Mijn weg vinden

Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Nee, ik moest mijn weg vinden

Loyaliteiten kent vele valkuilen. Ik ging voorbij aan mezelf. 
Daardoor konden anderen over mijn grenzen gaan,  ik liet ze over mijn grenzen gaan en was daar totaal niet van bewust.

Mijn gedrag stemde zich onbewust af op de overtuigingen die leven binnen mijn systeem van herkomst, mijn familie. 
Dit gebeurt op een onbewust niveau omdat we er graag bij willen horen en niet het gevoel willen ervaren om ergens alleen voor te staan.

Mijzelf alleen en buiten gesloten voelen heeft me uiteindelijk veel opgeleverd.

Buiten gesloten voelen

Binding.
Een van de systemische wetmatigheden is binding, we willen er graag bij horen
Daarom voelen we onszelf alleen en eenzaam als we buitengesloten worden. Als we daar dieper op inzoomen is dit een gevoel wat ons allen overkomt, onszelf alleen voelen. Ik vond het de eerste keer behoorlijk pijnlijk om te ervaren en aan de andere kant heeft dat me ook dichter bij mezelf bracht. 
Ik had een andere kijk op het leven

Het overkwam me in een opstelling waarin ikzelf de representant van mijn broer zag omdraaien en wegliep van me en ook mijn moeder was ver verwijderd van mij. Ik stond daar in een grote zaal precies in het midden.

Mijn mede cursisten zaten op stoelen langs de kant. En daar stond ik dan … alleen … in het midden ….mijn hemel wat voelde ik mezelf verlaten van mijn moeder en mijn broer. Het klopt precies. Op dat moment in mijn leven verliep dat contact erg moeizaam.

Wat heb ik gehuild , zo’n intens verdriet had ik nog nooit eerder ervaren. Ook wist ik op dat moment…Ik kon niet anders dan voor mezelf kiezen , ja dat was voor mij wel de juiste plek. Het voelde zo dubbel. Ontzettend eenzaam en verdrietig maar ook zo krachtig en vol vertrouwen. Ik wist dat ik vanaf dat moment mijn weg moest gaan. Ik moest me losbreken. Ook al zou ik ze daardoor helemaal niet meer zien. Ik had een andere kijk op het leven, ik kon me niet langer aanpassen en conformeren met als doel om in contact te blijven.

Nee ik moest mijn eigen weg vinden.

Doorbreek jouw belemmerende loyaliteiten

Familie opstellingen is een prettige methode om de weg vrij te maken van loyaliteiten die je belemmeren.

Loyaliteiten zorgen ervoor dat je iets of iemand altijd steunt. Je kunt onbewust loyaal zijn aan de   overtuigingen die spelen in je familie ook als ze niet meer bij je passen. Dat is een natuurlijk gegeve. Dit gebeurt vanuit Kinderlijke liefde, gehoorzaamheid en onvoorwaardelijkheid.

Loyaal zijn kan je ook belemmeren om de dingen te doen je je graag zou willen. Van binnen voel je de drive om je verlangen te leven. Maar je doet het niet je zegt uiteindelijk toch nee tegen jezelf en ja tegen de ander.  Je baalt en bent teleurgesteld in je zelf.

Loyaal zijn  betekend dat je trouw bent aan de ander. Als je jezelf hier bewust van bent en er volledig achter staat dan kan het je eigenheid een boost geven.

Maar… als je je loyaliteiten onbewust leeft kan dit je natuur en je passie stagneren. 

Dit bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.