Systemisch mindmappen

Hervind de rust in jouw achtbaan vol emoties.

Is het een warboel in je hoofd? Vind je het lastig om keuzes te maken en structuur aan te brengen? Kun je de rust niet vinden? Kom je er zelf niet meer uit? Dan kan Systemisch mindmappen je helpen om een overzicht te krijgen van wat er allemaal gebeurt.

Soms is het zo druk in je hoofd dat je de rust niet meer kunt vinden. Je belandt dan in een achtbaan van gedachten en emoties. Dan is het fijn om zelf weer grip te krijgen op je eigen innerlijke processen. Wat voel je en waar denk je aan? Wat is er op dit moment belangrijk voor me?

Dit kunnen we samen bewerkstelligen door jouw innerlijke beleving buiten jezelf in beeld te brengen met pionen en het paard als spiegel. Op die manier kun je er naar kijken alsof je naar een ander kijkt. Het is vaak makkelijker om een ander te adviseren dan onszelf, vooral als we er middenin zitten dan heb je geen overzicht meer. Deze manier helpt je juist om zelf weer het over zicht te krijgen op jouw eigen situatie. Je krijgt inzicht in eigen denkprocessen in relatie tot je gevoel.

Wat is de kracht van systemisch mindmappen

 elk individueel begeleidingstraject focussen we op 5 onderdelen:

  • Je schept orde en duidelijk in je hoofd.
  • Je krijgt inzicht in prioriteiten.
  • Je leert voelen wat er belangrijk voor je is en maakt daardoor makkelijker keuzes.
  • Je leert vertrouwen op je gevoel.
  • Je komt erachter wat je wel en wat je niet belangrijk vindt
  •  Jezelf jezelf weer in je kracht

Het paard als reflectie partner

Paarden reflecteren jouw gemoedstoestand als geen ander. Tijdens een systemische mindmap sessie is het paard jouw reflectie partner en zal je laten ervaren wat je werkelijke emotie is, of je je juiste plek inneemt, of je de juiste keuzes maakt, wat je belangrijkste stap zal zijn, kortom hij laat je ervaren of je congruent bent. Hierdoor leer je over jezelf, jouw innerlijke belevingswereld t.o.v de wereld om jou heen. Samen kijken we naar jouw gedachten, aannames, gedrag, gevoelens, emoties en jouw keuzes, wat past er nog bij je en waar mag je afscheid van gaan nemen. We zetten een vergrootglas op jouw innerlijke belevingswereld. Zo wordt  je duidelijk welke patronen en overtuigingen jou belemmeren  om je leven te leven zoals jij dat voelt vanuit je hart. En hoe je deze kunt doorbreken.

Systemisch mindmappen is onderdeel van alle individuele Hsp trajecten.  Je kunt er ook  voor kiezen om een 1 malige individuele sessie af te spreken. 

Wil je individueel aan de slag bij Equizenz meld je dan eerst aan voor een vrijblijvende kennismaking

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.