Eet voeding die jouw sensitieve genen nog begrijpen
Gezonde voeding uit de orthomoleculaire keuken nog even op een rijtje:
- Twee ruime porties groenten, denk aan spinazie, snijbiet, broccoli, bloemkool, spruitjes, boerenkool, witte kool, pompoen, komkommer, courgette, knolselderij, ui, schorseneer, asperges en pastinaak
- Groenten uit zee, zoals zeekraal, lamsoor en zeewier
- Alle soorten paddenstoelen
- Avocado (een aparte vermelding waard, want dit is een hele gezonde vrucht, zet ‘m regelmatig op je menu!)
- Olijf-, noten- en kokosolie
- Fruit, ongeveer twee of drie stuks per dag (geen sap trouwens, maar de hele vrucht)
- Eieren
- Noten en zaden
- :Vlees: voorkeur voor dieren die zelf veel beweging hebben gehad, zoals gevogelte en wild
- Vis, schaal- en schelpdieren
- Kruiden en specerijen, zoals tijm, gember, knoflook, geelwortel, oregano en basilicum
Waarom brood en granen producten hier niet in vermeld staan…….lees hierover meer!!