Mijn beleving van de stilte

Picture of Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Vrijdagmiddag de hemel is blauw en er is enkel een wolkje aan de lucht te bekennen. Het is behaaglijk, zo onder de herfst zon. Heerlijk dat gevoel van een koud briesje wat af en toe mijn gezicht raakt. Ik rijd op mijn vriendin Gioya naar het bos. Aan de rand van het bos zit een eekhoorn op een omgevallen boom, als hij me ziet is hij verdwenen. Van rechts komt er een tractor aan en ik hoor in de verte een groep kinderen hele gesprekken voeren met elkaar. Zo rijd ik de Stilte in, het hier en nu tegemoet.

Hoe breng jij meer rust in je leven?
Wanneer ik behoefte heb aan rust, vooral na een drukke week is het weekend er voor me om op te laden voor de komende werkweek. Even het bos in. Geen mens te bekennen. De herfst zon schijnt door de bomen… wat een plaatje, wat een sfeer. Samen genieten van de stilte.

De Stilte brengt antwoorden.


Mijn tip voor de komende week:

Word je bewust van je ademhaling.

Let door de dag heen eens wat vaker op je ademhaling

 • Het enige wat je hoeft te doen is je ademhaling te volgen.
 • Het kan je helpen om in het ritme van De Stilte te komen.
 • Het is de link tussen lichaam en geest.
 • Je emotie heeft een ander ritme van ademhaling.
 • Bewust je ademhaling te volgen komt er meer rust in je hoofd en je emoties komen tot rust.

Gun jezelf de weldaad van De Stilte.

In De stilte vindt je antwoorden op vragen en kan je intuïtie tot je spreken.
Durf te vertrouwen op de Stilte.
De Stilte leert je je gedachten te laten, er niet op te letten en jouw intuïtie aan te zetten.
De Stilte is overal te vinden.

Eis jouw IK TIJD op en laat de stilte je grootste vriend zijn

Als De Stilte spreekt, is het ritme van je ademhaling voelbaar.
Daar waar De Stilte woont is luisteren een goede raadgever.

Dit bericht delen:

2 reacties

 1. Hoi.
  Ben 66jr en heb complexe ptss en volgens mezelf hsp.
  vaak is het leven zo zwaar dat ik er doodmoe van word.
  sinds het moment dat ik ging beseffen dat ik leefde als klein kind,, ben ik als jongste van 10 kinderen geconfronteerd met veel huiselijk geweld alcoholmisbruik etc moeder was cuicidaal en pleegde met de regelmaat van de klok pogingen om “” aandacht “” te krijgen.
  deze gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat er cptss is ontstaan.
  hps heb ik ook al zo lang ik leef.
  soms is het leven zo zwaar dat ik er het liefst een einde aan zou maken.
  Ben altijd dol op dieren geweest en heb nu nog een klein hondje wat me op de been houdt.
  Ben het liefst alleen met m’n hondje.
  Ben 2 x getrouwd geweest en zijn beide op jonge leeftijd overleden.
  Heb daarna een vrouw ontmoet maar door m’n goedgelovigheid heeft zij misbruik van me gemaakt financieel..
  Ben sinds 3 maart weer alleen en dat voelt fijn en geeft rust.
  zij is slordig ruimt niets op is altijd iets kwijt etc.
  zelf Ben ik heel schoon op het huis.
  was de hele dag bezig met de rommel van haar op ruimen.
  Geef mezelf de schuld van het mislukken van de relatie.
  Onzin moet ik mezelf steeds weer herhalen.
  Ben te goed geweest en heb er geen schuld aan.
  Voel me altijd verantwoordelijk voor een ander en ga tot het onmogelijke om alles in vrede te laten verlopen….
  hoop op een bericht.
  mvg leo

  1. Dag leo,
   Bedankt voor je oprechtheid. ik snap hoor en voel wat je schrijft.Het leven zet ons vaak voor uitdagingen waar we niet omheen kunnen alleen doorheen. Hoe erg de situatie ook is er i altijd een manier om de rust en harmonie weer te vinden van binnen. Die is er namelijk altijd maar deze is te vinden in je hart en als deze omringt is door pijn dan is dat vaak de laag waar we doorheen mogen om uiteindelijk weer bij ons hart uit te komen.Dat gun ik je ook. Zorg dat je tijd neemt voor jezelf om dingen te doen waar je blij en energiek van wordt, ga de natuur in, om ring je met dieren, ga tuinieren, iets creatiefs, zingen, dansen, fietsen…. Ik weet natuurlijk niet wat er bij je past☺️.Leer jezelf aan om mindful te leven en je hoofd te leren weerstaan, want we hebben zo’n 60.000 gedachten per dag en dat zet je niet zo makkelijk uit. Wel kun je jezelf trainen om niet meer te luisteren naar wat je hoofd je allemaal verteld. Je leert jezelf aan om de waarnemer te worden en je er niet meer mee te identificeren. Gun jezelf te tijd en rust om dit eigen te maken.Het resultaat is dat je je hart terug vindt waar het rustig en vredig is.
   EN misschien is de 12 daagse iets voor je . Hierbij de link : https://equizenz.nl/hoogsensitief-challenge-rust-en-harmonie/
   Hopelijk heb je hier wat aan.
   Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag van je.
   Een lieve groet Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.