Mijn weg vinden

Picture of Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Ik moest alleen mijn weg vinden

“Ik ging voorbij aan mezelf. Daardoor konden anderen over mijn grenzen gaan, en ik liet ze over mijn grenzen gaan zonder me daar totaal bewust van te zijn.”

Dit is een verhaal dat velen van ons kunnen delen. We passen ons gedrag vaak onbewust aan aan de overtuigingen die binnen ons familiesysteem leven, en we raken verstrikt in de dynamiek die ons is meegegeven.

In ons verlangen om erbij te horen en de verbondenheid met onze familie te behouden, raken we soms de connectie met onszelf kwijt. We zetten onszelf opzij en vergeten onze eigen grenzen te stellen, omdat we willen voldoen aan de verwachtingen die in ons familiesysteem geworteld zijn.

Deze reis begint vaak met het besef dat we onszelf hebben verloren in de loyaliteit aan anderen. Maar het mooie is dat het ook de reis is om onszelf opnieuw te vinden, om bewust te worden van de invloed van onze familiesystemen en om te herontdekken wie we werkelijk zijn.

Buiten gesloten voelen

Binding.
Een van de systemische wetmatigheden is binding, we willen er graag bij horen
Daarom voelen we onszelf alleen en eenzaam als we buitengesloten worden. Als we daar dieper op inzoomen is dit een gevoel wat ons allen overkomt, onszelf alleen voelen. Ik vond het de eerste keer behoorlijk pijnlijk om te ervaren en aan de andere kant heeft dat me ook dichter bij mezelf bracht. 
Ik had een andere kijk op het leven

Het overkwam me in een opstelling waarin ikzelf de representant van mijn broer zag omdraaien en wegliep van me en ook mijn moeder was ver verwijderd van mij. Ik stond daar in een grote zaal precies in het midden.

Mijn mede cursisten zaten op stoelen langs de kant. En daar stond ik dan … alleen … in het midden ….mijn hemel wat voelde ik mezelf verlaten van mijn moeder en mijn broer. Het klopt precies. Op dat moment in mijn leven verliep dat contact erg moeizaam.

Wat heb ik gehuild , zo’n intens verdriet had ik nog nooit eerder ervaren. Ook wist ik op dat moment…Ik kon niet anders dan voor mezelf kiezen , ja dat was voor mij wel de juiste plek. Het voelde zo dubbel. Ontzettend eenzaam en verdrietig maar ook zo krachtig en vol vertrouwen. Ik wist dat ik vanaf dat moment mijn weg moest gaan. Ik moest me losbreken. Ook al zou ik ze daardoor helemaal niet meer zien. Ik had een andere kijk op het leven, ik kon me niet langer aanpassen en conformeren met als doel om in contact te blijven.

Nee ik moest mijn eigen weg vinden.

Doorbreek jouw belemmerende loyaliteiten

Familie opstellingen is een prettige methode om de weg vrij te maken van loyaliteiten die je belemmeren.

Loyaliteiten zorgen ervoor dat je iets of iemand altijd steunt. Je kunt onbewust loyaal zijn aan de  overtuigingen die spelen in je familie, ook als ze niet meer bij je passen. Dat is een natuurlijk gegeven. Dit gebeurt vanuit Kinderlijke liefde, gehoorzaamheid en onvoorwaardelijkheid.

Loyaal zijn kan je ook belemmeren om de dingen te doen je je graag zou willen. Van binnen voel je de drive om je verlangen te leven. Maar je doet het niet…en je zegt uiteindelijk toch nee tegen jezelf en ja tegen de ander.  Je baalt en bent teleurgesteld in jezelf.

Loyaal zijn  betekend dat je trouw bent aan de ander. 

Als je jezelf hier bewust van wordt en er volledig achter staat dan kan het je eigenheid een boost geven.

Maar… als je je loyaliteiten onbewust leeft kan dit je natuur en je passie stagneren. 

Stap op het Pad naar Zelfontdekking en heling.

doorbreek NU jouw loyaliteiten

familie-opstellingen-met-paarden-systemischwerken-equizenz-Uden

Ontdek de kracht van familieopstellingen met paarden. Het is jouw kans om diepere verbindingen te creëren, emotionele heling te omarmen en je persoonlijke groei te bevorderen binnen een begripvolle en respectvolle gemeenschap.

Schrijf je vandaag nog in voor onze komende sessie en neem de eerste stap op jouw helende reis. Samen verkennen we de betekenis van Hoogsensitiviteit binnen jouw familiecontext en openen we de deur naar groei en transformatie.

Word de auteur van je eigen verhaal en omarm de kracht van Hoogsensitiviteit in een veilige en ondersteunende omgeving. Zet jezelf in beweging, laat je zien en ontdek wat familieopstellingen met paarden voor jou kan betekenen.

Jouw helende reis begint hier.

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.