Rust en harmonie

Equi&Art Jaartraject
hoogsensitiviteit als potentieel

Wil jij jouw Zelfbewustzijn vergroten en jouw leiderschap versterken op je werk en in je privé situatie zodat je jouw zielsmissie gaat leven? Wil je jouw grenzen beter ervaren en aangeven? Wil je jouw Patronen, loyaliteitsconflicten en overtuigingen doorbreken? Wil je meer rust in je hoofd? Wil je de controle loslaten? Wil je meer inzicht in Hoogsensitiviteit? 

We starten in september op vrijdag en zaterdag (vol)

Hoogsensitief en leiderschap
Familieopstelling, hsp, systemisch werken

De 3 belangrijkste pijlers van dit traject

1

De paarden

Paarden reageren op onze emotie, ook al zit deze nog zo diep verscholen. Paarden zijn in staat om je te helpen jouw leiderschap te versterken, gevoel van eigenwaarde, zelf vertrouwen, focus en passie weer naar boven te halen. ze laten je ervaren wat lief zijn voor jezelf betekend. Zij kennen de kunst van het hier en nu en de plek waar alle antwoorden te vinden zijn.

2

De natuur

In de natuur als decor vind je de rust die nodig is om tot jezelf te komen. Een plek waar je even stil kunt staan en je bewust worden van wat er zich aandient in dat moment. De natuur heeft een positief effect op jouw fysieke, emotioneel en mentale gezondheid.

3

Jouw scheppende kracht

Wat woorden verbloemen wordt duidelijk in beeld. Soms is het moeilijk om gevoelens en denkprocessen te verwoorden. Dan is het juist fijner voor je als Hoogsensitief persoon om je creativiteit te gebruiken zodat innerlijke processen helder worden. Dit gehele jaar zet je jouw creativiteit in om te ontspannen en inzichten te verankeren.

Play Video

(Hoog)sensitiviteit als potentieel

Het meest fantastische aan hoogsensitiviteit vind ik de oprechtheid, de intensiteit van het kunnen genieten en er oprecht zijn voor de ander. Dat komt omdat hoogsensitieve personen op een intense manier de wereld om hen heen waarnemen. Dit kan er echter wel voor zorgen dat er sneller stress-en psychisch gerelateerde problematieken ontstaan als iemand nog niet de juiste tools in handen heeft om om te gaan met dit persoonlijkheidskenmerk.

Ondanks motivatie en gedrevenheid zijn specifieke zelfsturingsvaardigheden nodig om eigen koers te kunnen houden. Door nadruk te leren leggen op het versterken van persoonlijke effectiviteit zullen kansrijke mogelijkheden voor het oprapen liggen. 

Na dit jaar heb je de tools in handen om een levenscoach te zijn die gebaseerd is op autonomiteit, en leven vanuit je intrinsieke motivatie en potentieel.  


Equi&Art jaartraject is een relatief nieuwe benaderingswijze die gefundeerd is op positieve psychologie, systemisch werken, paarden coaching, kunstzinnig coachen, ervaringsgericht leren en het versterken van de autonomie. Met deze benaderingswijze wordt de aandacht gericht  op zaken die direct beïnvloedbaar en veranderlijk zijn, zoals eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten. 

Het is een jaar vol uitdagingen om een acceptatie-en erkenningsgerichte houding ten opzichte van onszelf te bewerkstelligen.

Een transitie jaartraject vol zelfontplooiing, persoonlijke effectiviteit en innerlijk bewustzijn op weg naar persoonlijk leiderschap.

Als je in september start zul je in 2022/23:

▪️ Alles weten over Hoogsensitiviteit 
▪️Weten hoe je de rust en harmonie op kunt roepen in elke situatie van je leven
▪️jouw controle om hebben gezet naar authentiek leiderschap
▪️beter je grenzen aan kunnen geven.
▪️meer de stilte toe kunnen laten in je dagelijkse leven. 
▪️jouw scheppende kracht in kunnen zetten om je meer in het hier en nu brengen.
▪️Zul je trots zijn op herontdekte kwaliteiten.
▪️Heb je afgerekend met angsten, onzekerheden, pieker gedrag, loyaliteitsconflicten en schuldgevoelens
▪️Heb je je burn-out en chronische stress en vermoeidheid uit je leven verbannen
▪️Kun en durf je te voelen wat er werkelijk speelt.

Wat betekend Equi&Art

Equi-De paarden

Hoogsensitief en grenzen

Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie. Ze inspireren je om een innerlijke reis te maken naar onze binnen wereld zodat we anders naar de buitenwereld gaan kijken. Het paard kan je in het moment confronteren met wat jouw op dat moment versterkt en belemmerd. Het paard geeft ons helderheid in onze overtuigingen en patronen waardoor we vast lopen in het dagelijkse leven. Tegelijkertijd laat hij je ervaren hoe jij jouw leiderschap kunt versterken. Hij zet je in beweging en brengt je naar de juiste plek.

Een paard kan ons op o.a 6 niveau’s ondersteuning bieden:

  1. Fysiek-Lichaamsbewustzijn creëren
  2. Mentaal- Hoe ga ik om met mij gedachten stroom
  3. Emotioneel-Welke emoties beleef ik? Wat vertellen ze me?
  4. Sociaal-Hoe ga ik om met relaties? Hoe kom ik over
  5. Energetisch- Hoe ga ik om met grenzen? Neem ik voldoende ruimte in?
  6. Intuïtief-Hoe kan mijn intuïtie ontwikkelen, versterken en durf ik te luisteren naar mijn intuïtie?

Art-Jouw scheppende kracht

qui en art, hoogsensitief, burn-out

Wat woorden verbloemen wordt duidelijk in beeld. Soms is het moeilijk om gevoelens en denkprocessen te verwoorden. Dan is het juist fijner voor je als Hoogsensitief persoon om jouw scheppende kracht te gebruiken zodat innerlijke processen helder worden. Kleuren en vormen doen iets met jouw gemoedstoestand. Ze brengen rust en harmonie. Dit gehele jaar zet je jouw scheppende kracht in om te ontspannen en inzichten te verankeren. Je leert dmv jouw scheppende kracht de beste versie van jezelf te worden , te zijn en te blijven.

mariette

Mariette

“Het jaartraject is voor mij een enorm waardevolle levenservaring geweest, ik leef weer vanuit mijn hart. Dit allemaal door de ervaringen met de paarden, creativiteit en het groepsproces die Jolanda vol passie en met een warm hart “spot on” inzet.”

Pascal

 “Ik heb 2x op het punt gestaan om er mee te  stoppen, het was echt niet alleen halleluja. Maar ik ben toch door gegaan en heb ja gezegd tegen mezelf”

Cursus Hoogensitief en paarden-wj

Willem-Jan

“Ik vind het moeilijk om mezelf te laten zien. Bij de paarden kan ik dat heel makkelijk oefenen zonder dat het veel risico’s met zich mee brengt . Zij oordelen niet…..”

familieopstelling, systemisch werken

Barbara

“Ik heb dit jaar als buiten gewoon plezierig ervaren, het is heel erg mooi dat je ook de processen bij een ander ziet, daar haal je steun uit”

Wil je eerst even proeven kom dan kennismaken en plan hier  vrijblijvend kennismakingsgesprek in

Wat brengt dit jaartraject jou?

We leven in een vluchtige tijd met een overvloed aan prikkels en stress . Als je hoogsensitief bent, en je hebt nog niet je juiste tools in handen, dan kan het zijn dat je makkelijk overbelast raakt. Je ervaart rusteloosheid, piekeren, angsten, stemmingswisselingen, depressie, burn-out, vermoeid zijn, een laag zelfbeeld, slecht kunnen slapen, vermoeid opstaan, de controle willen behouden. Wanneer je dit herkent, is het tijd om in actie te komen.

Doorbreek patronen
Tijdens dit jaartraject vind je precies wat je nodig hebt om jouw  patronen en overtuigingen te doorbreken in de natuur, met de paarden en door het ontwikkelen van jouw scheppende kracht. Zo versterk je jouw persoonlijk leiderschap. 

Samen op ontdekkingsreis
Ga mee op deze inspirerende reis met een groep van 6 tot 8 personen. Samen doorloop je gedurende 10 maanden een aantal persoonlijke thema’s in de vorm van tien modules. Tijdens dit  traject ben je altijd omringd door de natuur, de paarden, de rust en elkaar.

Samenwerken met:

Hoogsensitiviteit als potentieel dmv het Equi&Art jaartraject

De weg naar rust en harmonie

Ben jij er klaar voor om in beweging te komen..
Dan ontstaat de weg Vanzelf

Wacht niet langer totdat je omgeving je deze kans geeft!! Pak nu zelf die kans en zeg JA tegen jezelf. Een goede investering  die de moeite waard is voor NU en voor de langere termijn.

Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier
weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie.

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.