te maken van waar je op de juiste plek bent, zodat je kunt schitteren. En laten zien welke hulpbronnen je hebt en hoe je die het beste kunt toepassen. Zodat jij je carrière beter zelf kunt sturen en weer happy wordt op je werk.

En ik wil werkgevers wakker maken. Ze laten zien waartoe hoogsensitieve medewerkers in staat zijn onder de juiste omstandigheden. En ze helpen de juiste omstandigheden te creëren waarbinnen HSP’ers volledig tot hun recht komen. Want zeg nou zelf, welke werkgever wil er nou geen loyale, verantwoordelijke, eerlijke, opmerkzame, creatieve, innovatieve, constructief-kritische werknemer met oog voor detail en een groot probleemoplossend vermogen? Zo kan ik jou – en je werkgever – nog beter helpen de mogelijkheden en voordelen van jouw hoogsensitief zijn te zien en te benutten. Wil jij dit ook?

Dit bericht delen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij je niet langer 'anders' en onbegrepen voelen?

(Zonder Jezelf Te Verliezen?)

Ik wil me niet langer ‘anders’ en onbegrepen voelen zodat ik me niet langer een buitenstaander voel en meer rust in mijn leven kan ervaren.

Ik wil niet begrijpen wat hoogsensitiviteit is en voel me goed zoals ik ben.