Hsp natuur café

een veilige plek voor jou als hsp om jezelf te zijn

Laat de natuur en de paarden jou ontspanning brengen

Hsp-natuur-café-Equizenz-uden

Tijdens deze ochtend kun je in een gemoedelijke, relaxte  omgeving in fijne gesprekken met andere HSP’ers praten  over specifieke HSP-thema’s die je bezighouden. We steken ook onze handen uit de mouwen om even uit ons hoofd te komen en je bent lekker buiten bezig, in de natuur en met de paarden. Je geniet van hun aanwezigheid en verzorging. Natuurlijk pauzeren we even met een kopje koffie/thee, om elkaar te leren kennen. We sluiten de ochtend op een creatieve  en zelfreflecterende manier af. Kom en ervaar de kracht van de natuur en andere HSP’ers bij het HSP Natuur Café.

Het HSP café van Equizenz. Afgelopen zaterdag was voor mij de eerste keer dat ik naar het HSP café ben gegaan. Blanco erin gestapt, geen verwachtingen. Ik ben bekend met Equizenz, Jolanda en de paarden. Geen verwachtingen leveren mij de mooiste ervaringen op bij haar en de dieren. Ook het HSP café was een prachtige, bijzondere ervaring. Samenkomen met gelijkgestemden. Er heerst een hele fijne ontspannen sfeer. Iedere keer is er een ander thema. In Augustus was het "ademhalen". Ik heb deze dag als zeer prettig ervaren en kom zeker vaker terug naar het HSP café.
Angela
Accountant
In februari/maart dit jaar heb ik kennis mogen maken met Jolanda en haar kudde. Vanaf het eerste moment wist ik dat ik hier op de juiste plek was. Van een individueel traject naar het online programma en afgelopen weekend de eerste keer het HSP Natuurcafé. Wat een heerlijke plek, ook zo prettig dat er geen standaard protocollen gevolgd worden, maar dat alles per moment en 'op maat' wordt aangepakt. En de herkenning bij anders HSP-ers was voor mij een hele bijzondere nieuwe ervaring. Mocht je als HSP-er behoefte hebben aan coaching en/of therapie, ga hier zeker kennismaken!
Tanja de klijn
HR-manager
Bij mijn zoektocht naar paardencoaching kwam EquiZenz op mijn pad. En nee niet zomaar. Precies op dat moment wanneer ik het nodig had. Totaal onverwachts heeft de HSP natuur café mij onwijs veel moois gebracht. Ik heb een inspirerende ochtend mogen beleven waar we veel energie uit hebben gehaald met gelijkgestemden. Thema was energie; hier stroomt het weer volop! Dankjewel Jolanda voor het moois wat je hebt opgezet! Ik verlang naar meer; voor mij zal dit zeker geen laatste keer zijn.
Ayşe Koçak
Social work

Wil je al luisterend ervaren hoe anderen het Hsp natuur café hebben ervaren...

HSP Natuur Café: In verbinding met gelijkgestemden

Als Hoogsensitief persoon kan het lastig zijn om bij jezelf te blijven in een wereld die hectisch kan zijn. We worden in een snelheid gezet om er in mee te gaan, terwijl onze snelheid net iets trager is of althans we soms wel die vertraging nodig hebben. Het kan soms een uitdaging zijn om in je eigen omgeving de verbinding te vinden met gelijkgestemden die jouw  ervaringen, emoties en behoeftes begrijpen. Dan kun je je wel eens alleen of eenzaam voelen.

Maar wat als er een plek is waar je jezelf kunt omringen met gelijkgestemde mensen en de rustgevende kracht van de natuur?

Ik heb goed nieuws, want zo’n plek is er namelijk: het HSP Natuur Café! Dat is een plek waar hoogsensitieve personen samenkomen om te ontspannen, te verbinden en te groeien. Het café vindt grotendeels plaats in de heerlijk geurende buitenlucht, omringd door bomen en zachte groene velden. Je kunt activiteiten ondernemen zoals het verzorgen van paarden, wandelen, of werkzaamheden in de natuur,  terwijl je praat met anderen die begrijpen wat het betekent om HSP te zijn.

De 4 belangrijkste pijlers

Het paard

Paarden reageren op onze emoties, ook al zitten die nog zo diep verscholen. Paarden zijn in staat om je te helpen jouw zenuwstelsel te balanceren, jouw leiderschap, focus en passie te versterken, jouw gevoel van eigenwaarde en zelfbewustzijn te vergroten. Zij verstaan de kunst om  je mee te nemen naar het hier en nu. 

De natuur

In de natuur als decor vind je de rust die je nodig hebt om tot jezelf te komen. Een plek waar je even stil kunt staan en je bewust worden van wat er zich aandient in het moment. De natuur heeft een positief effect op jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele bewustwording.

Creativiteit

Wat woorden verbloemen wordt duidelijk in beeld. Soms is het moeilijk om gevoelens en denkprocessen te verwoorden. Dan is het juist fijner voor je als hoogsensitief persoon om je creativiteit te gebruiken zodat innerlijke processen helder worden. Je zet jouw creativiteit in om te ontspannen en inzichten te verankeren. 

Spiritualiteit-zielsmissie-Kunstzinnig-intuitief-ontwikkeling-Hsplearning-Hoogsensitief

Spiritualiteit

Ontdek tijdens spirituele groei en ontwikkeling steeds meer over jezelf en de wereld om je heen. Je wordt bewust van de diepere lagen van je bestaan en je gaat op zoek naar antwoorden op vragen over het leven en de zin ervan. Dit helpt je om je zielsmissie helder te krijgen en te leven. Je gaat jezelf de ruimte geven aan jouw  sterke innerlijke drang om zin vol te zijn.

HSP Natuur café: het programma

Hoogsensitief, paarden coaching, psychosociale, hulpverlening, groei, ontwikkeling, ondernemerschap, intake

De ochtend samen opstarten

De ochtend begint met het kennismaken met elkaar en er komen specifiek HSP gespreksthema’s voorbij. We trekken een kaarten en genieten van verschillende veoreM van mediatie. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee en iets lekkers. En tussendoor nemen we natuurlijk ook de tijd om even te pauzeren.

Daarna gaan we met elkaar de handen uit de mouwen steken en onze de groene vingers in beweging brengen. We verzorgen de paarden, waarbij je de mogelijkheid hebt om te leren over het werken met deze prachtige dieren en hoe ze kunnen helpen bij het vinden van innerlijke rust

Vervolgens is er tijd om te wandelen in de natuur en te genieten van de rustgevende kracht van de omgeving. Er zijn speciale thema’s voor elke bijeenkomst die gerelateerd zijn aan HSP en je leert hoe je deze informatie kunt gebruiken om jezelf te ondersteunen en te groeien. Soms wordt er iemand uitgenodigd die bijvoorbeeld mooi aansluit bij het thema van die ochtend en ons verrijkt met zijn/haar kennis en ervaring over dat thema. 

De perfecte plek om te ontspannen

Na een ochtend vol activiteiten is er tijd om op een creatieve manier te reflecteren op de ochtend en vooruit te kijken op de maand die komen gaat. Dit kan variëren van het maken van een kunstwerkje, een kaartje trekken tot het delen van verhalen en ervaringen. Door deel te nemen aan deze activiteiten kun je leren om jezelf op een andere manier te begrijpen.

Het HSP Natuurcafé is een geweldige manier om jezelf te omringen met een ondersteunende gemeenschap van mensen die je begrijpen en waar je jezelf kunt zijn. Het is een unieke ervaring om te leren hoe jij jouw hoogsensitiviteit kunt gebruiken als een kracht. Je kunt er ontdekken hoe je jezelf kunt versterken en laten groeien. Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe deze ervaring jou kan helpen bij jouw persoonlijke groei!

Deze ochtend is gratis voor MEMBERSHIP leden (met kortingscode) van onze community; van anderen vragen we een kleine bijdrage van € 10 per keer.

Voor wie?

De data van het HSP Natuur café in 2024 zijn:

Het HSP Café is een ontmoetingsplek voor een ieder die zich geroepen voelt om te praten over Hoogsensitiviteit. Of je nu ouder bent, leerkracht, werknemer, ondernemer of HR-manager, bij ons ben je van harte welkom! Hier kun je gelijkgestemden ontmoeten, ervaringen delen en meer leren over hoogsensitiviteit. Samen creëren we een warme en ondersteunende omgeving waarin iedereen zich begrepen en gehoord voelt. We zijn allen verschillend en met 1 gemene deler en dat is Hoogsensitiviteit. Laten we samen de kracht van Hoogsensitiviteit ontdekken en elkaar versterken.

1 x per maand op de laatste zaterdag van de maand van 10.00-13.00 uur komen we samen. 
Jezelf aanmelden is wel handig omdat er maar ruimte is voor 6 tot 8 personen.

10.00-13.00 uur

Agenda 2024

Jan 27

Febr 17

Mrt 30

Apr 27

Mei 25

Juni 29

Juli 27

Aug 31

Sept 28

Okt 26

Nov 30

Dec 28

Afgelopen zaterdag voor de 1e keer naar het HSP-natuurcafé geweest. Echt een leuk concept! De afwisseling van kennis over een interessant onderwerp, dit keer de Nervus Vagus uitgelegd door fysio Pim de Groot. En lekker actief bezig zijn in het groen en met de paarden. Het was een heerlijk ontspannend dagje en zeker voor herhaling vatbaar!

equizenz-hsp-natuur-café
Marjorie
Financieel medewerkster
Het Hsp-café was voor mij een heerlijk ontspannen en tegelijkertijd energiek en leerzaam begin van de zaterdag! Leuk afwisseling met activiteiten van jolanda, interessante gastspreker met zowel theoretisch als praktisch deel, buiten actief bezig zijn in de natuur en gezellig bijkletsen. Heerlijk om samen met een groep vrouwen herkenning te vinden en dingen te kunnen delen. Kortom een hele waardevolle dag! Ik kijk alweer uit naar het volgende natuurcafé
Soulquest-zielmissie-coachen met paarden-equizenz
Anita
Technisch buitendienst

Geef altijd even aan voor welke datum je kiest 

27 jan uitgelicht:

Thema: gezonde voeding

Gast spreker: Jolanda Kleiss

Tijd: 11.00-12.00 uur

Wat is goed voor jouw lichaam??

Deze zaterdag gaan we helemaal los op gezond eten! Vanuit mijn vak gebied als Orthomoleculair-en naturgeneeskundig therapeut ik graag mijn kennis met jou.  

Na alle feestdagen kan het geen kwaad om even stil te staan bij wat we eten. En als HSP’er weet jij als geen ander hoe gevoelig jouw spijsvertering en zenuwstelsel kunnen zijn.

Na een flinke dosis nieuwe weetjes, is het tijd om je hersenen te ontdooien en te ontspannen met onze trouwe viervoeters in de prachtige natuur. En om het af te maken, zetten we de puntjes op de i met een creatieve en superleuke oefening.

 Kom je ook 😉

Geef altijd even aan voor welke datum je kiest 

17 febr uitgelicht:

Wat is goed voor jouw lichaam??

Thema: Energie

Thema: “De kracht van energie“, waarbij ook jouw gedachten en emoties betrokken zijn.

Op deze zaterdag zullen we onze aandacht richten op onze zintuiglijke perceptie van de wereld als gevoelige zielen. Dit zullen we doen door middel van diverse bezigheden, waaronder het samenzijn met de paarden, het omarmen van de natuur, het uiten van creativiteit en het beleven van spiritualiteit.

 Kom je ook 😉

Geef altijd even aan voor welke datum je kiest 

30 mrt uitgelicht:

Thema: ??????????

Kom je ook …en ontmoet andere gevoelige personen. Het is verbazingwekkend hoe weinig we nodig hebben om elkaar te begrijpen. 

Tijdens onze bijeenkomsten kun je tot rust komen, de natuur inademen, knuffelen met paarden, creatief uiten en zien hoe anderen met bepaalde kwesties omgaan. Laat je verrassen en doe mee.

.................. uitgelicht:

Thema: ????????

Gastspreker: ?????????

Tijd: 11.00-12.30 uur

Ben jij een gepassioneerde coach, trainen, therapeut, docent met waardevolle  expertise die je graag wil delen tijdens het Hsp natuur cafe? 

Ons HSP natuur Café staat open voor professionals die zich willen voorstellen en hun kennis willen delen om anderen te ondersteunen tijdens hun Hoogsensitieve reis.

Of je nu ervaring hebt in coaching, therapie, mindfulness, creatieve expressie, of andere gebieden die relevant zijn voor Hoogsensitieve personen, we heten je van harte welkom om een moment in ons café te nemen en jezelf te samen met je expertise te delen. Dit is een kans om je passie te delen, om vragen te beantwoorden. Samen kunnen we een sfeer van ondersteuning en groei creëren.

Als jij een bijdrage wilt leveren en je expertise wilt delen tijdens een toekomstige bijeenkomst, neem dan gerust contact op met ons op. Laten we samen bouwen aan een omgeving waarin Hoogsensitieve personen kunnen floreren.

leven vanuit je hart ... met één druk op de knop

 Leef jouw zielsmissie

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.