Ontdek het Equi-art Jaartraject: Paardencoaching en Kunstzinnige intuitieve Ontwikkeling

systemisch-werken-met-paarden-paardencoaching-equizenz-hoogsensitief
Foto van Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Het Equi-art jaartraject

Intuïtieve Ontwikkeling met Kunst en Paarden

Toen ik mijn loopbaan begon als beeldend kunstenaar, kwamen de paarden op een cruciaal moment in mijn leven. Destijds besefte ik nog niet dat dit mijn leven volledig zou transformeren. Ze hebben mijn zelfbeeld en mijn kijk op de wereld om me heen veranderd, mijn zelfvertrouwen hersteld en me laten zien hoe ik mijn Hoogsensitiviteit kan omarmen.

Dat is alweer 20 jaar geleden, en ik kan me nu geen leven meer voorstellen zonder de paarden. Ze hebben me door ups en downs geleid en me zoveel over mezelf doen ontdekken, dat ze werkelijk levensveranderend waren. Ik ben enorm dankbaar dat ze op mijn pad zijn gekomen.

Hierdoor heb ik mijn eigen methodiek, Equi-art, ontwikkeld en ben ik in 2015 begonnen met het uitwerken van deze methodiek in een jaarprogramma. Met behulp van deze methode heb ik al verschillende groepen begeleid en pas ik het dagelijks toe om mensen te ondersteunen bij het helder maken van hun levenspad, zodat ze een leven vol vreugde en liefde kunnen leiden.

In mijn volgende blogs neem ik je graag mee in deze bijzondere methodiek die jouw leven kan veranderen.

Equi-art vormt een krachtige combinatie

Wat is paarden coaching

Paardencoaching maakt gebruik van de natuurlijke intuïtie en gevoeligheid van paarden om mensen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Paarden reageren op onze emoties en energie, wat directe feedback geeft op ons gedrag en onze binnen wereld. 

Door interactie met paarden kun je diepgaande inzichten krijgen, emotionele heling ervaren en je zelfbewustzijn en gewaarzijn vergroten.

Wat is kunstzinnige intuïtieve ontwikkeling

Artistieke intuïtieve ontwikkeling betreft het proces waarbij je door middel van creatieve expressie, zoals tekenen, schilderen, boetseren of schrijven, je innerlijke wereld verkent en je intuïtieve vaardighheden versterkt. 

Het doel is niet om perfecte kunstwerken te creëren, maar om je innerlijke wereld te ontdekken. Leer je emoties te begrijpen als boodschappers en word bewust van je gedachten en hun impact op jou. Deze aanpak ondersteunt je bij het vinden van authenticiteit, het begrijpen van jezelf en het loslaten van emotionele obstakels.

Hoe Werkt de Combinatie?

Gedurende het Equi-Art jaartraject combineren we de intuïtieve kracht van kunstzinnige expressie met de directe feedback en helende aanwezigheid van paarden. Deze samenwerking biedt een holistische benadering voor persoonlijke groei en emotionele heling. Hier volgt hoe het in zijn werk gaat:

 1. Paardencoaching Sessies: Interacties met paarden waarin je leert luisteren naar je intuïtie en je bewust wordt van je emoties en gedrag. De paarden helpen je om eerlijk en zonder oordeel naar jezelf te kijken.
 2. Creatieve Sessies: Regelmatige kunstzinnige sessies waar je ervaringen omzet dmv intuïtief tekenen, schilderen of schrijven. Deze sessies zijn gericht op zelfexpressie en het verkennen van je innerlijke wereld.
 3. Integratiesessies: Gecombineerde sessies waar je de inzichten uit de paardencoaching vertaalt naar creatieve expressie. Dit helpt om de ervaringen te verwerken en diepere inzichten te verkrijgen.

Benieuwd naar de impact van dit jaartraject op deelnemers? 

Bekijk een documentaire van 45 minuten over het Equi-Art Jaartraject, waarin vier deelnemers hun ervaringen delen over artistieke intuïtieve ontwikkeling en paardencoaching. 

Ze bespreken persoonlijke groei, het overwinnen van uitdagingen zoals Hoogsensitiviteit en burn-out, en het vinden van hun unieke plek in de wereld. De verhalen tonen hoe kunst en paarden kunnen bijdragen aan vreugde, liefde en harmonie.

Doelen van het Jaartraject

Het Equi-art jaartraject is ontworpen met de volgende doelen in gedachten:

 • Verhoging van zelfbewustzijn en gewaarzijn

Verdiep je in je innerlijke wereld en versterk je gewaarzijn in het heden door middel van creatieve en intuïtieve processen.

 • Emotionele heling

Ontdek de boodschap achter de emoties op een veilige en ondersteunende manier.

 • Versterking van intuïtieve vaardigheden

Ontwikkel en vertrouw op je intuïtie, zowel in het creatieve proces als in interacties met paarden.

 • Persoonlijke Ontwikkeling

Bevorder persoonlijke groei en transformatie door diepgaande zelfreflectie en ervaringsgericht leren.

Wat Kun Je Verwachten?

Dit jaartraject is een reis van zelfontdekking en transformatie.

 • Maandelijkse Groepssessies van 2 dagen

Intensieve dagen waarin we gezamenlijk  zowel creatief als met paarden werkt aan persoonlijke thema’s.

 • Individuele sessies 

Persoonlijke coachingsessies om je specifieke behoeften en doelen te ondersteunen.

 • Reflectie en Integratie

Regelmatige momenten van reflectie om je ervaringen te integreren en je voortgang te monitoren.

 • Ondersteunende Gemeenschap

Deel uitmaken van een groep gelijkgestemde mensen die elkaar ondersteunen en inspireren.

Het Equi-Art Jaartraject creëert een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien, helen en je ware zelf kunt ontdekken. Of je nu worstelt met emotionele uitdagingen, je levensdoel zoekt of simpelweg meer vreugde en harmonie wilt ervaren, het Equi-Art jaartraject biedt de begeleiding en tools die je nodig hebt om een leven te leiden dat in lijn is met je ware zelf.

Voor Wie is het Equi-Art Jaartraject?

Voor Wie is het Equi-Art Jaartraject?

Het Equi-Art Jaartraject is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar diepgaande persoonlijke groei en heling. Dit programma is vooral geschikt voor mensen die:

 • Hoogsensitiviteit
  Heb je moeite met je gevoeligheid om te gaan? In ons traject leer je hoe je hoogsensitiviteit kunt omarmen als een kracht in plaats van een last.
 • Burn-out
  Voel je je uitgeput en overweldigd door het dagelijks leven? Paardencoaching en kunstzinnige intuïtieve ontwikkeling helpen je stress te verminderen, herstellen en weer in balans te komen.
 • Levensvraagstukken
  Heb je vragen over je grenzen, je unieke plek in de wereld en je levensdoelen? Ons programma geeft je de tools om helderheid te vinden en betekenisvolle stappen te zetten in je persoonlijke en professionele leven.
 • Grenzen Aangeven
  Vind je het moeilijk om grenzen te stellen en nee te zeggen? Ontdek hoe je dankzij de interactie met paarden je grenzen kunt herkennen en duidelijk kunt communiceren.
 • Jouw Unieke Plek Innemen
  Wil je authentiek leven en je unieke plek innemen? Creatieve expressie helpt je je innerlijke stem te vinden en je unieke kwaliteiten te omarmen.
 • Geen Gepieker Meer
  Worstel je vaak met piekeren en negatieve gedachten? Onze combinatie van mindfulness, kunst en paardencoaching helpt je om je gedachten te kalmeren en meer in het moment te leven.
 • Leven vanuit Vreugde, Liefde en Harmonie
  Verlang je naar meer vreugde, liefde en harmonie in je leven? Dit traject begeleidt je op een pad van zelfontdekking en innerlijke balans, zodat je met meer vreugde en liefde kunt leven.

Sluit je aan bij dit Transformerende Jaartraject

Graag nodig ik je uit om deel te nemen aan dit unieke Equi-Art jaartraject en de diepgaande voordelen van kunstzinnige intuïtieve ontwikkeling en paarden coaching te ervaren. Of je nu op zoek bent naar emotionele heling, persoonlijke groei of het versterken van je intuïtieve vermogens, dit traject biedt de tools en ondersteuning die je nodig hebt.

Schrijf je vandaag nog in en begin aan een reis die je leven zal veranderen. We kijken ernaar uit om samen met jou deze bijzondere weg van zelfontdekking en transformatie te bewandelen.

.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.