Mijn beleving van de stilte

Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Vrijdagmiddag de hemel is blauw en er is enkel een wolkje aan de lucht te bekennen. Het is behaaglijk, zo onder de herfst zon. Heerlijk dat gevoel van een koud briesje wat af en toe mijn gezicht raakt. Ik rijd op mijn vriendin Gioya naar het bos. Aan de rand van het bos zit een eekhoorn op een omgevallen boom, als hij me ziet is hij verdwenen. Van rechts komt er een tractor aan en ik hoor in de verte een groep kinderen hele gesprekken voeren met elkaar. Zo rijd ik de Stilte in, het hier en nu tegemoet.

Hoe breng jij meer rust in je leven?
Wanneer ik behoefte heb aan rust, vooral na een drukke week is het weekend er voor me om op te laden voor de komende werkweek. Even het bos in. Geen mens te bekennen. De herfst zon schijnt door de bomen… wat een plaatje, wat een sfeer. Samen genieten van de stilte.

De Stilte brengt antwoorden.


Mijn tip voor de komende week:

Word je bewust van je ademhaling.

Let door de dag heen eens wat vaker op je ademhaling

  • Het enige wat je hoeft te doen is je ademhaling te volgen.
  • Het kan je helpen om in het ritme van De Stilte te komen.
  • Het is de link tussen lichaam en geest.
  • Je emotie heeft een ander ritme van ademhaling.
  • Bewust je ademhaling te volgen komt er meer rust in je hoofd en je emoties komen tot rust.

Gun jezelf de weldaad van De Stilte.

In De stilte vindt je antwoorden op vragen en kan je intuïtie tot je spreken.
Durf te vertrouwen op de Stilte.
De Stilte leert je je gedachten te laten, er niet op te letten en jouw intuïtie aan te zetten.
De Stilte is overal te vinden.

Eis jouw IK TIJD op en laat de stilte je grootste vriend zijn

Als De Stilte spreekt, is het ritme van je ademhaling voelbaar.
Daar waar De Stilte woont is luisteren een goede raadgever.

Dit bericht delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.