2 jarige Opleiding

paardencoach Hsp professional

 • max 8 personen
 • Hoogsensitieve personen leren begeleiden
 • Werken met hsplearning online programma (blended learning)
 • Ervaringsgericht leren
 • Inzetten van het gepatenteerde methode Huis van zelfbewustzijn®
 • Ontwikkel je ondernemer skills
 • Direct toepasbaar binnen eigen werkveld
 • Paarden leren inzetten als reflectiepartner
 • Creativiteit inzetten tijdens je begeleidingstrajecten

Leer het paard als reflectie partner inzetten

Ontwikkel jezelf als zelfstandig zorgverlener door de HSP Professional Paardencoach Opleiding te volgen, waarbij je begeleiding biedt aan mensen met een Hoogsensitieve persoonlijkheid met behulp van paarden.

Ben je geïnteresseerd in persoonlijke groei en ontwikkeling? Wil je jouw verworven inzichten en kennis omzetten in een rol als coach die inspireert., met een specifieke focus op Hoogsensitiviteit? Dan is deze tweejarige opleiding bijzonder geschikt voor jou.

Het programma biedt een uitgebreide vorming die zowel je persoonlijke ontwikkeling als je professionele vaardigheden als hulpverlener naar een hoger niveau tilt.

De opleiding maakt niet alleen gebruik van interacties met paarden, maar integreert tevens creatieve, intuïtieve, en meditatieve oefeningen om je te begeleiden bij het verkennen van je innerlijke stem als hulpverlener. Op deze wijze kun je met passie en bezieling jouw doelgroep begeleiden bij het vinden van hun ware bestemming.

De 4 belangrijke pijlers tijdens de opleiding

Het paard

Paarden zijn de ultieme steun en toeverlaat voor HSP’ers! Paarden reageren op onze emoties, ook al zitten die nog zo diep verscholen. Paarden zijn in staat om je te helpen jouw zenuwstelsel te balanceren, jouw leiderschap, focus en passie te versterken, jouw gevoel van eigenwaarde en zelfbewustzijn te vergroten. Zij verstaan de kunst om  je mee te nemen naar het hier en nu. 

De natuur

In de natuur als decor vind je de rust die je nodig hebt om tot jezelf te komen. Even op adem komen. in de natuur wordt automatisch je stress level verlaagd. Een plek waar je even stil kunt staan en je bewust worden van wat er zich aandient in het moment.De natuur heeft een positief effect op jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele bewustwording.

Creativiteit

Wat woorden verbloemen wordt duidelijk in beeld. Soms is het moeilijk om gevoelens en denkprocessen te verwoorden. Dan is het juist fijn voor  een Hoogsensitief persoon om je creativiteit te gebruiken zodat innerlijke processen helder worden. Je zet jouw creativiteit in om te ontspannen en inzichten te verankeren. 

Spiritualiteit-zielsmissie-Kunstzinnig-intuitief-ontwikkeling-Hsplearning-Hoogsensitief

Spiritualiteit

Ontdek tijdens spirituele groei en ontwikkeling steeds meer over jezelf en de wereld om je heen. Je wordt bewust van de diepere lagen van je bestaan en je gaat op zoek naar antwoorden op vragen over het leven en de zin ervan. Dit helpt je om je zielsmissie helder te krijgen en te leven. Je gaat jezelf de ruimte geven aan jouw  sterke innerlijke drang om zin vol te zijn.

Wat kun je verwachten

Het eerste jaar

 

Je leert werken met de 4 belangrijke pijlers: het paard, de natuur, creativiteit en spiritualiteit, 4 belangrijke aspecten binnen het leven van een Hoogsensitief persoon.

Het eerste jaar van deze opleiding is een innerlijke ontdekkingsreis die volledig gewijd is aan jouw eigen groei en zelfontwikkeling. Je bent dan zelf als het ware de client. Immers om jouw cliënten op de juiste wijze te begeleiden is het van groot belang dat je ook zelf grondig kennis opdoet over jouw persoonlijke groei en ontwikkeling en natuurlijk over wie je bent. Wie ben jij als begeleider? Wat zijn jouw krachten en valkuilen? De beste manier om daarover kennis op te doen is om een ervaringsdeskundige te worden in dit eerste jaar.

Je krijgt een voorproefje van wat je in het tweede jaar gaat doen. Zelf word je begeleid met het speciale en gepatenteerde ontwikkelingsprogramma voor HSP’ers: Het huis van zelfbewustzijn®. Daarnaast ervaar je wat creativiteit doet met je tijdens begeleidingssessies. Door te leren door ervaring, verrijk je jouw eigen kennis en maak je jezelf klaar om in het tweede jaar als spiegelcoach samen met de paarden jouw cliënten perfect te begeleiden.

In ons eerste jaar zetten we al flinke stappen om onze coaching skills te oefenen in de echte wereld, door te oefenen met echte coaching klanten

Je doorloopt 10 modules:

Het tweede jaar

In het tweede jaar van de opleiding ga je gericht aan de slag met oefen clienten en leer je de specifieke Hsp-lesstof over het huis van zelfbewustzijn® eigen maken en inzetten.

Je weet nu hoe het werkt door het ervaringsgerichte eerste jaar.

Je leert hoe je een goed intakegesprek  leidt, wat van groot belang is voordat je een traject start. Je past jouw creativiteit toe bij het maken van een intake tijdslijn.  Je leert een behandel-en traject plan op zetten. Ook leer je zelf workshops en lesmateriaal samenstellen.

Dit alles natuurlijk samen met de paarden.

Als coach of begeleider kun je het lezen van lichaamstaal en het verstaan van wat niet uitgesproken wordt aanzienlijk verbeteren. Dit verhoogt je persoonlijke bewustzijn, waardoor je in staat bent om voortaan zonder oordeel of vooroordeel neutraal te handelen.

Hoe ga je om met specifieke gesprekstechnieken, gericht op de sensitieve persoonlijk.

Het is geen trucje om even te leren, maar een echte levensstijl die je op de lange termijn helpt om anderen moeiteloos te begeleiden bij belangrijke levensvragen.

Bijzonder leerzaam is dat je leert om op je eigen intuïtie te vertrouwen als je jouw coachees en cliënten begeleidt.

Als paardencoach in de dop leer je alle kneepjes van het vak, van de paarden zelf, tot de oefeningen die je samen met deze edele dieren kan uitvoeren. Je ontdekt wat werkt bij Hsp en wat je beter kan vermijden.

De paarden

Tijdens deze opleiding kom je achter alle geheimen van paarden coaching, van hoe paarden leven tot het kiezen van het juiste paard als coach en welke interventies pas je toe en wanneer.

Leer hoe je een paard inzet als reflectie partner en wanneer is een paard niet geschikt als reflectie partner. Wat maakt deze opleiding anders dan andere ?

 1. Je leert niet alleen één op één te coachen met een paard, maar ook hoe je het best met een kudde kan coachen.
 2. Je leert ook met een systemische bril kijken.
 3. Je krijgt de ruimte om je eigen unieke begeleidingsstijl te ontwikkelen.
 4. Tijdens de oefensessies, zowel in groepsverband als individueel, ga je ontdekken hoe je deze ontwikkelingsstijl kunt toepassen en verbeteren. Laat het fine-tunen maar beginnen!
 5. Tevens komen er specifiek interventies voorbij die je inzet waarbij het paard het gevoelige zenuwstelsel balanceert van de Hoogsensitieve persoonlijkheid.
Soulquest-zielmissie-coachen met paarden-equizenz

Paarden bezitten een intuïtieve gave en hebben de kracht om non-verbale signalen te herkennen en te reageren op de energie van degenen om hen heen. 

Werken met de Hsplearning methodiek

DigitaLe ondersteuning tijdens coaching sessies met blended learning.

Je leert werken met hsplearning, een inspirerende online leeromgeving specifiek gericht op de Hoogsensitieve persoonlijkheid, waarmee je jouw toekomstige coachées/ cliënten stimuleerd om ook thuis zichzelf verder te ontwikkelen naar de persoon die ze in werkelijkheid zijn.

Dit maakt hen mogelijk om vanuit een creatief perspectief naar zichzelf te kijken, waardoor ze in staat zijn om hoofd- en hartzaken te onderscheiden en een nieuwe laag van bewustzijn te ontdekken en te integreren in hun leven.

De gestructureerde leeromgeving, die is ontwikkeld in de gepatenteerde methode ‘Huis van zelfbewustzijn®  (ontstaan vanuit de paardenwijsheid in relatie tot Hoogsensitiviteit), bevordert de ontwikkeling van de coachee/cliënt op drie bewustzijnsaspecten: mentaal, emotioneel en lichaamsbewustzijn. Wat uiteindelijk leidt tot spiritueel bewustzijn.

Hsplearning is de perfecte aanvulling op de paardencoach sessie, voor de langere termijn binnen jouw praktijk.

Hsplearning

Het hsplearning pakket bestaat uit een Doeboek, een kunstzinnig materialen pakket, een creatief dagboek en een online omgeving. Alles binnen een handige app.

Dieper inzicht in de Hoogsensitieve binnen wereld

Doeboek-Hoogsensitiviteit-hsplearning-equizenz
Video afspelen over Doeboek-Hoogsensitiviteit-hsplearning-equizenz

Het Doeboek

Je leert werken met het Doeboek, wat naast allerlei interessante kennis, vol met zelfreflectie vragen en creatieve opdrachten.  Dit helpt je tijdend je begeleidingstrajecten waarin je een decor bouwt voor je coaches en cliënten om met zichzelf op ontdekkingsreis te gaan om hun gevoelige innerlijke wereld te verkennen en te onderzoeken.

Dit Doeboek brengt jezelf als begeleider en jouw coaches en cliënten naar meer zelfbewustzijn en spirituele vibe naar een hoger level brengen! Jouw begeleiding zorgt ervoor dat jouw coaheess en cliënten hun eigen persoonlijke levenscoach worden, zijn en blijven

Maar let op, het vraagt wel wat van je! Het betekent dat je eerlijk en open naar jezelf mag zijn, en leert om naar jezelf te luisteren. Met talloze reflectievragen, creatieve opdrachten en luisteroefeningen, zal je innerlijke zelf je dankbaar zijn.

Creativiteit voor een positieve mindset

Creativiteit heeft een betoverend effect op de geest. Tijdens deze tweejarige opleiding leer je ook hoe je creatieve technieken en materialen kunt toepassen tijdens het ontwikkelingsproces van jouw coachee, en hoe je deze kunt gebruiken om de coachee te helpen bij het ontwikkelen van zelfbewustzijn en het vinden van eigen oplossingen en het bereiken van doelen.

Creativiteit is veelzijdig inzetbaar en kan bijdragen aan het bevorderen van rust en ontspanning, evenals het verdiepen van het begrip van de innerlijke wereld van jouw coachee en cliënt.

Door het ontwikkelen van je eigen creativiteit en het leren van verschillende creatieve technieken, kun je als coach een waardevolle bijdrage leveren aan het persoonlijke en professionele leven van jouw coachee of client. Creativiteit is een super gave onconventionele aanvulling op jouw paardencoach sessies.

Hsp-natuur-cafe-Uden-creatief-Hoogsensitief

Het kunszinnige pakket

HSPLearning biedt een kunstzinnig pakket aan waarmee je als coach je coachees/en/of cursisten kunt verrassen met een arsenaal aan  creatieve tools. Het pakket bevat verschillende materialen zoals ecoline, aquarel, potlood, collage, softpastels en wasco. 

Je leert niet alleen hoe je de materialen kunt gebruiken en inzetten tijdens coach-en cursus trajecten, maar ook wat creativiteit met de binnenwereld doet. Het werken met kleuren, vormen en materialen kan helpen om emoties en gevoelens te uiten die moeilijk onder woorden te brengen zijn en kan nieuwe inzichten geven en verankeren.

Het kunstzinnige inspiratie pakket wordt ingezet tijdens paardencoach trajecten. Op deze manier werken interventies met het paard en creativiteit aan persoonlijke ontwikkeling op een onconventionele manier.

Beelden zeggen je veel meer dan woorden. De materialen  zijn van een hoge kwaliteit Talens en Koh-I-Nor

Video afspelen over kunstzinnig inspiratie pakket-hsplearning-
leden.hsplearning.nl-denken-naar-voelen-Hoogsensitief-equizenz-online-cursus-rust-harmonie

Alles in een handige app

Binnen hsplearning werk je met een handige app, waarin je samen met je client naar filmpjes kunt kijken, creatieve oefeningen kunt uitvoeren, alles handig bedienbaar en altijd bij de hand.

Dankzij deze app kan je als begeleider van Hoogsensitieve personen nog beter inspelen op hun behoeften en uitdagingen. Het geeft je de mogelijkheid om op een interactieve manier samen te werken met je cliënt en hem of haar te ondersteunen in het ontdekken en begrijpen van zijn of haar Hoogsensitiviteit.

De filmpjes en creatieve oefeningen zijn speciaal ontwikkeld om Hoog sensitieve personen thuis te begeleiden om te leren omgaan met specifieke uitdagingen. De app is eenvoudig te bedienen en is altijd bij de hand, waardoor jouw cliënt op elk moment van de week zelf  aan de slag kan gaan met voorgestelde opdrachten tijdens een traject.

Met deze app creëer je een veilige en vertrouwde omgeving waarin je de Hoogsensitieve persoon kunt begeleiden en ondersteunen. Het is een waardevol hulpmiddel voor zowel de begeleider als de cliënt, en kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor Hoog sensitieve personen.

Extra half jaar module ondernemerschap

Als coach is alleen kennis niet voldoende. Je hebt ook voldoende kennis over het ondernemerschap nodig als je je zelfstandig wilt vestigen. Of jezelf verder ontwikkelen als ondernemer. Wat heb je nodig om je bedrijf gezond te laten groeien. Ondernemen is een op zich staand vak. 

Wat komt erbij kijken en hoe kun je je het beste profileren als zorg ondernemer? Hierbij behandelen we onderwerpen zoals bijvoorbeeld: Hoe kan ik mijn bedrijf het beste in de markt zetten? En wat zijn de meest logische stappen om van mijn bedrijf een succesvolle onderneming te maken?

Deze module staat los van de 2 jarige opleiding.

Hier kies je voor als je ervaringsgericht
wilt proeven wat de opleiding inhoudt

Hier kies je voor als je alleen vragen hebt over de opleiding

Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie. Vergroot de kwaliteiten van je HSP coachee !!

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.