Ik heb geleerd mijn angst te accepteren

Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Mijn ervaringen met de therapie/coaching van Equizenz

“Ik heb geleerd mijn angst te accepteren”
geschreven door een cliente.

Ik ben terechtgekomen bij Equizenz omdat ik de nood voelde iets concreets voor mezelf te doen, iets met dieren en in de natuur. Als klein kind had ik al lessen met paarden gehad. En ook al was ik toen bang ,ik voelde me tegelijkertijd erg aangetrokken tot deze grote dieren.

In mijn verleden heb ik een fysiek trauma doorgemaakt en lange periode van ziekten met heftige aanvallen ervaren. Hierdoor was ik als kind vaak bang om dood te gaan. En nu nog veroorzaken de drukte van mijn leven en mijn baan regelmatig heftige en angstige momenten. Ik ben vaak bang, bang om te falen vooral. Ik reis veel voor mijn werk en die angst ervaar ik als ik alleen de metro, de trein of het vliegtuig moet pakken. Maar eigenlijk ervaar ik het bij alles wat ik in mijn dagelijks leven moet doen.

Met die angst ben ik bij Equizenz tegen de paarden gaan staan. En zij hebben me zekerheid gegeven. Ze zijn groot en maken me niet meer bang. Integendeel: ik voel dat de paarden me beschermen. Elke keer als ik angst ervaar tijdens het reizen dan denk ik aan de paarden en dan zijn ze bij me, mijn angst zakt dan weg.

Ik heb geleerd zelf meer controle, goede controle, te krijgen.

Ik heb geleerd te observeren, in het heden te staan, zelfvertrouwen te krijgen.
Ik heb geleerd mijn angst te accepteren. Ik heb geleerd te communiceren, beter te managen en anderen te leiden zonder agressie en hen de vrijheid te geven. Ik heb geleerd zelf meer controle, goede controle, te krijgen. Kortom: de focus ligt nu op mezelf, terwijl ik me ook bewust ben van de ander.

De volgende stap is om nog meer de verbinding met mezelf te maken

Ik ben ervan overtuigd dat ik met Equizenz nog veel meer over mezelf ga ontdekken. Ik ben in ieder geval sterker dan ik dacht. en de vrouw die diep van binnen zit te laten ontplooien. Die vrouw die nu met paarden kan communiceren, dient ook openbaar te worden. De echte ik.

Ik ben ervan overtuigd dat ik op de goed pad ben met Saar, Saffier, Woelfie, Gioya, Kristel en Evy.

Het pad waar mijn gevoeligheid zich kan ontplooien.
Het pad waar ik ook deel van de natuur uitmaak. 
Het pad van een tevreden leven.

Dit bericht delen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

2 reacties

  1. Wat een prachtig verhaal, misschien voor mij ook een goed plan om naar de paarden te gaan met de juiste coach. Hoe kan ik hierover contact leggen?
    Groetjes Gitte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij je niet langer 'anders' en onbegrepen voelen?

(Zonder Jezelf Te Verliezen?)

Ik wil me niet langer ‘anders’ en onbegrepen voelen zodat ik me niet langer een buitenstaander voel en meer rust in mijn leven kan ervaren.

Ik wil niet begrijpen wat hoogsensitiviteit is en voel me goed zoals ik ben.