Zakelijk

Re- integratie bij een (dreigende) burn-out

Heeft u een medewerker met een (dreigende) burn-out? Een werknemer die de laatste tijd vaak uitvalt door werkstress of te hoge werkdruk? Het re-integratietraject van Equizenz helpt hem of haar weer werkfit te maken door coaching en begeleiding op maat.

Voorkom langdurige uitval
en ziekte verzuim

Vergroot de kwaliteiten van uw werknemers binnen uw bedrijf. Verminder stressgerelateerde klachten op de werkvloer en het risico op burn-out bij uw werknemer. Bespaar onnodige onkosten. Equizenz biedt zakelijke  individuele coaching/therapie, teamcaching en coaching bij (dreigende) burn-out. In alle coachingstrajecten komen zes leerprocessen aan bod: ervaring, reflectie, herkenning, bewustwording, verandering en experimenteren.

Is uw medewerker misschien Hoogsenstief?

Wist u dat meer dan de helft van de mensen met een burn-out hoogsensitief is? Die creatieve en sociale collega/manager die zich niet goed kan concentreren in een kantoortuin bijvoorbeeld. Of die collega die een geweldig oog voor detail heeft, veel werk kan verzetten en te veel op de ander gericht is, maar snel overprikkeld raakt door drukte en stress.

Hoogsensitieve medewerkers zijn over het algemeen zeer loyaal en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Door hun vele talenten zijn ze een aanwinst voor uw bedrijf, maar ze zijn ook bovengemiddeld gevoelig voor alle prikkels die binnenkomen. Hun manier van waarnemen en verwerken zorgt eerder voor stress in hun systeem. Daardoor lopen ze meer risico op een burn-out. Als werkgever kunt u veel doen om hoogsensitieve medewerkers te helpen hun talenten optimaal in te zetten en goed te leren omgaan met hun hoogsensitiviteit.

Van Burn-out naar werkfit

Equizenz biedt individuele coaching en therapie bij (dreigende) burn-out, teamcoaching en systemische teamcoaching. In al deze coachingstrajecten staat leren omgaan met hoogsensitiviteit op de werkvloer centra. Daarbij komen zes leerprocessen aan bod: ervaring, reflectie, herkenning, bewustwording, verandering en experimenteren.

individuele begeleiding bij (dreigende) burn-out

Op zoek naar goede coaching en begeleiding voor een medewerker met een (dreigende) burn-out? Ons individuele coachingstraject voor werknemers staat in het teken van persoonlijke effectiviteit en het leren omgaan met hoogsensitiviteit, zowel op de werkvloer als in het privéleven. Door middel van paardencoaching en creatieve therapie helpen we uw medewerker zelf richting te geven aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en groei. Het resultaat van dit re-integratietraject? Meer verantwoordelijkheid en werkplezier, beter omgaan met stress op het werk, en daardoor minder uitval en risico op een burn-out.

Waar werken we aan?

Elk individueel traject is op maat gemaakt
omdat niet iedereen hetzelfde is

Teamcoaching

Bij het voorkomen of verminderen van uitval en ziekteverzuim, is het team net zo bepalend als de individuele medewerker. Wilt u de sfeer op de afdeling verbeteren of de productiviteit verhogen? Denk dan eens aan teamcoaching met paarden. Hierbij werkt een team samen met één of meerdere paarden. Deze manier van ervaringsgericht leren helpt patronen duidelijk maken en motiveert de teamleden om anders met elkaar om te gaan. Elk teamlid wordt zich bewust van zijn of haar eigen gedrag, houding en handelen en wat het effect daarvan is op anderen. Ook kunnen teamleden ontdekken waar hun persoonlijke talenten en interesses liggen.

De voordelen van teamcoaching:

Systemische teamcoaching en teamopstellingen

Ons verleden heeft ons gevormd tot wie we nu zijn en bepaalt de plaats die we nu innemen in een groep. Bij systemisch werken staat het team waarvan iemand deel uitmaakt centraal. Door een teamopstelling met de hulp van paarden ontdekken we welke rol iedere werknemer vervult binnen uw team. En krijgen we inzicht in wat er leeft in uw team. De paarden brengen dit bewustzijn door de (onbewust) innerlijke beleving van uw medewerkers te weerspiegelen. U krijgt als het ware een kijkje in hoe elke medewerker het team ervaart en welke aspecten van het werk kunnen leiden tot een burn-out. Dit helpt:

In een vrijblijvend gesprek vertellen we u graag over de mogelijkheden die wij te bieden hebben voor uw bedrijf. 

Onze opdrachtgevers

waarborgfonds sociale woningen

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.