De documentaire
"Dit is mijn weg"

Hoogsensitiviteit, mijn potentieel

Het meest fantastische aan hoogsensitiviteit vind ik de oprechtheid, de intensiteit van het kunnen genieten en er oprecht zijn voor de ander. Dat komt omdat hoogensitieve personen op een intensere manier de wereld om hen heen waarnemen. Dit vraagt ook om een andere benadering in de hulpverlening. Zelf heb ik dat 15 jaar geleden zelf mogen ervaren. Vanuit deze ervaring is er bij mij één grote wens ontstaan: om een begeleidingsvorm te ontwikkelen specifiek gericht op de hoogsensitieve mens, die ook werkt op de langere termijn. Zodat jezelf de tools in handen krijgen om je eigen levenscoach te worden en je jezelf kunt ontdoen van lasten zodat er ruimte komt voor talenten en kwaliteiten.

Dit jaar komt een droom uit om te laten zien aan een groter publiek dat de Equi&Art methodiek ook echt werkt, mede dankzij 4 bijzondere mensen die we mochten volgen in het equi&art jaartraject.

Een bijzondere ontdekkingsreis van 4 mensen met sensitieve genen.....

“Ik vind het moeilijk om mezelf te laten zien. Bij de paarden kan ik dat heel makkelijk oefenen zonder dat het veel risico’s met zich mee brengt . Zij oordelen niet….”

“Ik heb dit jaar als buiten gewoon plezierig ervaren, het is heel erg mooi dat je ook de processen bij een ander ziet, daar haal je steun uit”

 “Ik heb 2x op het punt gestaan om er mee te  stoppen, het was echt niet alleen halleluja. Maar ik ben toch door gegaan en heb ja gezegd tegen mezelf”

” Ik vond het best een investering, elke maand een heel weekend van huis zonder mijn gezin. Mijn man stond achter me. Het is de investering waard geweest”

Deze zet je in beweging, haalt je uit je hoofd, laat je zelf ervaren en ontdekken.
Equi&Art is een  relatief nieuwe benaderingswijze die gefundeerd is op positieve psychologie, ervaringsgericht leren en het  versterken van de autonomie. Met deze benaderingswijze wordt de aandacht gericht  op zaken die direct beïnvloedbaar en veranderlijk zijn, zoals eigen gedrag, inplaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten. Het is een jaar vol uitdagingen om een acceptatie-en erkenningsgerichte houding ten opzichte van onszelf te bewerkstelligen.

Antwoorden op vragen

10 weekenden van 2 dagen ondergedompeld worden in een confronteerde, verhelderende en inspirerende innerlijke wereld.

Ja zeggen tegen jezelf

Kop op je kan het!!!! Dat valt niet mee om ja te zeggen tegen jezelf want elke ja tegen jezelf is een NEE tegen een ander.

Losbreken uit patronen

Elke keer weer de keuze maken om opnieuw te beginnen.

Samen op ontdekkingsreis


Focussen op koers en mogelijkheden

Ongeveer 15 a 20% van de mensheid is hoogsensitief. Hoogsensitiviteit is geen aandoening maar een persoonlijkheid kenmerk. Je bent er mee geboren. Een hoogsensitief persoon beleeft zijn/haar leefomgeving zeer intensief: informatie wordt voortdurend diepgaand verwerkt in de hersenen. Door deze eigenschap van hoogsensitiviteit naar vooral de buitenwereld, worden persoonlijke kwaliteiten zoals creativiteit, sociale betrokkenheid, bedachtzaam, innovatief, intuïtief en empathisch, vaak onbewust optimaal ingezet. 

Personen met hoogsensitiviteit kunnen in de huidige maatschappij met een overdaad aan zintuigelijke prikkels, gemakkelijk overprikkelt en overweldigt raken. 

Ondanks motivatie en gedrevenheid zijn specifieke zelfsturingsvaardigheden nodig om eigen koers te kunnen houden. Door nadruk te leren leggen op het versterken van persoonlijke effectiviteit zullen kansrijke mogelijkheden voor het oprapen liggen. 

Er is al veel geschreven over hoogsensitiviteit maar het is nog niet vaak in beeld gebracht. ‘Dit is mijn weg’ is een documentaire die gaat over het volgen van je eigen koers, de weg van het individu met een hoogsensitieve persoonlijkheid.

Ben je ook benieuwd naar hun verhaal?

Woorden halen ons weg bij waar het werkelijk om draait, onze innerlijke beleving in het moment. Paarden en creativiteit halen ons uit de wereld van illusies. Zij zetten ons in de realiteit, daar waar woorden overbodig zijn.

De kern van het equi&art jaartraject draagt de filosofie met zich mee dat het vechten tegen onvermijdelijke levenssituaties uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven

Ieder met een eigen rugzakje

10 maanden lang samen op een bijzondere ontdekkingsreis in de wereld van innerlijke conflicten, hoop en intens geluk.

Ontdekken wie je bent. Wat houdt het in om te leven met hoogsensitieve genen. Wat zijn je talenten. Waar heb je je potentieel achter gelaten. Een andere manier van begeleiden. Geen lange gesprekken maar juist ervaringsgericht bezig zijn met het paard als reflectie partner en creativiteit om inzichten te verankeren, waar woorden overbodig zijn.

"Als je in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf"

 Wanneer en waar?

De premiere vindt plaats op 16 dec voor genodigden, daarna zal hij aan een groter publiek vertoond worden. Dit zal gecombineerd worden met een lezing over hoogsensitiviteit. Data worden nog bekend gemaakt.

De dvd met de documentaire is na 16 dec leverbaar. 

De Dvd is al te bestellen.

Deze documentaire is mogelijk gemaakt door:

Stef van Wijk, camera man en regisseur 
Marjoleine Boonstra, interviews bekend van de documentaires:                       -Among horses and man                                                                                        –Spiegeldromen