Beter omgaan met jouw hooggevoeligheid?

Meer rust en overzicht in je hoofd?

Bij Equizenz sta jij centraal! Ik help je jezelf weer in balans te brengen en de regie over je eigen leven te nemen door individuele HSP coaching.

Hoe werkt individuele HSP coaching bij Equizenz?

In elk individueel begeleidingstraject focussen we op 3 aspecten:

 • aanwezig zijn
 • bespiegelen (met paarden als reflectiepartner)
 • persoonlijk leiderschap.

Paarden als reflectiepartner

Paarden reflecteren jouw gemoedstoestand als geen ander. Tijdens jouw individuele HSP coachingsessies ervaar je dit door met een paard te werken en observaties te maken. Hierdoor leer je over jezelf, jouw innerlijke belevingswereld en over anderen in jouw omgeving. Samen kijken we naar jouw gedachten, aannames, gedrag, gevoelens en emoties. Zo wordt duidelijk welke patronen en overtuigingen jou belemmeren je leven te leven zoals jij dat voelt vanuit je hart. En hoe je deze kunt doorbreken.

Hooggevoelig? Neem de regie over je eigen leven!

Samen met Equizenz leer je hoe je de regie over je eigen leven neemt. Je ontdekt de kracht van jouw hooggevoelig zijn en je leert hoe je:

 • de balans en het overzicht in je leven terugkrijgt
 • beter omgaat met interne en externe prikkels, gevoelens en emoties
 • beter bij jezelf en in je kracht blijft
 • minder stress ervaart en meer rust krijgt in je hoofd
 • afrekent met minderwaardigheid en je zelfbeeld versterkt
 • je intuïtie vergroot en intuïtief de juiste keuzes maakt.

 

StappenplanAspectenMethodiekKosten

Stappenplan HSP Begeleiding op maat

Stap 1: kennismaking (duur 30-45 minuten)

Tijdens de kennismaking bespreken we wat jou hier brengt, en wat jij kunt verwachten van Equizenz. We bezoeken de plek waar de HSP coaching plaatsvindt en maken kennis met de paarden. Zo krijg je een duidelijk beeld van mijn werkwijze als HSP coach en kun je een weloverwogen keuze maken of dit de begeleiding is die bij je past.

Stap 2: intake en begeleidingsplan (duur: 1,5-2 uur)

De intake vormt de start van jouw begeleidingsplan op maat. Om mijn individuele begeleiding zo goed mogelijk op jou af te stemmen, is het voor mij belangrijk dat ik het een en ander van je weet. Ga je een training volgen? Ook dan is de intake is een belangrijk onderdeel om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Na de intake bespreken we welke vorm van HSP coaching het beste past bij jouw vraag. Zowel voor de individuele begeleiding als de groepstrajecten bespreken we je persoonlijke doel(en). Voor de individuele trajecten bepalen we ook in hoeveel sessies we dit doel gaan behalen. De informatie uit de intake en de bespreking verwerk ik in een begeleidingsplan op maat. Als je wilt, stuur ik je jouw persoonlijke begeleidingsplan per e-mail.

Stap 3: start traject (duur: 1-1,5 uur)

Elke sessie begint met een nabespreking van de vorige sessies: hoe heb je het ervaren? Wat heeft het tot nu toe opgeleverd? Daarna gaan we aan de slag met de paarden.

Na de afgesproken sessies volgt een eindgesprek, waarin we bepalen of jouw individuele begeleiding stopt of wordt vervolgd.

Aspecten individuele HSP coaching

In elk individueel begeleidingstraject focussen we op 3 aspecten:

 • aanwezig zijn: bij dit aspect focussen we op je lichaamsbewustzijn door middel van meditatie, visualisatie, ademhaling, ontspanning en regulering van je zenuwstelsel.
 • bespiegelen (met paarden als reflectiepartner): met het paard als spiegel en coach word je je bewust van patronen en overtuigingen, leer je omgaan met gevoelens en emoties en begrijpen wat deze jou te zeggen hebben.
 • persoonlijk leiderschap: bij dit aspect ligt de focus op begrip hebben voor jezelf, je omgeving en je leven zodat je vanuit zelfsturing, bewustzijn en verantwoordelijkheid je leven kunt indelen zoals jij dat wilt.

Tools, methoden en technieken

Afhankelijk van je begeleidingsvraag en de doelstelling voor jouw individuele HSP coaching, kiezen we in overleg uit een aantals tools en methoden, bijvoorbeeld:

Wat kost individuele HSP coaching?

Kennismaking Vrijblijvend
Traject sessie € 97,50
Centered riding&hooggevoelig € 67,50
Losse sessie (systemische werken) € 125,00

Equizenz is onderdeel van Jolanda Kleiss natuurgeneeskundige praktijk  en aangesloten bij de BATC. BATC zet zich in om de consulten en behandelingen door zorgverzekeraars te laten vergoeden. Afhankelijk van welke zorgverzekering je hebt, worden mijn natuurgeneeskundige consulten (gedeeltelijk) vergoed. Informeer bij jouw verzorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Ben je verhinderd, laat dit dan uiterlijk 24 uur voor een afspraak weten. Annuleer je korter dan 24 uur van tevoren of kom je niet opdagen, dan ben ik genoodzaakt de kosten voor de afspraak in rekening te brengen.

Begeleidingen


Ervaringen met HSP coaching

“ Ik kan nu weer genieten van de kleine dingetjes, dank je wel gioya, je hebt mijn ogen geopend. Ik bleef maar rennen, en doorgaan. ”

– Jennifer


Blogberichten

Bericht niet gevonden

 


Ja! Ik ga mee op ontdekkingsreis!

Inschrijving en ondertekening:

Ik schrijf mij in voor een vrijblijvende kennismaking.Ik schrijf mij in voor de individuele begeleiding. En ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

 

EquiZenz maakt gebruik van de algemene voorwaarden van KREAC klik hier om ze te bekijken.