De beelden spreken voor zich: dit is waarom hoogsensitiviteit aandacht en erkenning verdient.

Picture of Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Oss, 16 december 2018 – Zondagmiddag tegen vieren stroomde de theaterzaal van De Groene Engel in Oss vol met genodigden voor de première van de documentaire “Dit is mijn weg. Hoogsensitiviteit als potentieel.” Familie en vrienden, collega’s, partners en cliënten van Equizenz. Alle ogen waren gericht op de vier hoofdrolspelers van de documentaire. Vier hoogsensitieve personen die het Equi&Art jaartraject volgden en samen met elkaar een jaar lang op ontdekkingsreis gingen om de kracht, de talenten en de mogelijkheden van hun hoogsensitieve genen te leren herkennen, erkennen en inzetten. Met de paarden van Equizenz als coaches en de cameraman als getuige gingen zij de strijd aan met hun innerlijke conflicten en deelden zij hun emoties en persoonlijke overwinningen met het publiek.

“Hij is gelanceerd !!! De docu ‘dit is mijn weg’ hoogsensititief als potentieel. Wat ben ik trots op het eindresultaat en op  de 4 mensen met hun persoonlijke verhaal die je meenemen in deze docu. En WoW als hij dan op zo’n groot voormaat vertoont wordt …. tja… echt super!!!
Een film vol, ontroering en emoties. Een verhaal over innerlijke conflicten, hoop en intens geluk!!!

Het was echt een feestje, een middag om nooit meer te vergeten. Om zo voor een volle zaal te staan, een zaal vol familie, vrienden, collega’s en iedereen die verbonden is met equizenz”

Er is al veel geschreven over Hoogsensitiviteit maar het is nog weinig
in beeld gebracht.

 Een droom is in vervulling gegaan!!

Een film maken waarbij ik een groter publiek kan en mag bereiken met als doel :

  1. In contact komen met mensen die zelf te maken hebben met angsten, burn-out, depressie en chronische vermoeidheid (waaronder fibromyalgie). Niet wetende dat dit kan komen  doordat ze hoogsensitief zijn.
  2. In contact komen met mensen die te maken hebben met deze doelgroep op de werkvloer.
  3. In contact komen met iedereen die meer wil weten over hoogsensitiviteit.

 Ik ben namelijk van menig dat een hoogsensitief persoon veel te brengen heeft zowel in de privé-sfeer als op de werkvloer.

Enkele bijzondere Hsp eigenschappen

Waar ontstaan de problemen?

Al is een hoogsensitief persoon nog zo gemotiveerd en gedreven, ze kunnen alleen hun eigen koers behouden als ze beschikken over specifieke zelfsturingsvaardigheden. Door de nadruk te leggen op het versterken van de persoonlijke effectiviteit liggen de kansrijke mogelijkheden voor het oprapen.

Problemen ontstaan als de hierboven eigenschappen te optimaal en onbewust ingezet worden. Dan kunnen  Hsp wel eens te vaak en te veel over eigen grenzen gaan. Met als gevolg dat er lichamelijke, emotionele en mentale problemen kunnen ontstaan. Dus als men meer kennis krijgt van HSP en leert om bepaalde zelfsturingsprogramma’s toe te passen dan is er al 80 % van de problematieken ondervangen.

 

Waar gaat de docu over?

Een film waarin 4 hoogsensitieve mensen je 40 min meenemen in hun verhaal. Ze vertellen je openhartig met welke pittige problematieken zij hebben leren  omgegaan? Denk daarbij aan angsten, depressie, stemmingswisselingen, burn-out en chronische vermoeidheid. Ze zijn op een bijzondere ontdekkingsreis gegaan op zoek naar antwoorden op 2 vragen:
1. Waar is mijn plek in onze drukke maatschappij
2. Wie ben ik werkelijk

Ze vertellen je waarom ze gekozen hebben voor het Equi&art traject.

Wil je meer lezen over deze docu klik dan hier.

Enkele reacties na afloop van de premiere:

“Een indrukwekkende documentaire door de puurheid en kwetsbaarheid waarmee alles wordt gebracht.”

“Moedig om voor het oog van de camera de strijd aan te gaan met je innerlijke conflicten en je zo kwetsbaar te durven opstellen.”

“De emoties van de deelnemers waren niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar.”

“De conflicten waarmee de hoofdrolspelers worstelen zijn herkenbaar voor elk hoogsensitief persoon.”

“De beelden spreken voor zich: dit is waarom hoogsensitiviteit aandacht en erkenning verdient.”

“In de documentaire zie je met hoeveel passie Jolanda Kleiss dit werk doet en hoezeer zij betrokken is bij de mensen die ze coacht.”

“Goed dat het alternatief voor zitten en praten nu ook eens in beeld wordt gebracht: zelf doen en ervaren!”

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.