Hoogsensitief Jaartraject

Equi&Art© 

 

Een transitie jaartraject vol zelfontplooiing en innerlijk bewustzijn op weg naar persoonlijk leiderschap.

Equi&Art jaartraject is een relatief nieuwe benaderingswijze die gefundeerd is op positieve psychologie, ervaringsgericht leren en het versterken van de autonomie. Met deze benaderingswijze wordt de aandacht gericht  op zaken die direct beïnvloedbaar en veranderlijk zijn, zoals eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten. 

Het is een jaar vol uitdagingen om een acceptatie-en erkenningsgerichte houding ten opzichte van onszelf te bewerkstelligen.

Is dit jaartraject voor jou?

 • Ben je hooggevoelig of hoog sensitief?
 • Heb je last van overprikkeling en stress?
 • Vaak moeite om je grenzen aan te geven?
 • Kun je moeilijk ja zeggen tegen jezelf?
 • Wil je meer rust in je hoofd?
 • Ben je vaak vermoeid?
 • Vaak last van (faal)angsten, ben je depressief?
 • Heb je erg veel last van stemmingswisselingen?
 • Loop je vast op je werk?
 • Ben je herstellende of heb je een burn-out?
 • Vraagt jouw leven om een verandering?
 • Nu pas geloof ik in mezelf, en dat ik geen last meer heb van mijn gevoeligheid,
  ik zie het nu allemaal anders. Wat mooi dat je dat met een paard kunt bereiken. Dank jullie wel Saar en Evy

  Ervaring Sandra
 • Het is zo bijzonder dat de paarden in de gaten hadden dat ik mezelf anders voor deed. Ze hebben me geleerd dat ik best nee mag zeggen en voor mezelf op te komen.

  Ervaring Anita
 • Dank je wel voor de bijzondere ervaring, ik ben nu niet meer bang dat ik het alleen moet doen.

  Ervaring Jeroen
 • Ik kan nu weer genieten van de kleine dingetjes, dank je wel gioya, je hebt mijn ogen geopend. Ik bleef maar rennen, en doorgaan…

  Ervaring Jennifer

Wil je eerst even proeven kom dan naar de kennismakings ochtend dan kom  je alles te weten over dit jaar traject.

Wat brengt dit jaartraject jou?

We leven in een vluchtige tijd met een overvloed aan prikkels en stress . Als je hoogsensitief bent, en je hebt nog niet je juiste tools in handen, dan kan het zijn dat je makkelijk overbelast raakt. Je ervaart klachten als rusteloosheid, piekeren, angsten, stemmingswisselingen, depressie, burn-out, vermoeid zijn, een laag zelfbeeld, slecht kunnen slapen, vermoeid opstaan. Wanneer je deze klachten herkent, is het tijd om in actie te komen.

Doorbreek patronen
Tijdens dit jaartraject vind je precies wat je nodig hebt om jouw leven weer te leven zoals jij dat wilt. Je ontdekt en doorbreekt jouw patronen en overtuigingen. Zo word je steeds daadkrachtiger en vind je de balans tussen hoofd en hart terug. Ook vergroot je je intuïtie en leer je daar weer op te vertrouwen. Doel van dit jaar is acceptatie, verandering en ontwikkeling

Samen op ontdekkingsreis
Ga mee op een inspirerende reis met een groep van 8 tot 10 personen. Samen doorloop je gedurende een jaar een aantal persoonlijke thema’s in de vorm van tien modules. Tijdens dit jaartraject ben je altijd omringd door de natuur, de paarden, de rust en elkaar.

Video afspelen

Benieuwd naar de ervaringen van deelnemers van het jaartraject? Bekijk dan de docu!

In deze documentaire worden er 4 hoog sensitieve personen gevolgd, elk met een eigen rugzak. Zij nemen deel aan het jaartraject Equi&Art©.
Je wordt meegenomen in persoonlijke verhalen. Hoe hebben zij hun angsten, depressie, burn-out en chronische vermoeidheid overwonnen. 

Welke obstakels hebben ze te overwinnen. 10 maanden lang gaan zij samen op een bijzondere ontdekkingsreis in een wereld van innerlijke conflicten, hoop en geluk. Op zoek naar antwoorden op 2 vragen: Waar is mijn plek?  Wie ben ik werkelijk?

Art (creatieve ontwikkeling) gaat over de taal van het beeld. Het is een krachtig instrument om jouw innerlijke beleving om te zetten in vorm en kleur. Op deze manier plaats je innerlijke processen buiten jezelf en kun je er makkelijker naar kijken. Wat woorden verbloemen wordt vaak helder in beelden. Het versterkt en verankert verkregen inzichten.  Je leert jouw creatieve vermogens in te zetten om van het denken naar het voelen te gaan.  Jouw verhaal wordt zichtbaar zodat je het kunt verwerken.

Creativiteit vergroot en versterkt:

 • Positieve fysiologische effecten
 • Ontspanning
 • Vrij-en oplossend denken
 • Bewust-zijn
 • Levendigheid en vitaliteit
 • Flexibiliteit
 • Zelfvertrouwen
 • Durf en moed
 • intuïtief vermogen

Wist jij dat creativiteit en paarden je stress hormonen met 80% verlagen

Equi (het paard) Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie. Hierdoor worden we geïnspireerd om een innerlijke reis te maken naar onze verborgen kwaliteiten, welke ons kunnen voeden en verstevigen. Het paard representeert het onverwachte, de wijsheid, de intuïtie, creativiteit, het geeft ons helderheid in onze overtuigingen en patronen waardoor we vast lopen in het dagelijkse leven. Dat laat ons voelen wat een volgende stap voor ons is om uit die belemmeringen te komen. De natuur laat zich niet leiden maar vindt zijn eigen weg. Een paard zet ons in beweging en brengt je naar de juiste plek.

Een paard kan ons op o.a 6 niveau’s ondersteuning bieden:

 • Fysiek-Lichaamsbewustzijn creëren
 • Mentaal– Hoe ga ik om met mij gedachten stroom?
 • Emotioneel-Welke emoties beleef ik? Wat vertellen ze me?
 • Sociaal-Hoe ga ik om met relaties? Hoe kom ik over ?
 • Energetisch– Hoe ga ik om met grenzen? Neem ik voldoende ruimte in? 
 • Intuïtief-Hoe kan mijn intuïtie ontwikkelen, versterken en durf ik te luisteren naar mijn intuïtie?

Kennismakingsochtend Equi&Art©*  € 32,50

11.00 – 14.00 uur

De kennismakingsochtend is gratis wanneer je besluit deel te nemen aan het jaartraject. De kosten worden dan verrekend in het totaalbedrag.


Jaartraject Equi&Art©   € 3250,00

10 modules (2 dagen per maand) (in termijnen betalen is mogelijk)


Inplementatie bijeenkomsten €380,00

4 bijeenkomsten 


Deze 4 bijeenkomsten worden in het 2de Jaar ingepland.

Overige informatie over het  jaartraject

We starten met een Persoonlijke intake.
Je loopt door 10 modules in 10 maanden.
Je bent 21 dagen samen met de groep.
Je hebt de mogelijkheid om 4 individuele sessies in te plannen gedurende dit traject.

Lestijden: zaterdag en zondag 11.00-17.00 uur

Niveau: HBO denk en werkniveau
Contactdagen:  21 dagen
Studie belasting: 4 uur
Vooropleidingseisen: Hbo denk en werk niveau
Vrijstellingen: Niet van toepassing

Module 1  HSP mijn kwaliteit               27,28 en 29 sept

Module 2 Een nieuw begin                   26, 27 okt

Module 3 Meegaan in de flow              23, 24 nov

Module 4 Het vuur in mij                       21, 22 dec

Module 5 Luisteren naar mijn intuïtie 25, 26 jan

Module 6 De stem van mijn hart          22, 23 febr

Module 7 Hengsten en merrie’s           21, 22 mrt

Module 8 Mijn innerlijk kind                  25, 26 apr

Module 9 Familie opstellingen              16, 17 mei

Module 10 Afscheid van de kudde       13, 14 juni

 

Dit jaartraject is speciaal ontwikkeld voor Hoogsensitieve personen die vastgelopen zijn in hun huidige werk en/of thuis situatie. Zij ondervinden daardoor stress-en psychische  klachten. Zoals o.a Burn-out, Bore-out, (Faal)angsten, depressie, stemmingswisselingen, (chronische) vermoeidheid. Zij die zich willen ontdoen van lasten zodat er ruimte komt voor talenten en kwaliteiten.

Na dit jaar heb je de tools in handen om je eigen levenscoach te worden,  te zijn en te blijven. Je weet alles over de neurobiologie van hoogsensitiviteit en hoe je hiermee om kunt gaan. Je hebt persoonlijk leiderschap ontwikkeld. Je kunt je creativiteit inzetten als katalysator, als verwerking, als gesprekscoach.Tevens heb je je om je talenten ontwikkeld en kun je ze effectief inzetten. Je weet wat emoties zijn. Hoe ga je  het beste om met je emoties. Je weet nu wat deze emoties jou te zeggen hebben. Je hebt  inzicht in het familie systeem waaruit je komt en welke overtuigingen en patronen binnen dit systeem spelen.  Je hebt geleerd deze te herkennen en te erkennen zodat ze niet langer een belemmering zijn in je dagelijkse leven. Je hebt antwoord gekregen op de vele vragen die je had voordat je aan dit jaar traject begon. Je kunt na dit jaartraject  je leven vanuit wie dat je van nature bent. Kortom je bent de perfecte coach geworden voor jezelf.

Na dit jaar begint het pas. Je gaat het geleerde in de praktijk brengen. Dan is het fijn om even terug te vallen op je mede reizigers. Daarvoor zijn er 4 implementatie bijeenkomsten na het afronden van dit bijzondere jaartraject. We komen 1x per 3 maanden bij elkaar in jan, april,  aug, okt

Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier
weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie.


Vergroot empowerment in je leven !!​