Jouw Hoogsenstieve brein

neurotransmitters, hoogsensitief, hersenen, therapie

en weerstand in balans

Neuro4profiel assessment

Vraag het vandaag nog aan !!

Omdat niet alle psychosociale problematieken direct op te lossen zijn door vormen van psychotherapie.

Nu voor jou al trouwe volger € 187,50

 • Overzichtelijke rapportage 
 • Jouw persoonlijke prestatie en herstel vermogen in 1 opslag  zichtbaar
 • Compleet advies met vervolg 
 • 1 op 1 online video consult
 • Jouw karakter en persoonlijkheid in beeld
 • Helderheid over jouw lichamelijke, emotionele en fysieke klachten. 

Laag in je energie?

Last van angsten?

Burn-out klachten?

Te veel gepieker?

Soms kom je gewoon stofjes tekort of is je brandstof op

Welke stofjes je tekort komt is makkelijk te testen door de neuro4profiel assessment!!

Test je fysieke gezondheid, je prestatie vermogen, je karakter, je herstelvermogen en je persoonlijkheid

Wie hoogsensitief is kan in het dagelijkse leven tegen een aantal belemmering oplopen.  Jouw zenuwstelsel  is gevoeliger en je hersenen werken complexer. Dit houdt in dat je sneller overprikkeld en gestrest kunt raken. Je kunt je sneller down en somber voelen en minder energiek

Het is altijd belangrijk om je te voeden met de juiste brandstof.  Je systeem kan namelijk volledig uit balans raken als de juiste brandstof op is. 

Misschien krijg je wel de juiste brandstof binnen maar wordt deze niet goed omgezet met als  gevolg dat je je angstig en /of depressief voelt  en zelfs in een burn-out kan geraken. Tevens kun je zo laag in je energie zitten dat je jezelf niet in beweging kunt zetten. Met als gevolg…. chronisch vermoeid voelen of lasten gaan ondervinden van fybromialgie

Ontdek jouw persoonlijke prestatie-en herstel vermogen

Van stress naar veerkracht

Wij bezitten allemaal een stressysteem, dit systeem zorgt ervoor dat wij in tijden van een verhoogde druk (privé en werkgerelateerd) zowel emotioneel als fysiek dit aan kunnen. Bij jouw als hoogsensitief persoon werkt dit net even anders. 

Dit stresssysteem staat sneller aan. Waardoor onze stress hormonen sneller op hol slaan. Dit proces heeft tevens zijn uitwerking op onze neurotransmitters. 

Om er achter te komen welke van deze stofjes je te kort komt  is het belangrijk om te weten welke jij te kort komt. Dit kan door de NEURO 4 Profiel assessment. Door naar de neurotransmitters te kijken, kijken we vanuit een andere  invalshoek naar fysieke, emotionele en lichamelijke aspecten zoals : angsten, depressie, burn-out en chronische vermoeidheid.

Wanneer je gestrest bent, bepalen de hoeveelheid aan neurotransmitters hoe snel je na een stress-moment herstelt en weer tot rust komt. Mentale problematieken kunnen de oorzaak zijn van fysieke problematieken en andersom is zeker ook het geval. Het is inmiddels wel bekend dat zowel je mentale, emotionele en fysieke gesteldheid met elkaar verbonden zijn.

Hoe krijg je deze 3-eenheid weer in evenwicht? En hoe krijg je jouw stress systeem in balans? 

Ons lichaam maakt geen onderscheid tussen de psyche of het lichaam. Beide stresssystemen werken in ons lichaam hetzelfde

Neurotransmitters de taal van je lichaam

Wat is het doel?

Het doel van deze Neuro4Profiel assessment is om inzicht te krijgen in de ‘kracht’ en de ‘klacht’ van je neurobiochemische systeem. Deze bepaling bestaat uit twee delen. In beide delen kunnen vragen uitsluitend beantwoord worden met EENS of ONEENS. Deel A bepaalt de kracht, productie- en effectiviteit van de betreffende neurotransmitter. Deel B geeft een waarde aan de klacht, deficiëntie of behoefte van de betreffende neurotransmitter.

Deze bepaling volgens Dr. Braverman is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen van de laatste 50 jaar en kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn, en ook gereviewed door vooraanstaande neurowetenschappers, en bevestigd in klinische settings.

Geen enkele bepaling kan de neurobiochemie volledig weergeven. De antwoorden op de vragen geven patronen weer van fysieke kenmerken, gedrag, gevoelens en gedachten, die direct zijn verbonden met de neurotransmitters in het brein.

Dit Neuro4Profiel is een van de weinige meetinstrumenten dat een waarde geeft aan je persoonlijkheid, geheugen, aandacht en fysieke gezondheid.

Neurotransmitters bepalen de manier waarop ‘boodschappen’ door je lichaam worden verstuurd. Ze zijn niet alleen van belang voor je zenuwstelsel, ze zijn ook betrokken bij je motoriek, je immuunsysteem en pijnbeleving. 

Wanneer de werking van je neurotransmitters verlaagd, dan merk je dat bijvoorbeeld aan gevoelens van angst, toegenomen prikkelbaarheid, verminderde plezierbeleving, ongeremde of gebrek aan eetlust, trage stofwisseling, onvoldoende controle over je emoties, vermindering van je slaapkwaliteit of zelfs vermoeidheid.

‘Normale’ spiegels van neurotransmitters worden gezien bij een goede werking van je geheugen, bij een goede alertheid, goede leerfunctie, bij emotionele stabiliteit, stressbestendigheid en je vermogen om tot rust te komen.
Je centrale zenuwstelsel, je darm en je immuunsysteem gebruiken overigens dezelfde neurotransmitters en hun bijbehorende receptoren. Dit wijst op een sterke relatie tussen je darmen, je hersenen en je immuunsysteem.

Niet alles valt alleen op te lossen met psycho/systeem Therapie en of coaching  Daar zijn meer dingen voor nodig. Als je processen aan wilt gaan dan heb je in de eerste instantie  de energie nodig om dit aan te kunnen gaan. En soms ben je te snel overprikkeld omdat bijvoorbeeld je serotonine of dopamine tank leeg is. Dan kun je hard aan jezelf werken ….. en geen stap vooruit komen. Je voelt alleen maar dat je nog sneller opgebrand bent. 

Nou… daar is nu een oplossing voor. Laat een neuro4profiel test uitvoeren en we hebben in 1 overzicht waar je jouwe persoonlijke tank mee aan kunt vullen. 

Soms is gewoon je brandstof op

hoogsensitief-stress-hooggevoelig-burnout-test

Opvallende kenmerken van een
verstoord neurotransmitters functionaliteit

 • Verminderd zelfvertrouwen
 • Trage stofwisseling
 • Onvoldoende controle over emoties
 • Vermoeidheid
 • Spierpijn
 • Hoofdpijn
 • Ongeremde of gebrek aan eetlust
 • Vertraagd reactie vermogen
 • Toegenomen prikkelbaarheid
 • Malende gedachten
 • Darmklachten
 • Gevoelens van angsten
 • Stemmingswisselingen
 • Verminderde plezierbeleving
 • Moeite met keuzes maken
 • Lage pijn grens

Hoe gaat de test in zijn werk?

Nadat je hebt aangegeven een assessment te willen doen, krijg je een test thuis gestuurd.  De test bestaat uit  een aantal vragen. Nadat ik de uitslag binnen heb gekregen ontvang je een mail met een link om een telefonisch consult in te plannen

Daarna  krijg je de uitslag thuis gestuurd zodat je in het persoonlijke telefonisch consult mee kunt kijken en we je assessment kunnen bespreken

Je ontvangt van mij advies over de volgende stappen die je kunt nemen in relatie tot je hulpvraag.

Neurotransmittertest-equizenz-Jolanda-Kleiss-Hoogsensitief

De meest voorkomende neurotransmitters

Wanneer je gestrest bent, bepalen de hoeveelheid aan neurotransmitters (dopamine, achethylcholine, Gaba, serotonine) hoe snel je na een stress-moment herstelt en weer tot rust komt. Mocht dit systeem uit balans zijn dan kan dat invloed hebben op je gedrag , je manier van denken en hoe energiek je je voelt.

 


Dopamine

De neurtransmitter  dopamine zorgt er voor dat je energie pijl optimaal blijft. Hij geeft je focus en daadkracht. Je gaat weer in jezelf geloven


Achethylcholine

De neurotransmitter  achethylcholine versterkt je intuïtie, je creativiteit en reactie vermogen. ook kunt je beter dingen onthouden. Je sensitiviteit wordt gebalanceerd en optimaal.


Serotonine

De neurotransmitter serotonine geeft je meer flexibiliteit. Je bent opgewekter en vrolijk. Je kunt meer genieten van het leven.


Gaba

De neurotransmittergaba zet je piekerknopje uit. Je prikkelverwerking wordt verbeterd. Je angst en je stress gevoeligheid vermindert. Het versterkt orde netheid.

Veel gestelde vragen

Voor (hoogsenstieve) personen die lasten ondervinden van stress-en psychische problematieken waaronder: Een onbestemd gevoel, Somberheid, chronische stress, Pieker gedrag, depressie, angsten, Burn-out, (chronische) vermoeidheid en fibromyalgie. 

Voor diegene die niet over willen stappen op de reguliere medicatie .

 Je wilt meer inzicht en duidelijkheid over jezelf als Hoogsensitief persoon 

Je wilt je algehele weerstand verhogen.

Je weet binnen enkele dagen welke stofjes je tekort komt en hoe je weer in balans kunt komen, dmv lifestyle advies o.a voeding en supplementen.

Tevens kom je meer te weten over je persoonlijkheid.

Je krijgt de test thuis gestuurd en kunt hem via een gemakkelijke stoel uitvoeren. de lijst bestaat uit een aantal vragen.

Je krijgt een uitgebreid rapport thuis gestuurd zodat je het altijd nog op je gemak door kunt lezen.

De voorgeschreven  supplementen zijn niet verslavend. Het zijn stoffen die je lichaam zelf ook aan kan maken. tevens krijg je advies in welke voeding deze stoken te vinden zijn.

Je hoeft voor het door spreken van het assessment  de deur niet uit.

Na het maken van het  neuro4profiel assesment ontvang je in je mailbox een link om zelf een online video consult in te plannen.  je ontvang van mij een link voor de dag dat jij jouw consult hebt in geplant. In dit consult krijg je een uitgebreid persoonlijk advies over je karakter, je fysieke gezondheid, je leefstijl , voeding, beweging en hoe je dit uiteindelijk zelf in de praktijk kunt gaat neerzetten. Dit consult duurt ongeveer 1,5 uur.

De kosten bedragen voor het neuro4profieltest-uitgebreid €187,50. Dit is incl. de test en een uitgebreid persoonlijk advies. Dit is excl. eventueel geadviseerde supplementen. Vergoeding vanuit de zorg is zeker mogelijk , vraag naar de mogelijkheden. 

Je ontvangt na afloop een declaratie factuur die je in kunt dienen bij jou zorgverzekeraar, mits je aan vullend verzekerd bent.

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.