Hsp natuur café

een veilige plek voor jou als hsp om jezelf te zijn

Laat de natuur en de paarden jou ontspanning brengen

Hsp-natuur-café-Equizenz-uden

Tijdens deze ochtend kun je in een gemoedelijke, relaxte  omgeving in fijne gesprekken met andere HSP’ers praten  over specifieke HSP-thema’s die je bezighouden. We steken ook onze handen uit de mouwen om even uit ons hoofd te komen en je bent lekker buiten bezig, in de natuur en met de paarden. Je geniet van hun aanwezigheid en verzorging. Natuurlijk pauzeren we even met een kopje koffie/thee, om elkaar te leren kennen. We sluiten de ochtend af met een creatieve activiteit om onze geest te laten ontspannen en onze creativiteit te stimuleren. De lunch neem je mee van thuis. Kom en ervaar de kracht van de natuur en andere HSP’ers bij het HSP Natuur Café.

HSP Natuur Café: In verbinding met gelijkgestemden

Als Hoogsensitief persoon kan het lastig zijn om bij jezelf te blijven in een wereld die hectisch kan zijn. We worden in een snelheid gezet om er in mee te gaan, terwijl onze snelheid net iets trager is of althans we soms wel die vertraging nodig hebben. Het kan soms een uitdaging zijn om in je eigen omgeving de verbinding te vinden met gelijkgestemden die jouw  ervaringen, emoties en behoeftes begrijpen. Dan kun je je wel eens alleen of eenzaam voelen.

Maar wat als er een plek is waar je jezelf kunt omringen met gelijkgestemde mensen en de rustgevende kracht van de natuur?

Ik heb goed nieuws, want zo’n plek is er namelijk: het HSP Natuur Café! Dat is een plek waar hoogsensitieve personen samenkomen om te ontspannen, te verbinden en te groeien. Het café vindt grotendeels plaats in de heerlijk geurende buitenlucht, omringd door bomen en zachte groene velden. Je kunt activiteiten ondernemen zoals het verzorgen van paarden, wandelen, of werkzaamheden in de natuur,  terwijl je praat met anderen die begrijpen wat het betekent om HSP te zijn.

De 4 belangrijkste pijlers

Het paard

Paarden reageren op onze emoties, ook al zitten die nog zo diep verscholen. Paarden zijn in staat om je te helpen jouw zenuwstelsel te balanceren, jouw leiderschap, focus en passie te versterken, jouw gevoel van eigenwaarde en zelfbewustzijn te vergroten. Zij verstaan de kunst om  je mee te nemen naar het hier en nu. 

De natuur

In de natuur als decor vind je de rust die je nodig hebt om tot jezelf te komen. Een plek waar je even stil kunt staan en je bewust worden van wat er zich aandient in het moment. De natuur heeft een positief effect op jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele bewustwording.

Creativiteit

Wat woorden verbloemen wordt duidelijk in beeld. Soms is het moeilijk om gevoelens en denkprocessen te verwoorden. Dan is het juist fijner voor je als hoogsensitief persoon om je creativiteit te gebruiken zodat innerlijke processen helder worden. Je zet jouw creativiteit in om te ontspannen en inzichten te verankeren. 

Spiritualiteit-zielsmissie-Kunstzinnig-intuitief-ontwikkeling-Hsplearning-Hoogsensitief

Spiritualiteit

Ontdek tijdens spirituele groei en ontwikkeling steeds meer over jezelf en de wereld om je heen. Je wordt bewust van de diepere lagen van je bestaan en je gaat op zoek naar antwoorden op vragen over het leven en de zin ervan. Dit helpt je om je zielsmissie helder te krijgen en te leven. Je gaat jezelf de ruimte geven aan jouw  sterke innerlijke drang om zin vol te zijn.

HSP Natuur café: het programma

Hoogsensitief, paarden coaching, psychosociale, hulpverlening, groei, ontwikkeling, ondernemerschap, intake

De ochtend samen opstarten

De ochtend begint met het kennismaken met elkaar en er komen specifiek HSP gespreksthema’s voorbij. We trekken een kaarten en genieten van verschillende veoreM van mediatie. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee en iets lekkers. En tussendoor nemen we natuurlijk ook de tijd om even te pauzeren.

Daarna gaan we met elkaar de handen uit de mouwen steken en onze de groene vingers in beweging brengen. We verzorgen de paarden, waarbij je de mogelijkheid hebt om te leren over het werken met deze prachtige dieren en hoe ze kunnen helpen bij het vinden van innerlijke rust

Vervolgens is er tijd om te wandelen in de natuur en te genieten van de rustgevende kracht van de omgeving. Er zijn speciale thema’s voor elke bijeenkomst die gerelateerd zijn aan HSP en je leert hoe je deze informatie kunt gebruiken om jezelf te ondersteunen en te groeien. Soms wordt er iemand uitgenodigd die bijvoorbeeld mooi aansluit bij het thema van die ochtend en ons verrijkt met zijn/haar kennis en ervaring over dat thema. 

De perfecte plek om te ontspannen

Na een ochtend vol activiteiten is er tijd om creatief bezig te zijn.. Dit kan variëren van het maken van een kunstwerkje tot het delen van verhalen en ervaringen. Door deel te nemen aan deze activiteiten kun je leren om jezelf op een andere manier te begrijpen.

Het HSP Natuurcafé is een geweldige manier om jezelf te omringen met een ondersteunende gemeenschap van mensen die je begrijpen en waar je jezelf kunt zijn. Het is een unieke ervaring om te leren hoe jij jouw hoogsensitiviteit kunt gebruiken als een kracht. Je kunt er ontdekken hoe je jezelf kunt versterken en laten groeien. Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe deze ervaring jou kan helpen bij jouw persoonlijke groei!

Deze ochtend is gratis voor MEMBERSHIP leden (met kortingscode) van onze community; van anderen vragen we een kleine bijdrage van € 7,50 per keer.

Hsp-natuur-cafe-Uden-creatief-Hoogsensitief

Voor wie?

De data van het HSP Natuur café in 2023 zijn:

Het HSP Café is een ontmoetingsplek voor een ieder die zich geroepen voelt om te praten over Hoogsensitiviteit. Of je nu ouder bent, leerkracht, werknemer, ondernemer of HR-manager, bij ons ben je van harte welkom! Hier kun je gelijkgestemden ontmoeten, ervaringen delen en meer leren over hoogsensitiviteit. Samen creëren we een warme en ondersteunende omgeving waarin iedereen zich begrepen en gehoord voelt. We zijn allen verschillend en met 1 gemene deler en dat is Hoogsensitiviteit. Laten we samen de kracht van Hoogsensitiviteit ontdekken en elkaar versterken.

1 x per maand op zaterdag van 10.00-14.00 uur komen we samen. 
Jezelf aanmelden is wel handig omdat er maar ruimte is voor 6 tot 8 personen.

10.00-14.00 uur

Mei 13

Juni 17

Juli 22

Augustus 26

September 23

Oktober 28

November 25

December 16

26 augustus uitgelicht:

deze ochtend is vol

Thema: Jouw gevoelige zenuwstelsel

Gastspreker: pim de groot-Fysiotherapeut

Tijd: 11.00-12.00 uur

Mijn naam is Pim de Groot, Ik wil heel graag een stukje van mijn verhaal met jullie delen, waarbij ik als fysiotherapeut en manueel therapeut in Heesch zowel professioneel als persoonlijk betrokken ben geweest bij twee belangrijke onderwerpen: burn-out en Hoogsensitiviteit.

Ik ben nu 33 jaar en trotse vader van een prachtige zeven maanden oude dochter, maar nog geen 3 jaar geleden ben ik ook ervaringsdeskundige geworden op het gebied van een burn-out.

Deze persoonlijke ervaring heeft mijn interesse gewekt in de complexe relatie tussen ons zenuwstelsel en burn-out, en heeft mij geïnspireerd om te onderzoeken hoe beweging hierin een cruciale rol kan spelen.

Daarnaast heb ik me verdiept in het fenomeen van Hoogsensitiviteit. Deze eigenschap, die vaak verkeerd begrepen wordt, heeft invloed op de manier waarop we prikkels verwerken en kan van grote invloed zijn op ons welzijn en dagelijks functioneren. 

Mijn interesse in dit onderwerp heeft me getriggerd om meer te weten te komen over de Nervus vagus, een belangrijke zenuw die een sleutelrol speelt bij het reguleren van onze reactie op stress en het bevorderen van ontspanning.

Ik wil graag met jullie delen wat ik heb geleerd over de relatie tussen bewegen, de Nervus vagus en Hoogsensitiviteit.

We zullen samen onderzoeken hoe beweging niet alleen kan bijdragen aan het voorkomen en herstellen van een burn-out, maar ook hoe het een positieve invloed kan hebben op Hoogsensiteve individuen, en hoe we deze kennis kunnen toepassen in ons dagelijks leven.

Ik hoop dat je geïnspireerd raakt door mijn persoonlijke verhaal en de inzichten die ik heb opgedaan.

Laten we samen ontdekken hoe we onze gezondheid en welzijn kunnen verbeteren door middel van beweging en een beter begrip van onze zenuwstelsels. Ik kijk er naar uit om met jullie in gesprek te gaan!

Met vriendelijke groeten Pim de Groot

Coachen-met-honden-equizenz

23 september uitgelicht:

Thema: De hond als co-coach

Gastspreker: Emma Vossen

Tijd: 11.00-12.00 uur

Mijn naam is Emma Vossen en samen met Fleur – één van mijn twee Golden Retrievers – zal ik jullie deze zaterdag meenemen in de wereld van het coachen met de hond als co-coach. Honden zijn uiterst gevoelige dieren (ook honden kunnen Hoogsensitief zijn). Ze reageren op je gedrag, lichaamstaal en de energie die je uitstraalt. Hun gedrag zorgt weer voor een reactie bij jou: dát is de spiegel die honden je voorhouden en waardoor je kunt leren. Daarbij zijn ze oordeelsvrij en onvoorwaardelijk; zo bieden ze een omgeving waarin je je veilig kunt voelen.

Het coachen met de hond als co-coach wil ik jullie vooral zelf laten ervaren in lichaamsgerichte oefeningen, waarbij het voelen centraal staat. Ik hoop je op 23 september te ontmoeten!

Liefs, Emma

28 oktober uitgelicht:

Thema: Chi Neng Gong

Gastspreker: Emy Kremers-van de Vorst

Tijd: 11.00-12.00 uur

Deze zaterdag neem ik je mee in de Chi Neng Qigong bewegingen. Je maakt zachte bewegingen waardoor je lichaam kan afstemmen op jouw binnenste. 

Je creëert ruimte en gaat laag voor laag naar je kern. Bewegen vanuit je kern wordt leven vanuit je kern. Als je dat kunt, leeft je moeiteloos. 


Ga het beleven, tot dan!
Liefs, Emy

.................. uitgelicht:

Thema: ????????

Gastspreker: ?????????

Tijd: 11.00-12.00 uur

Ben jij een gepassioneerde coach, trainen, therapeut, docent met waardevolle  expertise die je graag wil delen tijdens het Hsp cafe? Ons HSP Café staat open voor professionals die zich willen voorstellen en hun kennis willen delen om anderen te ondersteunen tijdens hun Hoogsensitieve reis.

Of je nu ervaring hebt in coaching, therapie, mindfulness, creatieve expressie, of andere gebieden die relevant zijn voor Hoogsensitieve personen, we heten je van harte welkom om een moment in ons café te nemen en jezelf te samen met je expertise te delen. Dit is een kans om je passie te delen, om vragen te beantwoorden. Samen kunnen we een sfeer van ondersteuning en groei creëren.

Als jij een bijdrage wilt leveren en je expertise wilt delen tijdens een toekomstige bijeenkomst, neem dan gerust contact op met ons op. Laten we samen bouwen aan een omgeving waarin Hoogsensitieve personen kunnen floreren.

leven vanuit je hart ... met één druk op de knop

 Leef jouw zielsmissie

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.