Hoogsensitiviteit en fibromyalgie

Picture of Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Een persoonlijke verhaal van Iris
over Hoogsensitiviteit en fibromyalgie

Een persoonlijk verhaal over hoogsensitiviteit en fibromyalgie
Binnen 1,5 week voelde ik al meer energie dmv Orthomoleculaire geneeswijze
Sinds ik in 2003 de diagnose fibromyalgie en hypermobiliteits syndroom kreeg ben ik erg opzoek geweest naar wat voor mij het beste zou zijn om wel overeind te blijven staan ondanks mijn ziekte. Helaas liep alles anders en werd ik in 2010 voor 60% afgekeurd, gewoonweg omdat ik te veel pijn en vermoeidheidsklachten heb. 

In de periode daarna ben ik mijn balans gaan vinden in doen en rusten, maar altijd met beperkte energie en pijn.

"ik wil zo niet verder, ik wil meer van het leven kunnen geniet"

In 2015 ben ik mezelf onder een vergrootglas gaan zetten en via mijn netwerk bij Jolanda terecht gekomen om beter om te leren gaan met mijn Hoog sensitiviteit. 

Dit heeft er ontzettend voor gezorgd dat ik nog beter ben gaan kijken naar wat ik nou echt wil en waar ik blij van wordt. Mede hierdoor ben ik een opleiding gaan doen met paarden die heel erg dicht bij mijn gevoel en kunnen ligt.
Echter bleef het energie probleem steeds weer de overhand nemen. Tevens is jolanda me gaan behandelen vanuit haar vakgebied de Orthomoleculaire geneeskunde  ondersteuning bieden vanuit voeding en supplementen

Nu was het moment aangebroken ik wil zo niet meer verder, ik wil meer van het leven kunnen genieten dan dat ik nu doe en als dit een mogelijkheid zou kunnen zijn is het alle reden om het te onderzoeken. 

Jolanda en ik plande na een belletje van mij een afspraak in om alles onder de loep te nemen.

Voeding als medicijn

Tweede helft januari 2016 zat bij Jolanda, wat bleek een deel van mijn voeding had ik op gevoel al best goed zitten. Geen chemische bestanddelen, geen gluten (wat ik al niet at i.v.m. sensitiviteit hiervoor), veel groeten en fruit. 

Maar er kon nog meer aangepast worden en zij adviseerde me voeding te eten vanuit de orthomoleculaire geneeskunde, voeding als medicijn, en hoe het lichaam omgaat met voeding. 


Daarnaast bleek dat  mijn lever en mijn alvleesklier niet optimaal werkte. Haar advies hierin om mijn lever te gaan reinigen en 2x per dag te gaan eten om er voor te zorgen dat ik niet te veel insuline zou gaan aanmaken.

Ik ging naar huis met een paar blaadjes over het dieet en wat recepten en een aantal supplementen. Gelijk dezelfde dag  ben ik van start gegaan en me verder gaan verdiepen in de voeding.
 

De eerste dag was zoeken, maar al heel snel vond ik mijn draai. En geloofde het bijna niet, binnen 1,5 week leek mijn energie toch echt omhoog te gaan. En na 3 weken ging het zelfs mijn omgeving opvallen! Daarnaast ook minder pijn in mijn lijf.

Orthomoleculair, gezonde voeding, hoogsensitief, Equizenz, paardenscoach Uden

Te bizar.. na 25 jaar meer energie en minder pijn

Het is nu eind mei 2016 en ik kan de afspraken in mijn agenda bijna verdubbelen en kan ik mijn grenzen steeds een beetje verleggen. Ik beweeg makkelijker en heb meer energie om dingen te doen.

Ik ervaar minder pijn en een hele mooie bijkomstigheid is dat ik bijna 20 kilo ben afgevallen zonder daar enige moeite voor te doen.
 Ik eet elke dag zo lekker en inmiddels zo makkelijk om me aan mijn orthomoleculaire nieuwe eet gewoontes te houden, omdat ik weet wat de gevolgen zijn als ik dit niet doe. 

 

Ik ben Jolanda zo dankbaar voor het mee kijken in mijn (eet) leven en alles wat ze mij gegeven heeft. 
Ik ga rustig door met mijn levensstijl en zie de toekomst met zoveel meer vertrouwen tegemoet.

Iris

 

Durf om hulp te vragen

Wil jij net als Iris meer energie en een vermindering van de klachten, neem dan contact met me op en we gaan samen kijken welk behandelplan het beste bij je past

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.