Familieopstelling / systemisch werken – Hoe werkt het?

Familieopstelling

 

Door middel van systemisch werken kun je de vrijheid ervaren die in jou zit en te kiezen voor je eigen plek op jouw manier in jouw leven. Soms gaan oude patronen knellen en voelt het als een jas die te krap zit. Je voelt je belemmerd te doen wat je echt wilt. Je bent vaak zo gewend aan je patronen dat het idee dat daar iets aan te veranderen valt soms niet te geloven is. Het goede nieuws is dat je kunt kiezen je te bevrijden van deze ballast. Een familieopstelling is een mooie methode antwoord te krijgen op je levensvragen.

Wat staat je nog in de weg om vanuit je hart te leven.

 

familieopstelling, systemisch werken
Krijg antwoord op hoogesensitieve levensvragen

Worstel je met levensvragen over jezelf, je relaties, je partner, je ouders? Heb jij ook van die ervaringen dat je ondanks intens aan jezelf te werken je steeds weer dezelfde problemen tegenkomt? Alsof er een elastiekje is die je steeds weer terugtrekt in je oude gedrag..Een onbewuste loyaliteit aan je familiesysteem kan de reden zijn waarom je wel of niet in staat bent om je op een bepaalde manier te gedragen. Door middel van het opstellen van een systeem laat direct zichtbare relaties tussen familieleden of andere relaties en de knelpunten daartussen te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen. Systemisch werken is een intensieve, krachtige manier van werken en maakt patronen en onbewuste bindingen in het familiesysteem zichtbaar. Het onzichtbare wordt zichtbaar. 

Is een familieopstelling iets voor jou?

 • Loop je telkens vast in de zelfde situaties?
 • Verlang je naar meer harmonie met bv. je partner, ouders, kinderen of andere dierbare?
 • Heb je het gevoel dat er iets opgeruimd mag worden?
 • Blijft je vader en /of je moeder een terugkerend thema in je leven ondanks je nu zelf volwassen bent en wellicht zelf een gezin hebt?
 • Ben je moe van het strijden?
 • Ben je ondernemer en loop je vast in je groei?
 • Wil je meer rust ervaren?
 • Heb je behoefte aan duidelijkheid?
 • Spreekt het samen zijn met gelijk gestemde je erg aan?
 • Heb je het gevoel dat er iets opgeruimd mag worden?
 • Wil je je meer verdiepen in je familie herkomst?
 • Wil je meer vertrouwen op je gevoel
 • Ben je het zat om altijd maar ja te zeggen
 • Wil je meer zicht op je werkelijke potentieel
 • Loop je al een tijdje rond met de vraag: “wat is mijn verlangen”
 • Ben je nieuwsgierig naar wat een familieopstelling voor jou kan betekenen?

Veel van onze overtuigingen, patronen en gedragingen vinden hun oorsprong in ons gezin van herkomst. Met een familieopstelling kun je onbewuste patronen  zichtbaar maken. Het vinden en innemen van jouw plek zal belemmerende patronen opheffen.

Zet jouw  verleden in een geheel nieuw kader

Binding

Elk individu heeft recht op een plek binnen het systeem, niemand mag vergeten of buitengesloten worden

Ordening

Tussen de leden heerst een bepaalde hiearchie

Balans

Geven en nemen dienen evenreding in balans te zijn

familieopstelling, kenmerken, systemisch werken

Kenmerken

Het uitgangspunt van een familieopstelling / systemisch werken is dat heel ons leven zich afspeelt in systemen. We worden geboren in een gezin, zijn lid van een vereniging, gaan naar school en werken in een bedrijf. Allemaal systemen met hun eigen kenmerken. In de basis gelden echter drie uitgangspunten, drie natuurwetten, samengevat als BOB: Binding, Ordening en Balans.

Binding: iedereen die bij het systeem betrokken is, heeft daarin een plek.
Ordening: tussen de leden heerst een bepaalde hiërarchische volgorde.
Balans: er moet balans zijn in geven en nemen.

Wat kun je verwachten van een familieopstelling?

Inzicht krijgen in jouw systeem van herkomst staat centraal. Je hebt een vraag waar je al een tijdje mee rond loopt. Met deze vraag starten we de opstelling. We brengen jouw systeem van herkomst in beeld. Dit vormt de eerst stap om je bewust worden van zaken uit jouw familiesysteem zodat dagelijkse belemmeringen opgelost kunnen worden. Aan de hand van je vraag start de opstelling. 

Ook je eigen individuele bewustzijn is een systeem waar ordening, binding en balans plaats vindt. Denk aan de kwaliteiten die je bezit, je schaduwzijdes, je sub-persoonlijkheden. Dit zijn allemaal elementen die onderdeel zijn van jouw individueel systeem. 

Om jezelf hier bewust van te maken, kan een familieopstelling al deze elementen in beeld brengen.

Je bent op deze dag met 12 hoogsensitief gelijk gestemde.

wat kun je verwachten?
wat brengt het jou?

Wat brengt het jou?

Je word je bewust van loyaliteiten die jou belemmeren om je leven te leven hoe dat jij dat voor ogen hebt. Dit kunnen zowel de loyaliteit binnen je familie, relaties en werk zijn als de loyaliteiten die je misschien jezelf hebt opgelegd. Tijdens een familieopstelling wordt je bewust van elementen in je leven waar je geen weet van hebt. Deze zijn er wel maar spelen zich af op een onbewust niveau. Door ze te herkennen en erkennen zullen ze je niet meer belemmeren in je dagelijkse bestaan.

Zet jouw verleden in een nieuw kader

Durf ja te zeggen tegen jezelf

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.