Rijden in balans & hoogsensitiviteit

“Ik werd meer en meer bewust van het feit hoe belangrijk lichaamsbewustzijn  voor me is als hoogsensitief persoon.
Zoals mijn ademhaling en hoe ik  de balans in mijn lichaam kan te vinden. Hierdoor kreeg ik letterlijk het gevoel dat ik steviger in mijn schoenen stond. Dit zorgde ervoor dat mijn zelfvertrouwen groeide.
Dit allemaal door de paarden… Ik werd me bewust van het feit dat ik erg subtiel het paard onder mij voelde, hier hoefde ik niets voor te doen, dit was voor mij een openbaring…”

Hoogsensitief  als potentieel.

Als hoogsensitief persoon is het belangrijk om je te richten op lichaamsgerichte activiteiten. Deze halen je uit je hoofd en je wordt  bewust van al je zintuigen zodat je het hier en nu kunt absorberen. Rijden in balans is een lichaamsgericht therapie  die uitgaat van een natuurlijke manier van rijden. Deze vorm van therapie is gericht op de fijne motoriek. Het brengt  je rust en plezier.

Het paard voelt en reageert op de manier waarop je je lichaam gebruikt.

 

Rijden in balans zorgt voor ontspanning en zelfvertrouwen .

Deze manier van lichaamsgerichte therapie gaat niet over het leren berijden van een paard. Het doel van deze therapie is meer lichaamsbewustzijn creëren. Een paard is een fijngevoelig dier. Alles wat wij denken heeft zijn uitwerking in onze spierspanning. Zo heeft ons lichaam ook geheugen en kan vervelende levensgebeurtenissen opslaan. Deze spierspanning voelt een paard en mijn paarden zijn zo fijngevoelig getraind dat ze hier direct op reageren. Daardoor kunnen onbewuste blokkades op een hele natuurlijke manier herkend en erkend worden.
We werken aan een positieve en negatieve gedachten-setting, je ervaart wat dit met je lichaam doet. Dit houdt in dat je ervaringen opdoet in hoe krachtig je eigen gedachten zijn. Wat doet deze gedachten-setting met jouw energie? Je ademhaling is erg belangrijk in dit verhaal.

Rijden in balans is een uitstekende vorm van lichaamsgerichte therapie welke je leert balanceren omdat je zowel je linker- als je rechterhersenhelft en je lichaam aanspreekt.
Je leert je evenwicht vinden waardoor je beter bij jezelf kunt blijven en beter om kunt gaan met situaties die juist voor overprikkeling zorgen. Dit zorgt voor een stevige basis.

Wat brengt  deze vorm van lichaamsgerichte therapie je?

Er ontstaat meer lichaams-emotioneel en mentaal bewustzijn. Deze 3 te samen zorgen voor een stevige basis en meer zelfvertrouwen. Deze stevige basis leert je  omgaan met vervelende levenssituaties en emoties.Je leert op een juiste manier  ademen.
Je wordt bewuster van de informatie die je lichaam met zich mee draagt. Door deze te herkennen en erkennen ontstaat er ontspanning in heel je systeem. Je ervaart rust en plezier. Al deze leer momenten krijg je weerspiegeld van het paard.
Deze vorm van therapie verlaagt je stress hormonen.

Het geeft je stabiliteit.

  • Beter nee kunnen zeggen
  • Je merkt waar jij je energie verliest
  • Weten wat je wil
  • Zelfvertrouwen.
  • Minder in je hoofd
  • Beter keuzes kunnen maken vanuit je hart
  • Ontspanning van lichaam en geest.
  • Ademhalingsverbetering.
  • Minder lichamelijke en psychosomatische klachten

Kortom: het heeft invloed op je gehele gezondheid, op het zelf genezend vermogen je lichaam.


Wil je deze vorm van lichaamsgerichte therapie zelf ervaren? Of wil je meer informatie over rijden in balans?

Neem contact op!
Telefoon: 06-21250362, het telefonisch spreekuur is iedere maandagochtend van 08:00 tot 10:00 uur.

Inschrijving en ondertekening:

Ik schrijf mij in voor een vrijblijvende kennismaking.Ik schrijf mij in voor de individuele begeleiding. En ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

 

EquiZenz maakt gebruik van de algemene voorwaarden van KREAC klik hier om ze te bekijken.