Jouw Hoogsensitieve hersenen in evenwicht

neurotransmitters, hoogsensitief, hersenen, therapie

Heb jij last van:

Te veel stress

Slecht slapen

Snel vermoeid

Spierpijn

Last van angsten

Burn-out klachten

Laag in je energie

Kort lontje

Weinig focus

Watten hoofd

Besluiteloos

Burn-out klachten

Niet alle psychosociale problematieken zijn direct op te lossen door vormen van psychotherapie.

Soms kom je gewoon stofjes tekort of is je brandstof op

Opvallende kenmerken van een
verstoord neurotransmitters functionaliteit

 • Verminderd zelfvertrouwen
 • Slecht slapen
 • Trage stofwisseling
 • Onvoldoende controle over emoties
 • Vermoeidheid
 • Spierpijn
 • Hoofdpijn
 • Ongeremde of gebrek aan eetlust
 • Vertraagd reactie vermogen
 • Toegenomen prikkelbaarheid
 • Malende gedachten
 • Darmklachten
 • Gevoelens van angsten
 • Stemmingswisselingen
 • Verminderde plezierbeleving
 • Moeite met keuzes maken
 • Lage pijn grens
 • Depressieve gevoelens

Wie Hoogsensitief is kan in het dagelijkse leven tegen een aantal belemmering oplopen.  Je zenuwstelsel is gevoeliger wat inhoud dat je sneller overprikkeld en gestrest kunt raken. Je kunt je sneller down en somber voelen. Het is altijd belangrijk om je te voeden met de juiste brandstof.  Je systeem kan namelijk volledig uit balans raken als de juiste brandstof op is. Misschien krijg je wel de juiste brandstof binnen maar wordt deze niet goed omgezet met als  gevolg dat je je angstig en /of depressief voelt  en zelfs in een burn-out kan geraken. Tevens kun je zo laag in je energie zitten dat je jezelf niet in beweging kunt zetten. Met als gevolg…. chronisch vermoeid voelen of lasten gaan ondervinden van fybromialgie.

Van stress naar veerkracht

Wij bezitten allemaal een stressysteem, dit systeem zorgt ervoor dat wij in tijden van een verhoogde druk (privé en werkgerelateerd) zowel emotioneel als fysiek dit aan kunnen. Bij jouw als hoogsensitief persoon werkt dit net even anders. Dit stresssysteem staat sneller aan. Waardoor onze stress hormonen sneller op hol slaan. Dit proces heeft tevens zijn uitwerking op onze neurotransmitters. Om er achter te komen welke van deze neurotransmitters je te kort komt  dan kun je deze . NEURO 4 Profiel Test aanschaffen. Door naar de neurotransmitters te kijken, kijken we vanuit een andere  invalshoek naar angsten, depressie, burn-out en chronische vermoeidheid en je hormonale klachten.

Wanneer je gestrest bent, bepalen de hoeveelheid aan neurotransmitters hoe snel je na een stress-moment herstelt en weer tot rust komt. Mentale problematieken kunnen de oorzaak zijn van fysieke problematieken en andersom is zeker ook het geval. Het is inmiddels wel bekend dat zowel je mentale, emotionele en fysieke gesteldheid met elkaar verbonden zijn.

Hoe krijg je deze 3-eenheid weer in evenwicht? En hoe krijg je jouw stress systeem in balans? Ons lichaam maakt geen onderscheid tussen de psyche of het lichaam. Beide stresssystemen werken in ons lichaam hetzelfde

Neurotransmitters de taal van je lichaam

Neurotransmitters bepalen de manier waarop ‘boodschappen’ door je lichaam worden verstuurd. Ze zijn niet alleen van belang voor je zenuwstelsel, ze zijn ook betrokken bij je motoriek, je immuunsysteem en pijnbeleving. Wanneer de werking van je neurotransmitters verlaagd, dan merk je dat bijvoorbeeld aan gevoelens van angst, toegenomen prikkelbaarheid, verminderde plezierbeleving, ongeremde of gebrek aan eetlust, trage stofwisseling, onvoldoende controle over je emoties, vermindering van je slaapkwaliteit of zelfs vermoeidheid.

‘Normale’ spiegels van neurotransmitters worden gezien bij een goede werking van je geheugen, bij een goede alertheid, goede leerfunctie, bij emotionele stabiliteit, stressbestendigheid en je vermogen om tot rust te komen.
Je centrale zenuwstelsel, je darm en je immuunsysteem gebruiken overigens dezelfde neurotransmitters en hun bijbehorende receptoren. Dit wijst op een sterke relatie tussen je darmen, je hersenen en je immuunsysteem.

Wat is het doel?

Het doel van deze Neuro4Profiel assessment is om inzicht te krijgen in de ‘kracht’ en de ‘klacht’ van je neurobiochemische systeem. Deze bepaling bestaat uit twee delen. In beide delen kunnen vragen uitsluitend beantwoord worden met EENS of ONEENS. Deel A bepaalt de kracht, productie- en effectiviteit van de betreffende neurotransmitter. Deel B geeft een waarde aan de klacht, deficiëntie of behoefte van de betreffende neurotransmitter.

Deze bepaling volgens Dr. Braverman is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen van de laatste 50 jaar en kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn, en ook gereviewed door vooraanstaande neurowetenschappers, en bevestigd in klinische settings.

Geen enkele bepaling kan de neurobiochemie volledig weergeven. De antwoorden op de vragen geven patronen weer van fysieke kenmerken, gedrag, gevoelens en gedachten, die direct zijn verbonden met de neurotransmitters in het brein.

Dit Neuro4Profiel is een van de weinige meetinstrumenten dat een waarde geeft aan je persoonlijkheid, geheugen, aandacht en fysieke gezondheid.

Niet alles valt alleen op te lossen met psycho/systeem Therapie en of coaching  Daar zijn meer dingen voor nodig. Als je processen aan wilt gaan dan heb je in de eerste instantie  de energie nodig om dit aan te kunnen gaan. En soms ben je te snel overprikkeld omdat bijvoorbeeld je serotonine of dopamine tank leeg is. Dan kun je hard aan jezelf werken ….. en geen stap vooruit komen. Je voelt alleen maar dat je nog sneller opgebrand bent. 

Nou… daar is nu een oplossing voor. Laat een neuro4profiel test uitvoeren en we hebben in 1 overzicht waar je jouwe persoonlijke tank mee aan kunt vullen. 

Soms is gewoon je brandstof op

neurotransmitters, hoogsensitief, hersenen, therapie

Hoe gaat de test in zijn werk?

Nadat je hebt aangegeven een test te willen doen, krijg je een   thuis gestuurd.  Deze test bestaat uit een vragenlijst A en B. Deze vragenlijst  stuur ik je via de mail toe. De antwoorden  zijn anoniem. Ik krijg alleen de test uitslag binnen. De test bestaat uit  een aantal vragen. Nadat ik de uitslag binnen heb gekregen nodig ik je uit in mijn praktijk te Uden om de uitslag te bespreken.

Daarna  krijg je de uitslag thuis gestuurd met daarin een uitgebreide beschrijving en advies.

Je ontvangt van mij advies over de volgende stappen die je kunt nemen in relatie tot je hulpvraag.

Deze test is vast onderdeel van de individuele-en groep trajecten.

Neurotransmittertest-equizenz-Jolanda-Kleiss-Hoogsensitief

De meest voorkomende neurotransmitters

Wanneer je gestrest bent, bepalen de hoeveelheid aan neurotransmitters (dopamine, achethylcholine, Gaba, serotonine) hoe snel je na een stress-moment herstelt en weer tot rust komt. Mocht dit systeem uit balans zijn dan kan dat invloed hebben op je gedrag , je manier van denken en hoe energiek je je voelt.

 


Dopamine

De neurotransmitter  dopamine zorgt er voor dat je energie pijl optimaal blijft. Hij geeft je focus en daadkracht. Je gaat weer in jezelf geloven


Achethylcholine

De neurotransmitter  achethylcholine versterkt je intuïtie, je creativiteit en reactie vermogen. ook kunt je beter dingen onthouden. Je sensitiviteit wordt gebalanceerd en optimaal.


Serotonine

De neurotransmitter serotonine geeft je meer flexibiliteit. Je bent opgewekter en vrolijk. Je kunt meer genieten van het leven.


Gaba

De neurotransmitter gaba zet je pieker knopje uit. Je prikkelverwerking wordt verbeterd. Je angst en je stress gevoeligheid vermindert. Het versterkt orde netheid.

Veel gestelde vragen

Voor (hoogsenstieve) personen die lasten ondervinden van stress-en psychische problematieken waaronder: Een onbestemd gevoel, Somberheid, depressie, angsten, Burn-out, chronische vermoeidheid en fibromyalgie. 

Voor diegene die niet over willen stappen op de reguliere medicatie . Je wilt meer inzicht en duidelijkheid over jezelf.

Wil je afbouwen in medicatie.

Je weet binnen enkele dagen welke stofjes je tekort komt en hoe je weer in balans kunt komen.

Tevens kom je meer te weten over je persoonlijkheid

Je krijgt de test thuis gestuurd en kunt hem via een makkelijke stoel uitvoeren.

Je krijgt een uitgebreid rapport thuis gestuurd zodat je het altijd nog op je gemak door kunt lezen.

De voorgeschreven  supplementen zijn niet verslavend. Het zijn stoffen die je lichaam zelf ook aan kan maken.

Als je kiest voor de neuro4profieltestuitgebreid dan gaat het als volgt: 

 • je vraagt hieronder jouw persoonlijk rapport aan 
 • Je betaald het bedrag voor de test en het uitgebreide rapport.
 • Daarna wordt je automatisch door gestuurd naar mijn agenda en daar plan jij jouw privé online video sessie in. 
 • Jij ontvangt van mij binnen 1 dag  het neuro4profiel assessment. 
 • Deze vul jij digitaal in, deze stappen spreken voor zich
 • Ik ontvang de uitslag van de rapporten
 • Ik stuur jou voordat de sessie start het rapport toe zodat je mee kunt kijken tijdend de online sessie.
 • Wij zien elkaar op de door jou ingeplande datum om jouw uitslag te bespreken en mijn advies met je te delen.
 • Daarna ontvang jij van mij een uitgebreid verslag van ons online prive consult
 • Naderhand is er nog ruimte om vragen te stellen en help ik je graag op weg.

Na een 1ste consult waarin we de uitslag van de test en het advies besproken hebben plannen we een tel afspraak in na ongeveer 1,5 a 2 maand.

De kosten voor deze persoonlijke  neuro4profieltestuitgebreid is: 

 • €187,50
 • Uitgebreid rapport met persoonlijk voedingsadvies
 • 1 op 1 online video consult
 • Persoonlijk behandelplan uitgeschreven adv het live 1 op 1 online video consult sessie

Dit assessment is een mooie tool om ziekteverzuim voor te zijn/ te voor komen en te bouwen aan herstel . Ofwel mensen te ondersteunen bij re-intergratie. Het verteld u en uw werkgever veel over de lichamelijke, emotionele en mentale gesteldheid van een persoon zodat er effectief gewerkt kan worden aan herstel en ondersteuning. Vraag naar de mogelijkheden. Wij komen graag  op bedrijfsbezoek het neuro4profeiel assessment uitvoerig te bespreken. Maak een afspraak

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.