Centered riding & hoogsensitiviteit

“Ik werd me er steeds meer van bewust als hoogsensitief mens hoe belangrijk het is om mezelf bewust te worden van mijn lichaam en om daar goed zorg voor te dragen, zoals mijn ademhaling en me bewust te worden van wat het inhoud om je balans in je lichaam te vinden.”
“Hierdoor kreeg ik letterlijk het gevoel dat ik steviger in mijn schoenen stond, wat mij weer het nodige zelfvertrouwen gaf… Ik werd me bewust van het feit dat ik erg subtiel het paard onder mij voelde, hier hoefde ik niets voor te doen, dit was voor mij een openbaring…”

 

Hoogsensitief zijn is nu geen last meer maar een kracht geworden 

Voor de HSP is het zo belangrijk om zich te richten op lichaamsgerichte activiteiten. Deze halen je uit je hoofd en je wordt meer bewust van het hier en nu.  Centered riding is een natuurlijke manier van rijden, zij richt zich juist op lichaamsbewustzijn. Het brengt  je rust en plezier.

Het paard voelt en reageert op de manier waarop je je lichaam gebruikt.

 

 

Centered riding brengt jou in je kracht.

We werken aan een positieve en negatieve gedachten-setting. Dit houdt in dat je ervaringen opdoet in hoe krachtig je eigen gedachten zijn. Wat doet deze gedachten-setting met jouw energie? Je ademhaling is erg belangrijk in dit verhaal.

Centered Riding is een uitstekende vorm van lichaamsgerichte therapie/begeleiding welke je leert balanceren omdat je zowel je linker- als je rechterhersenhelft en je lichaam aanspreekt.
Je leert je evenwicht vinden waardoor je beter bij jezelf kunt blijven en beter om kunt gaan met situaties die juist voor overprikkeling zorgen.

Wat brengt het je?

Meer lichaamsbewustzijn, minder in je hoofd zitten, meer zelfvertrouwen, geloof in hooggevoeligheid als kracht. Je wordt je meer bewust van je gevoel en je gaat deze verfijnen. Je gaat ervaren wat visualisatie voor je kan betekenen. Je leert op een juiste manier te ademen. Je ervaart rust en plezier. Al deze leer momenten krijg je direct teruggespiegeld van het paard.

Je zult merken dat dit je stabiliteit brengt in je dagelijks leven.

  • Beter nee kunnen zeggen
  • Je merkt waar jij je energie verliest
  • Weten wat je wil
  • Zelfvertrouwen.
  • Minder in je hoofd
  • Beter keuzes kunnen maken vanuit je hart
  • Ontspanning van lichaam en geest.
  • Ademhalingsverbetering.
  • Minder lichamelijke en psychosomatische klachten

Kortom: het heeft invloed op je gehele gezondheid (je lichaam, geest en ziel).

Begeleidingen

 


Centered Riding is een uitstekende vorm van lichaamsgerichte therapie/begeleiding welke je leert balanceren omdat je zowel je linker- als je rechterhersenhelft en je lichaam aanspreekt.Wil je Centered Riding zelf ervaren? Of wil je meer informatie over Centered Riding?

Neem contact op!
Telefoon: 06-21250362, het telefonisch spreekuur is iedere maandagochtend van 08:00 tot 10:00 uur.

Inschrijving en ondertekening:

Ik schrijf mij in voor een vrijblijvende kennismaking.Ik schrijf mij in voor de individuele begeleiding. En ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

 

EquiZenz maakt gebruik van de algemene voorwaarden van KREAC klik hier om ze te bekijken.