Rijden in balans-lichaamsgerichte therapie

Rijden in balans & Hoogsensitiviteit

Als een individu met een hoge gevoeligheid is het essentieel om je te focussen op lichaamsgerichte activiteiten. Deze activiteiten helpen je om uit je gedachten te stappen en bewust te worden van al je zintuigen, zodat je het huidige moment volledig kunt ervaren.

Rijden in balans is een vorm van lichaamsgerichte therapie die gebaseerd is op een natuurlijke rijwijze. Deze therapie richt zich op de fijne motoriek en het balanceren van het zenuwstelsel, wat tot rust en plezier leidt. Het paard reageert op de manier waarop jij je lichaam beweegt.

 

Paarden kunnen bijdragen aan het herontdekken van je emoties en het versterken van je zelfvertrouwen.

Hoogsensitief als potentieel

“Ik ben me steeds meer bewust geworden van het belang van lichaamsbewustzijn voor mij als hoogsensitief persoon. Dit omvat aspecten zoals mijn ademhaling en het vinden van balans in mijn lichaam. Door dit bewustzijn kreeg ik het gevoel dat ik steviger in mijn schoenen stond, wat op zijn beurt mijn zelfvertrouwen vergrootte. Dit alles dankzij de interactie met de paarden… Het subtiele gevoel van het paard onder mij te ervaren, zonder enige inspanning van mijn kant, was een openbaring voor mij.”

Deze vorm van begeleiding is gericht op het lichaam en streeft naar balans.

Een paard neutraliseert spierspanning

Rijden in balans is een specifieke lichaamsgerichte therapie  en dan gaat niet alleen over het leren berijden van een paard. Het doel van deze therapie is meer lichaamsbewustzijn creëren. Een paard is een fijngevoelig dier. Alles wat wij denken heeft zijn uitwerking in onze spierspanning. Zo heeft ons lichaam ook geheugen en kan vervelende levensgebeurtenissen opslaan. Deze spierspanning voelt een paard en mijn paarden zijn zo fijngevoelig getraind dat ze hier direct op reageren. Daardoor kunnen onbewuste blokkades op een hele natuurlijke manier geneutraliseerd worden.

Wat brengt deze vorm van lichaamsgerichte therapie jou

Er ontstaat een groter bewustzijn op fysiek-emotioneel en mentaal vlak. Deze drie elementen vormen een solide basis en dragen bij aan een versterkt zelfvertrouwen. Deze stevige basis helpt je om effectief om te gaan met uitdagende levenssituaties en emoties, en leert je correct ademhalen.

Je wordt je meer bewust van de signalen die je lichaam uit, en door ze te herkennen en te erkennen, treedt er ontspanning op in je hele systeem. Dit resulteert in een gevoel van kalmte en vreugde. Al deze leermomenten worden weerspiegeld door het paard.
Deze vorm van therapie verlaagt de niveaus van stresshormonen en verhoogt de aanmaak van positieve neurotransmitters.

Het rijden in balans biedt diverse voordelen, waaronder:

  • Verbetert zowel fysieke als psychosomatische klachten.Het verzekert stabiliteit.
  • Verbetert het vermogen om nee te zeggen.
  • Helpt je te identificeren waar je energie verloren gaat.
  • Geeft inzicht in je doelen.
  • Versterkt zelfvertrouwen.
  • Vermindert overmatig denken.
  • Vergemakkelijkt besluitvorming vanuit het hart.
  • Bevordert ontspanning van zowel lichaam als geest.
  • Stimuleert verbeterde ademhaling.
  • Het verzekert stabiliteit.
 

Rijden in balans heeft invloed op het zelfgenezend vermogen je lichaam.


Als jij in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.