Ben ik Hoogsensitief?

online-cursus-Hoogsensitiviteit-hsplearning-compleet
Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Het kan voor mensen die Hoogsensitief zijn behoorlijk frustrerend zijn; iédereen lijkt tegenwoordig wel Hoogsensitief te zijn. De term wordt vrij willekeurig gebruikt, net als andere zelfdiagnoses. Kinderen worden door ouders hoogbegaafd/Hoogsensitief genoemd of met ADHD gediagnosticeerd als er ook maar het minste of geringste aan de hand is. Wanneer je écht Hoogsensitief bent, zul je hier de nodige handvatten voor moeten krijgen aangereikt om er de meerwaarde van in te zien. Het kan dan ook een uitdaging zijn om er achter te komen of je Hoogsensitief bent zonder dat je denkt dat je meedoet aan een ‘hype’. Hoe je hier achter komt? Lees snel verder.

Kennis is groei

Om te weten of je Hoogsensitief bent is het belangrijk om eerst genoeg kennis over Hoogsensitiviteit te hebben. Pas dan kun je naar de volgende stap, namelijk die van herkennen én erkennen. Dit is ook de basis van de NIEUWE online Hsplearning omgeving die ik uit jarenlange ervaring heb samengesteld. Deze online hsplearning omgeving  is samengesteld uit vier stappen, namelijk die van;

Stap 1. Kennis- Weten wat Hoogsensitiviteit inhoud in relatie tot jezelf 

Stap 2. Herkennen en erkennen- Door je bewust te zijn van jouw Hoogsensitiviteit en er ook naar te handelen komt er vanzelf rust en harmonie in je leven

Stap 3. Acceptatie-Dit geeft je naast de rust en harmonie ook een helder beeld over wie je bent met al je kwaliteiten en waar je naar toe wilt

Stap 4. Van denken en voelen naar doen-Als jij in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf

Zul je écht erachter komen of jij Hoogsensitief bent en niet louter gevoelig voor te veel prikkels in onze hectische maatschappij van vandaag de dag. Want dat laatste, daar heeft iedereen wel eens last van. Een Hoogsensitief persoon zal dit anders en intenser ervaren. 

 

Ieder proces is anders

De vier stappen zoals hierboven vermeld zijn allemaal anders en duren per persoon langer of korter. Daarom is het herkennen en erkennen van HSP bij jezelf ook zo fijn om te doen in een online omgeving. In de online Hsplearning komen alle aspecten aan bod, zonder dat er vooraf een snelheid is bepaald. Dit is helemaal aan jou. Er wordt ingezoomd op zowel mentaal bewustzijn (verstand), emotioneel bewustzijn (emoties), en lichaamsbewustzijn (fysiek). De drie aspecten die van belang zijn bij HSP.

De juiste informatie voor jou

Ben ik Hoogsensitief -hsplearning.nl

Kortom, de vraag of je Hoogsensitief bent is een vraag die je alleen zelf kunt beantwoorden. Aan de hand van de juiste informatie, testen, oefeningen en een online zelf reflectie DOEBOEK kun je voor jezelf al snel de balans op maken. 

Is het een feest der herkenning? 

Alleen dat al is een heerlijk gevoel van de meeste HSP’ers. Want je zult er achter komen; je bent niet alleen! Dus wanneer jij van jezelf vermoedt dat je echt Hoogsensitief bent, denk dan niet dat je meedoet aan een hype maar start de verdieping. 

Online in je eigen omgeving kom jij er dan geleidelijk achter of je Hoogsensitef bent en hoe jij dit als meerwaarde kunt inzetten.

Dit bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis hsp test

Wil je weten of je Hoogsensitief bent

online-cursus-hoogsensitief-kunstzinnig-equizenz

Ontvang
een gratis les

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.