De kunst van Hoogsensitiviteit

Opleiding

paardencoach Hsp professional

  • max 8 personen
  • Werken met Hoogsensitieve personen
  • Ervaringsgericht leren
  • Gepatenteerde Huis van zelfbewustzijn®
  • Ontwikkel je ondernemers skills
  • Direct toepasbaar binnen eigen werkveld
  • Werken zowel online als offline

Leer het paard als reflectie partner inzetten

 

Als je als zorgverlener met paarden wilt werken om mensen te begeleiden en je wilt je verdiepen in jouw innerlijke wereld als coach en de connectie met Hoogsensitiviteit, dan is deze 2-jarige HSP Paardencoach Opleiding precies wat je nodig hebt! Het is een veelzijdige opleiding die jouw vaardigheden naar een hoger niveau tilt.

Door middel van creatieve, intuïtieve en meditatieve oefeningen leer je te luisteren naar jouw innerlijke stem en leer je de persoon die jij begeleidt zijn eigen levenscoach te worden, te zijn en te blijven. 

Wacht niet langer! Het is tijd om te voelen en in actie te komen. Schrijf je nu in voor onze Hoogsensitiviteit-opleiding of na- en bijscholingstrajecten

De 4 belangrijke pijlers tijdens de opleiding

Het paard

Paarden zijn de ultieme steun en toeverlaat voor HSP’ers! Deze prachtige beesten voelen haarfijn aan wat ze voelen, zelfs als ze dat zelf nog niet helemaal door hebben. Paarden weten precies hoe ze hen gevoelige zenuwen tot rust kunnen brengen en hun leiderschap, focus en passie kunnen stimuleren. Daar bovenop vergroten ze nog eens hun gevoel van eigenwaarde en bewustzijn. Uit het hoofd in het hart landen. Dus, sta jij klaar om in het gezelschap van deze majestueuze dieren op avontuur te gaan en de wereld door een Hoogsensitieve lens te aanschouwen?

De natuur

Omgeven door het prachtige decor van de natuur, vinden Hoogsensitieve personen het perfecte toevluchtsoord om tot rust te komen. Hier kunnen ze even op adem komen en hun stressniveau vanzelf verlagen. Te midden van deze serene omgeving kunnen ze stilstaan en bewust worden van wat er in hen omgaat, precies op dit moment. Het is een idyllische plek die een positief effect heeft op hun lichaam, emoties, geest en spiritualiteit.

Creativiteit

Woorden kunnen soms de lading niet helemaal dekken, maar met creativiteit kan je de ware boodschap laten stralen! Voor hoogsensitieve personen kan het som lastig zijn om gevoelens en gedachten onder woorden te brengen. Maar gelukkig is er een andere weg: creativiteit! Laat die innerlijke processen maar stromen en gebruik creatieve technieken om te ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen. Als je hiermee aan de slag gaat, kan je zelfs een creatieve coach worden en anderen helpen hun creativiteit te ontdekken!

Spiritualiteit-zielsmissie-Kunstzinnig-intuitief-ontwikkeling-Hsplearning-Hoogsensitief

Spiritualiteit

Tijdens spirituele groei en ontwikkeling ontdek je steeds meer over jezelf en de wereld om je heen. Laat deze wijsheid schitteren tijdens je coach trajecten! Eerst ga je op onderzoek uit bij jezelf om vervolgens jouw cliënten en coachees te begeleiden naar het diepste niveau van hun bestaan. Samen gaan jullie op zoek naar antwoorden op de grote levensvragen, zodat zij hun zielsmissie helder krijgen en kunnen leven. Kortom, geef jezelf en anderen de ruimte om die sterke innerlijke drang naar betekenisvol leven te omarmen.

Wat kun je verwachten

 

Je leert werken met de 4 belangrijke pijlers: het paard, de natuur, creativiteit en spiritualiteit, 4 belangrijke aspecten binnen het leven van een Hoogsensitief persoon.

Het eerste jaar van deze opleiding is een innerlijke ontdekkingsreis die volledig gewijd is aan jouw eigen groei en zelfontwikkeling. Om jouw cliënten op de juiste wijze te begeleiden is het van groot belang dat je ook zelf grondig kennis opdoet over persoonlijke groei en ontwikkeling en natuurlijk wie je bent. Wie ben jij als begeleider? Wat zijn jouw zwaktes en sterktes? De beste manier om daarover kennis op te doen is om een ervaringsdeskundige te worden in dit eerste jaar.

Je krijgt een voorproefje van wat je in het tweede jaar gaat doen. Zelf word je begeleid met het speciale en gepatenteerde ontwikkelingsprogramma voor HSP’ers: Het huis van zelfbewustzijn®. Daarnaast ervaar je wat creativiteit doet met je tijdens begeleidingssessies. Door te leren door ervaring, verrijk je jouw eigen kennis en maak je jezelf klaar om in het tweede jaar als spiegelcoach samen met de paarden jouw cliënten perfect te begeleiden.

In ons eerste jaar zetten we al flinke stappen om onze coaching skills te oefenen in de echte wereld, door te oefenen met echte coaching klanten.

familie-opstellingen-met-paarden-equizenz-paarden-coaching-hsp-systemischcoachen-uden-hoogsensitief
online-cursus-hoogsensitief-kunstzinnig-equizenz

Het tweede jaar

In het tweede jaar van de opleiding ga je gericht aan de slag met oefen clienten en leer je de specifieke Hsp-lesstof over het huis van zelfbewustzijn® eigen maken en inzetten.

Je weet nu hoe het werkt door het ervaringsgerichte eerste jaar.

Je leert hoe je een goed intakegesprek  leidt, wat van groot belang is voordat je een traject start. Je past jouw creativiteit toe bij het maken van een intake tijdslijn.  Je leert een behandel-en traject plan op zetten. Ook leer je zelf workshops en lesmateriaal samenstellen.

Dit alles natuurlijk te samen met de paarden.

Als coach of begeleider kun je jouw conversatieskills flink aanscherpen. Hierdoor groeit je eigen bewustzijn, waardoor je voortaan zonder oordeel of vooroordeel neutraal kunt handelen. Hoe ga je om met specifieke gespreksvoering, gericht op de sensitieve persoonlijk.

Het is geen trucje om even te leren, maar een echte levensstijl die je op de lange termijn helpt om anderen moeiteloos te begeleiden bij belangrijke levensvragen.

Bijzonder leerzaam is dat je leert om op je eigen intuïtie te vertrouwen als je jouw coachees en cliënten begeleidt.

Als paardencoach in de dop leer je alle kneepjes van het vak, van de paarden zelf, tot de oefeningen die je samen met deze edele dieren kan uitvoeren. Je ontdekt wat werkt bij Hsp en wat je beter kan vermijden.

De paarden

Tijdens deze opleiding kom je achter álle geheimen van paardencoaching, van hoe paarden leven tot het kiezen van het juiste paard als coach en welke interventies pas je toe en wanneer.

Leer hoe je een paard inzet als co-coach en wanneer is een paard niet geschikt als coach. De paardenwereld heeft geen geheimen meer voor je na deze opleiding! 

Je leert niet alleen één op één te coachen met je paard, maar ook hoe je het best met een kudde kan coachen. Je leert ook hoe je systemisch moet kijken. Kortom, je leert alles om deze paardenkracht op de perfecte manier in te zetten.

Paarden bezitten een intuïtieve gave en hebben de kracht om non-verbale signalen te herkennen en te reageren op de energie van degenen om hen heen. Door in samenwerking met een paard als reflectiepartner, ontdek je hoe je jezelf op de eerste plaats kunt zetten en hoe je jezelf beter kunt begrijpen. Paarden zijn de perfecte hulpverleners als het gaat over Hoogsensitiviteit.

Soulquest-zielmissie-coachen met paarden-equizenz

Werken met de Hsplearning methodiek

Tijdens de 2 jarige opleiding leer je op een gestructureerde manier hoe je Hoogsensitieve cliënten bewustzijn kan laten ontwikkelen of vergroten. Door middel van hsplearning, een inspirerende online leeromgeving specifiek gericht op de Hoogsensitieve persoonlijkheid, worden cliënten gestimuleerd om de woordenwereld achter zich te laten en creativiteit te omarmen. Dit maakt het mogelijk om vanuit een creatief perspectief naar zichzelf te kijken, waardoor ze in staat zijn om hoofd- en hartzaken te onderscheiden en een nieuwe laag van bewustzijn te ontdekken en te integreren in hun leven.

De gestructureerde leeromgeving, die is ontwikkeld in de gepatenteerde methode ‘Huis van zelfbewustzijn®, bevordert de ontwikkeling van de coachee/cliënt op drie bewustzijnsaspecten: mentaal, emotioneel en lichaamsbewustzijn. Wat uiteindelijk leidt tot spiritueel bewustzijn.

Hsplearning is de perfecte aanvulling op de langere termijn binnen jouw praktijk.

Hsplearning

Het hsplearning pakket bestaat uit een Doeboek, een kunstzinnig materialen pakket, een creatief dagboek en een online omgeving. Alles binnen een handige app.

Dieper inzicht in de Hoogsensitieve binnen wereld

Doeboek-Hoogsensitiviteit-hsplearning-equizenz
Video afspelen over Doeboek-Hoogsensitiviteit-hsplearning-equizenz

Het Doeboek

Je leert werken met het Doeboek, wat naast allerlei interessante kennis, vol met zelfreflectie vragen en creatieve opdrachten.  Dit helpt je tijdend je begeleidingstrajecten waarin je een decor bouwt voor je coaches en cliënten om met zichzelf op ontdekkingsreis te gaan om hun gevoelige innerlijke wereld te verkennen en te onderzoeken.

Dit Doeboek brengt jezelf als begeleider en jouw coaches en cliënten naar meer zelfbewustzijn en spirituele vibe naar een hoger level brengen! Jouw begeleiding zorgt ervoor dat jouw coaheess en cliënten hun eigen persoonlijke levenscoach worden, zijn en blijven

Maar let op, het vraagt wel wat van je! Het betekent dat je eerlijk en open naar jezelf mag zijn, en leert om naar jezelf te luisteren. Met talloze reflectievragen, creatieve opdrachten en luisteroefeningen, zal je innerlijke zelf je dankbaar zijn.

Creativiteit voor een positieve mindset

Creativiteit heeft een betoverend effect op de geest. Tijdens deze tweejarige opleiding leer je hoe je creativiteit kunt toepassen, welke materialen je kunt gebruiken en hoe dit kan bijdragen aan het welzijn van de coachee of cliënt.

Daarnaast leer je ook hoe je creatieve technieken en materialen kunt toepassen tijdens het ontwikkelingsproces, en hoe je deze kunt gebruiken om de coachee te helpen bij het ontwikkelen van zelfbewustzijn en het vinden van eigen oplossingen en het bereiken van doelen.

Creativiteit is veelzijdig inzetbaar en kan bijdragen aan het bevorderen van rust en ontspanning, evenals het verdiepen van het begrip van de innerlijke wereld van jouw coachee en cliënt.

Door het ontwikkelen van je eigen creativiteit en het leren van verschillende creatieve technieken, kun je als coach een waardevolle bijdrage leveren aan het persoonlijke en professionele leven van jouw coachee of client.

Hsp-natuur-cafe-Uden-creatief-Hoogsensitief

Het kunszinnige pakket

HSPLearning biedt een kunstzinnig pakket aan waarmee als coach je cliënten kunt verrassen met een artistiek arsenaal aan tools. Het pakket bevat verschillende materialen zoals ecoline, aquarel, potlood, collage, softpastels en wasco. 

Je leert niet alleen hoe je de materialen kunt gebruiken en inzetten tijdens coach trajecten, maar ook wat creativiteit met je binnen wereld doet. Het werken met kleuren, vormen en materialen kan helpen om emoties en gevoelens te uiten die moeilijk onder woorden te brengen zijn en kan nieuwe inzichten geven.

Het kunstzinnige inspiratie pakket wordt ingezet tijdens paardencoach trajecten. Op deze manier werken interventies met het paard en creativiteit aan persoonlijke ontwikkeling op een onconventionele manier.

Beelden zeggen je veel meer dan woorden. De materialen  zijn van een hoge kwaliteit Talens en Koh-I-Nor

kunstzinnig inspiratie pakket-hsplearning-
leden.hsplearning.nl-denken-naar-voelen-Hoogsensitief-equizenz-online-cursus-rust-harmonie

Alles in een handige app

Binnen hsplearning werk je met een handige app, waarin je samen met je client naar filmpjes kunt kijken, creatieve oefeningen kunt uitvoeren, alles handig bedienbaar en altijd bij de hand.

Dankzij deze app kan je als begeleider van hoog sensitieve personen (hsp) nog beter inspelen op hun behoeften en uitdagingen. Het geeft je de mogelijkheid om op een interactieve manier samen te werken met je cliënt en hem of haar te ondersteunen in het ontdekken en begrijpen van zijn of haar Hoogsensitiviteit

De filmpjes en creatieve oefeningen zijn speciaal ontwikkeld om Hoog sensitieve personen te helpen omgaan met specifieke uitdagingen. De app is eenvoudig te bedienen en is altijd bij de hand, waardoor je op elk moment van de dag samen met je cliënt aan de slag kunt gaan.

Met deze app creëer je een veilige en vertrouwde omgeving waarin je de Hoogsensitieve persoon kunt begeleiden en ondersteunen. Het is een waardevol hulpmiddel voor zowel de begeleider als de cliënt, en kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor hoog sensitieve personen.

Extra half jaar module ondernemerschap

Als coach is alleen kennis niet voldoende. Je hebt ook voldoende kennis over het ondernemerschap nodig als je je zelfstandig wilt vestigen. Of jezelf verder ontwikkelen als ondernemer. Wat heb je nodig om je bedrijf gezond te laten groeien. Ondernemen is een op zich staand vak. 

Wat komt erbij kijken en hoe kun je je het beste profileren als zorg ondernemer? Hierbij behandelen we onderwerpen zoals bijvoorbeeld: Hoe kan ik mijn bedrijf het beste in de markt zetten? En wat zijn de meest logische stappen om van mijn bedrijf een succesvolle onderneming te maken?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier
weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie.

Vergroot de kwaliteiten van je HSP coachee !!

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.