Ik heb een burn-out ben ik ook hoogsensitief

Foto van Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

De helft van de mensen met een Burn-Out is hoogsensitief.
Een Burn-out is het gevolg van langdurige overbelasting. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 85% van de mensen tussen 20 en 49 jaar regelmatig last heeft van stress. Een Burn-Out ontstaat meestal door uitputting van het vitale systeem. Er is roofbouw gepleegd waardoor er lichamelijke beschadigingen optreden. Dit kan overal in het lichaam zijn, vandaar een variatie aan klachten onder andere aan de maag, darmen, hart en het immuunsysteem.

Ik heb een Burn-Out ben ik ook hoogsensitief?
Bijna de helft van mensen met een Burn-Out is een HSP’er. Oftewel een Highly Sensitive Person. Dit is onderschreven door Elaine Aron maar ook wetenschappelijk bewezen door Google Scholar.

Test hier of je hoogsensitief bent!

EquiZenz geeft je de energie weer terug.

EquiZenz biedt voor mensen met de lasten van een Burn-Out drie begeleidingen aan.
1.Individuele begeleiding
2.3-daagse Happy op mijn werk
3.Jaartraject Equi&Art.
Je krijgt tools om stress effectief aan te pakken. Je wordt op een natuurlijke manier ondersteund in fysieke en psychische processen zodat jouw energie level verhoogd wordt. Je leert o.a omgaan met grenzen. Je krijgt inzicht in eigen gedrag en handelen.

De individuele begeleiding die EquiZenz aanbiedt is een coach en therapie vorm gericht op fysieke en psychische klachten. We pakken jouw stressoren aan.De accommodatie zelf en de paarden laten je op natuurlijke wijze rust ervaren. We gaan aan de slag met activiteiten die het lichaamsbewustzijn vergroten en ontspanning brengen in jouw leven. Meer informatie over de individuele begeleiding >

In het jaartraject Equi&Art vind je precies wat je nodig hebt om je leven ontspannen voort te kunnen zetten. Je ontdekt en doorbreekt patronen en overtuigingen. Zo word je steeds daadkrachtiger en vind je de balans denken en doen. Het doel van dit jaar is acceptatie, verandering en ontwikkeling. Het jaartraject vindt plaats in een groep van 6 tot 8 personen. Samen doorloop je gedurende een jaar een aantal thema’s in de vorm van tien modules. In dit jaartraject vinden ook 4 individuele sessies plaats. Meer informatie over het Equi & Art jaartraject >Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.