'Dit is mijn weg' Hoogsensitief als potentieel

     Interactieve lezing & Documentaire  |   Middagvullend programma van 2,5 uur
Video afspelen

Deze interactieve lezing & documentaire is een middagvullend programma van 2,5 uur waarin  ik je meeneem in de wereld van hoogsensitiviteit.  We gaan met elkaar in gesprek. Je krijgt tools in handen om beter om te kunnen gaan met je eigen sensitieve genen. Je leert HSP beter begrijpen.  Het wordt een leuke middag vol informatie en interactie. Je zult in beweging komen.

Enkele reacties na afloop

Een indrukwekkende documentaire door de puurheid en kwetsbaarheid waarmee alles wordt gebracht.”

Moedig om voor het oog van de camera de strijd aan te gaan met je innerlijke conflicten en je zo kwetsbaar te durven opstellen.

De emoties van de deelnemers waren niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar.

De conflicten waarmee de hoofdrolspelers worstelen zijn herkenbaar voor elk hoogsensitief persoon.

Alleen al het ontdekken waarom het bij jou anders werkt dan bij anderen, geeft een stuk rust: dit hoort bij mij. Zo ben ik. Zo mag ik ook gewoon zijn.”

De beelden spreken voor zich: dit is waarom hoogsensitiviteit aandacht en erkenning verdient.

In de documentaire zie je met hoeveel passie Jolanda Kleiss dit werk doet en hoezeer zij betrokken is bij de mensen die ze coacht.

Goed dat het alternatief voor zitten en praten nu ook eens in beeld wordt gebracht: zelf doen en ervaren!

De documentaire ‘Dit is mijn weg’

Hierin volgen we 4 clienten op hun weg. Ze delen hun verhaal met je. Hoe hebben zij leren omgaan met psychosociale problematieken zoals angsten, depressie en burn-out.
Een verhaal over hoe je als hoogsensitief mens om leert gaan met trauma  in het leven. Hoe hebben paarden en creativiteit daarin bijgedragen, zodat zij het leven kunnen leven van uit volledig  potentieel.

Lees  hier meer over de documentaire

De lezing

Deze middag neem ik je mee in mijn persoonlijke verhaal. Graag deel ik mijn ervaringen en kennis die ik de afgelopen 28 jaar heb op gedaan over dit onderwerp, hoogsensitiviteit. Hoe ben ik beland in een burn-out, depressie en hoe mijn angsten zijn ontstaan. Ik vertel je over mijn zoek tocht in de hulpverlening en wat voor een bijzondere betekenis de paarden voor mij hebben gekregen. Hoe ben ik weer opgekrabbeld en mijn leven heb kunnen leven vanuit mijn talenten.

De onderwerpen die behandelt worden:

  • De 3 gouden regels voor een gelukkig leven die elke HSP hoort te weten.
  • Wat is hoogsensitiviteit en wat is het zeker niet.
  • Wat is het verschil tussen hoogsensitief en hooggevoelig zijn.
  • De neurobiologie achter HSP.
  • Waar lopen hoogsensitieve mensen tegenaan in deze huidige maatschappij
  • Wat zijn veel voorkomende klachten.
  • Wat de juiste begeleiding is voor hoogsensitieve personen
  • Hoe ga je om met hoogsensitieve genen.
  • Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen ADHD, ADD, borderline, Autisme en anderen aandoeningen.

Tevens gaan we met een systemische blik kijken naar hoogsensitiviteit.

FROM WORRIOR TO WARRIOR

Hierbij het verhaal van 1 van de hoofdrolspelers, Pascal:

(16-12-18)
Vandaag een speciale dag! De documentaire “Dit is mijn weg” gaat in premiere. Hierin wordt ik samen met 3 anderen gevolgd binnen het Equi&Art jaartraject. Ik durf te stellen dat dit jaartraject (en alles wat er mee samenhangt) mijn leven gered heeft.

Ik weet dat ik het zelf heb moeten doen en gedaan heb maar zonder de professionele begeleiding van Jolanda Kleiss, haar kudde paarden met in het bijzonder Saffier, mijn groepsgenoten en de fantastische locatie in Uden was mij dat niet gelukt.

Ik ben inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied burn-out, depressie, agorafobie, div. soorten angststoornissen etc. etc. Dit betekent voor mij dat ik met een goed gevuld rugzakje aan ervaringen en bewustzijn mijn leven kan gaan leiden zoals ik dat wil. Oftewel “Dit is MIJN” weg. 
Ik wil iedereen bedanken die op zijn/haar manier bijgedragen heeft aan het slagen van mijn Mission Impossible.😘

Liefs Pascal

Jolanda Kleiss | HSPcoach & Therapeut

Mijn keuze om mij te specialiseren in de hoogsensitieve mens is voortgekomen uit eigen ervaringen als hoogsensitief persoon. 30 jaar geleden ben ik mijn carrière gestart als beeldend kunstenaar en in 2006 is mijn leven volledig veranderd. Het leven had andere plannen voor mij in petto. Ik werd ziek en moest mijn oude leven loslaten. Ik was te vaak over mijn grens gegaan en belande in een burn-out, had last van depressieve periodes en angsten. Plots kwamen de paarden in mijn leven…Als ik terug kijk naar die periode kan ik wel stellen dat zij de beste therapeuten voor mij zijn geweest. Dat heeft mijn leven totaal veranderd. Ik ben mezelf volledig gaan omscholen. Want ik zocht antwoord op vragen. Waar kwamen mijn klachten vandaan en hoe kon ik deze het beste aanpakken zodat ik niet meer terug zou vallen. IK ben natuurlijke geneeswijze en psychosociale hulpverlening gaan studeren. Deze omscholing heeft er uiteindelijk toegeleidt dan ik nu fulltime hoogsensitieve mensen begeleid met psychosociale problematieken.

Waarom?

D.m.v. deze documentaire ga ik graag in gesprek met iedereen die meer wil weten over hoogsensitiviteit en de veel voorkomende psychische en stress gerelateerde problematieken in deze doelgroep. Vaak worden er verkeerde diagnoses en conclusies gesteld, zowel in de hulpverlening als op de werkvloer. Terwijl het hier gaat om een persoonlijkheidskenmerk.

Door deze documentaire wordt duidelijk waarom het inzetten van paarden en kunstzinnige  therapie  ontzettend belangrijk is voor deze doelgroep.

Laten we hoogsensitiviteit  een podium geven, niet uit de kreet van het  anders zijn maar om te laten zien dat deze doelgroep ontzettend mooie kwaliteiten bezit. Zij kunnen verschil maken in onze snelle en drukke maatschappij.

Voor wie?

Ben jezelf hoogsensititief of ben jezelf dit gebied nog aan het onderzoeken? Heb jezelf te maken met een burn-out, depressie, angsten?  Heb je te maken met deze doelgroep op de werkvloer? Werk je als zelfstandig hulpverlener met deze doelgroep? Wil je alle aspecten leren kennen van hoogsensitiviteit en hoe je er goed mee om kunt gaan? 

Wat zijn de kosten?

De tickets kun je hier bestellen en zijn persoon gebonden. De kosten voor deze interactieve middag bedragen € 23,50

Zelf een lezing organiseren?

Wil je me uitnodigen voor een specifieke doelgroep en wil je in besloten kringen dit onderwerp bespreekbaar maken en de documentaire bekijken, neem dan contact op. Dan denk ik aan Zorg en onderwijs organisaties. Psychologen, huisartsen, patiënten organisaties, paarden coaches, ondernemersorganisaties. Hoogsensitiviteit op de werkvloer. 

Aanvraag lezing&docu!

Ik ben geïnteresseerd in deze lezing en heb er wat vragen over!

Naam(*)

Organisatienaam

E-mailadres (*)

Telefoonnummer (*)

Gewenste datum lezing (*)

Locatie

Toelichting

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Geplande datums