Burn-out begeleiding 

Heeft u een medewerker met een (dreigende) burn-out? Een hoogsensitieve werknemer die de laatste tijd vaak uitvalt door stress of te hoge werkdruk? Bent u zelf hoogsensitief als zelfstandig ondernemer. Equizenz biedt individuele coaching en teamcoaching op maat. Ik help werkgevers en werknemers om te gaan met HSP op het werk en psychosociale problematiek aan te pakken.  

Voorkom langdurige uitval en ziekteverzuim

Vergroot de kwaliteiten van uw werknemers binnen uw bedrijf. Verminder stressgerelateerde klachten op de werkvloer en het risico op burn-out bij uw werknemer. Equizenz biedt zakelijke coaching in teamverband en individuele coaching bij (dreigende) burn-out. In alle coachingstrajecten komen zes leerprocessen aan bod: ervaring, reflectie, herkenning, bewustwording, verandering en experimenteren.

 

Individuele begeleiding bij (dreigende) burn-out

Individuele coachingstrajecten voor werknemers en werkgevers staan in het teken van persoonlijk leiderschap en het leren omgaan met hoogsensitieve genen. Persoonlijk leiderschap biedt zelfreflectie op de werkvloer. Persoonlijk leiderschap betekent dat een werknemer zelf richting geeft aan ontwikkeling en groei. Hierdoor worden zijn/haar verantwoordelijkheid en werkplezier groter en neemt het risico op een burn-out af.

 

Teamcoaching

Teamcoaching is een efficiënte manier om de sfeer op de afdeling te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Bij teamcoaching werkt een team met één of meerdere paarden samen. Dit kan patronen duidelijk maken en motiveren om anders met elkaar om te gaan. Ook kunnen teamleden ontdekken waar hun persoonlijke talenten en interesses liggen.

Systemische teamcoaching en teamopstellingen

Bij systemisch werken gaat het onder meer over de groep waarvan iemand deel uitmaakt. Ons verleden heeft ons gevormd tot de personen die we nu zijn en de plaats die we innemen. Door een teamopstelling te maken met de hulp van paarden ontdekken we welke rol iedere werknemer vervult binnen uw team. Dit helpt:

 • om bepaalde patronen te doorbreken
 • om meer efficiëntie  te brengen op de werkvloer.
 • fijne werkrelaties op te bouwen
 • om transitie mogelijk te maken

Om dit te veranderen of te accepteren is het allereerst belangrijk om uit te vinden wat er leeft. Het paard zorgt voor dit bewustzijn door de (onbewust) innerlijke beleving van uw werknemers in beeld te brengen buiten de werkkring. U krijgt als het ware een inkijkje in hoe elke medewerker het team ervaart en de aspecten van het werk die tot een burn-out kunnen leiden.
Lees meer over systemisch werken.

“ Ik kan nu weer genieten van de kleine dingetjes, dank je wel gioya, je hebt mijn ogen geopend. Ik bleef maar rennen, en doorgaan. ”

Opdrachtgevers

Stappenplan zakelijke coaching/ teamcoaching

Stap 1: kennismaking (duur 30-45 minuten)

Tijdens een kennis making kunt u ervoor kiezen om ons uit te nodige op uw bedrijf of u komt naar ons toe.
Tijdens de kennismaking bespreken we wat u of uw werknemer(s) hier brengt, en wat u kunt verwachten van Equizenz. We bezoeken de plek waar de coaching plaatsvindt en maken kennis met de paarden. Zo krijgt u een duidelijk beeld van mijn werkwijze als HSP en burn-out coach en kunt u een weloverwogen keuze maken of dit de begeleiding is die bij uw team of werknemer past.
Kiest u ervoor het begeleidingstraject in te gaan, dan maken we een afspraak voor een officiële intake.

Stap 2: intake en begeleidingsplan (duur: 1,5-2 uur)

De intake vormt de start van uw begeleidingsplan op maat. Om de begeleiding zo goed mogelijk op u, uw werknemer of uw team af te stemmen, is het voor mij belangrijk dat ik het een en ander van u, de werknemer of uw team weet.
Na de intake bespreken we welke vorm van coaching het beste past bij uw vraag. Zowel voor de individuele begeleiding als de teamcoaching bespreken we uw doel(en). Voor de individuele trajecten bepalen we ook in hoeveel sessies we dit doel gaan behalen. De informatie uit de intake en de bespreking verwerk ik in een begeleidingsplan op maat. Dit begeleidingsplan ontvangt per e-mail.

Stap 3: start traject (duur: 1-1,5 uur)

Elke individuele sessie begint met een nabespreking van de vorige sessies: hoe heeft uw team of werknemer het ervaren? Wat heeft het tot nu toe opgeleverd? Daarna gaan we aan de slag met de paarden.
Na de afgesproken sessies volgt een eindgesprek, waarin we bepalen of uw begeleiding stopt of wordt vervolgd.

Aspecten teamcoaching en individuele coaching voor werknemers

In elk begeleidingstraject voor hoogsensitieve kinderen en ouders focussen we op 3 aspecten:

 • lekker in je lijf:

bij dit aspect focussen we op het lichaamsbewustzijn door middel van meditatie, visualisatie, ademhaling, ontspanning en regulering van het zenuwstelsel.

 • Door de ogen van het paard:

met het paard als coach wordt men zich bewust van patronen en overtuigingen, leert elke werknemer omgaan met gevoelens en emoties en begrijpen wat deze te zeggen hebben.

 • Paarden-kracht / persoonlijk leiderschap:

bij dit aspect ligt de focus op begrip hebben voor onszelf, de werkomgeving en het leven zodat ieder vanuit zelfsturing, bewustzijn en verantwoordelijkheid zijn/haar leven kan indelen zoals hij/zij wil.

Tools, methoden en technieken

Afhankelijk van je begeleidingsvraag en de doelstelling , kiezen we in overleg uit een aantal tools en methoden, bijvoorbeeld:

 • Therapie/coaching met paarden-Bewust worden van de essentie
 • Kunstzinnig coaching-en therapie- waar woorden overbodig zijn
 • Rijden in balans- Meer lichaamsbewustzijn
 • Contemplatieve psychologie-Meer rust in je hoofd
 • Gedachtenveld therapie-Trauma verwerking
 • Natuurlijke-en Orthomoleculaire Therapie
 • Persoonlijke groei & ontwikkeling
 • Systemisch mindmappen-Helpen bij het structuren en afstand nemen
 • Systemisch werken-Familie dynamieken, partronen en overtuigingen

Wat kost individuele begeleiding?

Kennismaking vrijblijvend


Intake   € 175,00


Traject sessie  € 125,00 


Teamsessie  dagdeel € 850,00 


Teamsessie  dag € 1475,00 


3 daagse de loyale werknemer HSP en Burn-out dag € 516,50

Prijzen zijn excl. BTW

Neem contact op voor meer specifieke vragen.

Neem contact op!
Telefoon: 06-21250362, het telefonisch spreekuur is iedere maandagochtend 08:00 tot 10:00 uur.

Inschrijving en ondertekening:

Ik schrijf mij in voor een vrijblijvende kennismaking.Ik schrijf mij in voor de individuele begeleiding. En ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

 

EquiZenz maakt gebruik van de algemene voorwaarden van KREAC klik hier om ze te bekijken.