Online

Hsplearning-kunstzinnig compleet

Alles over Hoogsensitiviteit

Meer Rust en harmonie

Word eigen levenscoach

Hoogsensitiviteit als gave omarmen

Met vallen en opstaan ben ik Hoogsensitiviteit als een bijzondere kwaliteit gaan beschouwen en mijn zielsmissie gaan leven. Ik heb in al die jaren vele hulpverleners bezocht, maar de beste hulpverleners waren voor mij toch wel de paarden en creativiteit.  

Daardoor ben ik mij 30 Jaar geleden gaan specialiseren in het begeleiden van Hoogsensitieve personen met stress gerelateerde problematieken, om hun persoonlijke effectiviteit te versterken. 

Dit doe ik dmv eigen ontwikkelde begeleidingstrajecten in mijn praktijk te Uden. Op het eerste Hoogsensitiviteit congres van Nederland zat ik bij de laatste 5 genomineerden en daar ben ik best een beetje trots op. 

Nu is het tijd om nog meer mensen te bereiken die nog niet bekend zijn met mijn onconventionele begeleidingstrajecten.


Misschien moet ik onconventioneel even uitleggen: omdat de specifieke methodiek is ontstaan vanuit mijn ervaring met de paarden en ik uit de creatieve kunstwereld kom en vele studies heb gedaan met betrekking tot Hoogsensitiviteit , mix ik wetenschappelijke kennis met creativiteit  en de wijsheid van het paard in mijn begeleidingstrajecten. Dit doe ik bewust, omdat ik ervan overtuigd ben dat beelden  soms een ander verhaal vertellen dan woorden. Juist de mix is een mooie balans tussen denken, voelen en doen.

Equizenz-media-coachen-met-paarden-Uden

“Ik voel dat de wereld mooier, zachter en begripvoller wordt als jij– als Hoogsensitief persoon –jouw podium durft te pakken.

Voor wie

De Hoogsensitieve persoonlijkheid(v.a 16 jaar) 100%
Therapeuten en coaches (begeleidingsmateriaal) 88%
Hsp op de werkvloer 80%
Ouders van Hoogsensitieve kinderen 78%
In relatie met Hoogsensitiviteit 50%

Leren omgaan met Hoogsensitiviteit

groei-en ontwikkelingsmethodiek specifiek ontwikkeld voor de Hoogsensitieve persoonlijkheid

huis van bewustzijn gepatenteerde methodiek specifiek gericht op de hoogsensitieve persoonlijkheid

Je gaat kennismaken met een zelfontwikkelde en gepatenteerde methodiek ‘Huis van zelfbewustzijn®‘ welke  specifiek is ontwikkeld voor de hoogsensitieve persoonlijkheid.

Deze methodiek helpt je kaderen en focus te leggen op wat echt belangrijk is voor jou. Aandacht, ontspanning, zelfkennis en bewust worden van een waarnemingspositie t.o.v jouw innerlijke wereld, zodat jij jouw plek op kunt eisen.  Dit zijn 4 van de belangrijkste aspecten van dit HSPlearnig traject. Op deze manier laat je je door niets en niemand meer omver blazen. Huis van zelfbewustzijn® is gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen feit, dat je als mens beweegt in verschillende bewustzijnslagen:

  • Mentaal bewustzijn(verstand)
  • Emotioneel bewustzijn (emoties)
  • Lichaamsbewustzijn(fysiek)
 

Met de geleerde juiste kennis hierover in combinatie met wat je geleerd hebt over jezelf, leidt dit uiteindelijk tot zelfbewustzijn en spiritueelbewustzijn.

Inzicht

Je krijgt meer inzicht in hoogsensitiviteit bekeken vanuit het biologisch perspectief. Hoe werkt het Hoogsensitieve brein en het zenuwstelsel. Je krijgt praktische tools aangereikt om Hoogsensitiviteit te integreren in je dagelijkse bestaan.

Balans-Rust-Harmonie

Als Hsp kun je je verliezen in dingen die je leuk vindt en die je energie opleveren. Je hebt niet altijd door dat je tijd mag inplannen voor jezelf. Terwijl je wel naar rust en harmonie streeft. In deze cursus leer je de signalen herkennen en de balans vinden tussen inspanning en ontspanning. Wat maakt dat dit zo belangrijk voor je is als Hoogsensitief persoon?

Focus en structuur

Je bedenkt veel, maar je komt niet tot actie. In deze online cursus leer je de stap te maken van denken naar doen: je leert op verschillende manieren in actie te komen. Door middel van gestructureerde kaders leer je focus te leggen op wat belangrijk is voor je.

Grenzen aangeven

Je bent zo op je omgeving gericht, dat je vaak jezelf vergeet. Jouw grenzen vervagen. Hoe fijn zou het zijn om je grens aan te kunnen geven en dat je helderheid krijgt hoe je concreet situaties aan kunt pakken.

Hsp profiel

Niet elk Hoogsensitief persoon is hetzelfde. Integendeel zelfs er is zoveel te vertellen over de verschillen die er zijn als het gaat over hoogsensitiviteit. Wie ben jij als hoogsensitief persoon? Leer alles over Hoogsensitiviteit.

Potentieel

Ondanks jouw motivatie en gedrevenheid zijn specifieke zelfsturingsvaardigheden nodig om eigen koers te kunnen houden. Door nadruk te leren leggen op het versterken van persoonlijke effectiviteit vergroot je jouw potentieel.

Hoofd-zaken

Je kunt alles heel goed analyseren. Hoe, wat, waar, waarom ...in jouw hoofd is het nooit stil. 
De diepgaande verwerking in je hersenen stopt niet. 
Je krijgt in deze online cursussen tools om hiermee om te leren gaan.

Prikkels

Overprikkeling door de intensiteit van waarnemen kan jouw stresslevel snel verhogen. Of misschien heb je wel last onderprikkeling? Je hebt het niet in de hand. Hoe ga je hiermee om? Hoe kun je de balans vinden?

Samen ontwikkelen

Ben je een ouder, partner, werkgever, docent en je wilt weten wat Hsp is, hoe je met Hoogsensitiviteit om kunt leren gaan... of heb je een andere relatie met een Hsp (coach of therapeut) en je wilt weten hoe je deze doelgroep het beste kunt begeleiden, dan is deze online cursus leerzaam en interessant.

Zij gingen je voor

Wat een cadeautje werd er bezorgd; het kunstzinnig pakket van HSPlearning. Allemaal van de mooie merken Talens en Koh-i-Nor.Ik voel mij uitgedaagd door alle opdrachten en oefeningen die HSPlearning mij aanreikt en sta te popelen om te beginnen!
Hsplearning-online cursus-social proof
Hieke
Journaliste
‘Toen ik het berichtje van Jolanda op Facebook voorbij zag komen waarin ze schreef over haar nieuwe online HSP-traject, was gelijk mijn interesse gewekt! Ik heb eerder meerdere live coaching sessies bij en met Jolanda en haar paarden gevolgd en dit heeft mij toen zo veel gebracht. Ik geloof dat ik niet eens alle info over dit online traject heb gelezen, maar gelijk op de bestelknop heb geklikt. Ik blijf me graag ontwikkelen en nu ik net voor het eerst moeder ben geworden, is het soms een uitdaging om tijd voor mezelf te hebben. Deze online training komt voor mij op een perfect moment en ik kan dan ook niet wachten om te gaan ontdekken welke mooie lessen Jolanda mij dit keer gaat aanreiken. Zin in!’
Saskia
Paardencoach
‘Wat een allemachtigprachtig pakket. Mijn handen en mijn hoofd jeuken om aan de slag te gaan met al die mooie materialen. En het lesboek ziet er superproffesioneel en uitnodigend uit. Echt een heel groot compliment en een diepe buiging voor jou! Ik hoop volgende week ergens te starten.
hsp-online-cursus-hsplearning-omgaan-met hsp-equizenz-ervaring
Miek
Adviseur informatie-en gegevensbeheer

Zet jezelf in je kracht

Alles in een handige app

Waar je ook bent of naar toe gaat, jouw groei en ontwikkeling neem je met deze app overal mee naar toe. Jouw leeromgeving gaat overal met je mee. 

Als je even ondersteuning nodig hebt, antwoorden zoekt en/of geïnspireerd wilt raken in jouw groei en ontwikkeling, hsplearning bied je al die mogelijkheden. Een gesloten groep waar je alleen Hoogsensitieve personen, net als jij, in kunt ontmoeten.

Je kunt zien waar je bent gebleven, of je doet een inspiratie/creatieve les nog een keer. Je ziet direct welke evenementen, webinar’s er speciaal voor jou georganiseerd worden. Niet op facebook, niet op instagram…NEE gewoon in een geborgen en veilige omgeving die alleen toegankelijk is voor deelnemers aan de verschillende cursussen en scholingen, van hsplearning, specifiek gericht op de Hoogsensitieve persoonlijkheid.  

Heb je vragen stel ze direct in de chat binnen deze app…

Nieuwsgierig!!! Neem alvast een kijkje… leden.hsplearning.nl

Vergroot zelfbewustzijn in je leven

Doeboek-Hoogsensitiviteit-hsplearning-equizenz

Doeboek en Creativiteit

 

Het zal jouw zelfbewustzijn en spiritueel bewustzijn naar een hogere frequentie brengen. 

Je eigen levenscoach worden, zijn en blijven vraagt nog wel iets van je. Het vraagt je om eerlijk en oprecht naar jezelf te kijken. Je leert luisteren naar jezelf. Dit doe boek zit boordenvol reflectie vragen en creatieve-en luister oefeningen. 

Durf te spelen en weer creatief te zijn. Niet het eindresultaat, maar de weg er naar toe is interessant.

Neem een kijkje

Video afspelen

De werkelijkheid leren waarnemen zoals die zich aandient. We zijn een beetje vergeten hoe dat moet. We kijken vaak erg subjectief tegen de buitenwereld aan en vormen vaak onterecht een oordeel en/of vooroordeel. Dat doen we niet alleen naar anderen, maar ook naar ons zelf.

Gun jezelf weer te kijken als een kind, vol nieuwsgierigheid en verwondering en wees creatief. Eigenlijk horen deze zaken van nature bij een Hoogsensitief persoon. Ook het willen groeien en ontwikkelen als mens. Het is goed om hier regelmatig aandacht aan te geven.

Het Doeboek en jouw creatieve ontwikkeling helpen je hierbij.

online-cursus-hoogensitief-hsplearning-compleet-kunstzinnig
Video afspelen over online-cursus-hoogensitief-hsplearning-compleet-kunstzinnig

Kunstzinnig inspiratie pakket

Tijdens dit online traject worden er veel  kunstzinnige, intuïtieve en-ervaringsgerichte oefeningen aangeboden. Op deze manier worden jouw ervaringen en inzichten omgezet  in beelden, kleuren en vormen. 

Beelden vertellen vaak een ander verhaal dan dat woorden doen. De materialen voor dit online traject zijn van een hoge kwaliteit Talens en Koh-I-Nor. 

Bij het kunstzinnige inspiratie pakket zit ook een creatief dagboek, dat als een soort tijdlijn werkt.

Creativiteit en zelfreflectie zorgen voor inzicht en ontspanning

kunstzinnig-inspiratie pakket-online-cursus-hoogsensitief

Hsplearning-kunstzinnig-compleet

Je leert alle do's en don'ts van Hoogsensitiviteit kennen

6 hoofdstukken-82 lessen

Creativiteit voor een positieve mindset

Nog niet overtuigd

Ben je nog niet overtuigd? Ik wandel graag mee om samen een kijkje te nemen in deze bijzondere leeromgeving, specifiek gericht op de Hoogsensitieve persoonlijkheid. Zodat je op je gemak rond kunt kijken of dit de leeromgeving is die bij je past. Neem vooral de tijd om een keuze te maken.

Vraag en antwoord

Meest gestelde vragen

Dit online traject is geschikt voor alle mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die heel graag alleen(zonder afgeleid te worden door anderen) willen werken aan groei en ontwikkeling. Misschien weet je pas dat je hoogsensitief bent en wil je je verder in dit persoonlijkheidskenmerk verdiepen. Wellicht heb je vragen die misschien wel te maken hebben met hoogsensitiviteit. Aan het einde van dit traject heb meer zicht op wat hoogsensitiviteit inhoud. Weet je meer over jezelf en kun je hoogsensitieve personen uit je omgeving beter begrijpen. Je leert op een actieve en creatieve manier jezelf in beweging te zetten.

Voor de professional is het een fijne aanvulling om het lesmateriaal in te zetten bij het begeleiden van hoogsensitieve personen.

Jazeker!! daarvoor is dit traject juist gemaakt om online te kunnen volgen op je desktop, je mobiel en je tablet.  Je krijgt zelfs bij aanschaf de app om de cursussen te volgen op je mobile telefoon. Je hebt wel een internet verbinding nodig. Ik raad aan om dit traject te volgen op een niet al te klein scherm.

Dat ligt helemaal aan jezelf en dat zeg ik, omdat je de opgedane kennis ook nog in praktijk mag gaan ervaren. Je mag het gaan integreren in je dagelijkse bestaan. Ieder persoon heeft daarin zijn/haar eigen tempo. Ik adviseer om 1 les per 2 weken te volgen.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt elk moment starten en je eigen tempo aanhouden. Je kunt ook elk moment weer stoppen en zelfs elke keer weer terugkijken.

Je neemt deel aan module 1 van dit online traject (bestaande uit 6 hoofdstukken en ieder hoofdstuk bestaat uit 4 tot 6 lessen) die volledig in het teken staat van hoogsensitiviteit. Ik deel graag theoretische kennis met je in o.a video’s. Er is al zoveel geschreven in boeken over hoogsensitiviteit. Daarom is dit online traject anders qua beleving, omdat je d.m.v de zintuigen horen en zien op een bijzondere manier informatie verwerkt. Daardoor leer je anders. Daarbij zet ik je in beweging d.v.m veel ervaringsgerichte- en creatieve oefeningen. Om jou uit je denken te halen en je aan te zetten om in actie te komen vanuit je gevoel. 

Je zult altijd toegang hebben tot dit online traject. Het is wel specifiek op jou gericht. Dus je kunt jouw online omgeving niet delen met een ander, daar zit een beveiliging op. Alle updates en nieuwe webinar’s daar krijg je een melding van.

Ja je ontvangt een factuur. 

Ja je ontvangt een factuur voor de aankoop van dit online HSPLEARNING traject. 21%. 

Het is een onderdeel van de psycho-sociale begeleiding die ik geef. En dat kan inderdaad vergoed worden mits je aanvullend verzekerd bent.

Dit kun je aangeven bij de aankoop Meesturen: Persoonlijke gevens, geboortedatum, Bsn, Polisnr, zodat je jouw factuur bij je zorgverzekeraar in kunt dienen.

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.