Opstellingen met paarden

Opstelling met paarden 

Paarden zijn van grote toegevoegde waarde bij jouw groei en ontwikkeling. systemisch werken met paarden brengt je vooral bewustwording, rust en vertrouwen voor een langer termijn. Tijdens het werken met de paarden onderzoek je  (familie)patronen en overtuigingen om ze uiteindelijk te kunnen doorbreken zodat jij je leven kunt leven vanuit vrijheid.

opstelling met paarden, hsp, hoogsensitief

Word je bewust van jouw loyaliteiten en vergroot je potentieel.

Paarden zijn onderdeel van een systeem, namelijk een kudde waarin zij leven. Elk kudde-lid kent en weet zijn/haar plaats. Deze is in dienst van de kudde. In een paarden kudde staat het belang van overleving voorop. Door hun oriëntatie op het geheel (de kudde-zij leven vanuit wij ipv ik), zijn zij zeer gevoelig (zowel in bewustzijn als in waarneming) voor verstoringen in dit geheel, want dat zou de gehele kudde namelijk in gevaar kunnen brengen. Dit gaat over verstoringen in binding, ordening en balans.

Het paard kan zich bij je voegen of juist van je afkeren. Dit levert vaak verrassende inzichten op.

Een onbewuste loyaliteit aan je familie kan de reden zijn waarom je wel of niet in staat bent om je op een bepaalde manier te gedragen. Je dagelijkse welzijn kan hierdoor verstoord worden. Systemich werken met paarden is een intensieve, krachtige manier van werken en maakt patronen en onbewuste overtuigingen in het familiesysteem zichtbaar. Het onzichtbare wordt zichtbaar.

Doorbreek daarmee jouw loyaliteit conflicten

Is een opstelling met paarden iets voor jou?

 • Loop je telkens vast in de zelfde situaties?
 • Wil je meer rust ervaren?
 • Ondervind je problemen op de werkvloer?
 • Wil je de problematiek binnen het gezin herstellen?
 • Heb je behoefte aan duidelijkheid?
 • Spreekt het samen zijn met gelijk gestemde je erg aan?
 • Heb je het gevoel dat er iets opgeruimd mag worden?
 • Ben jezelf moe gestreden?
 • Wil je je meer verdiepen in je familie herkomst?
 • Wil je meer vertrouwen op je gevoel
 • Ben je het zat om altijd maar ja te zeggen
 • Wil je beter je grenzen aan kunnen geven
 • Wil je meer zicht op je werkelijke potentieel
 • Loop je al een tijdje rond met de vraag: “wat is mijn verlangen”
Equizenz-Hoogsensitief-rust-harmonie-masterclass-hsplearning-systemisch-paardencoaches

Als kind ben je altijd loyaal naar je ouders toe. Dat is heel normaal. Op een gegeven moment is het de bedoeling dat we ons eigen leven gaan leiden, alleen soms blijven we te loyaal naar onze ouders toe en kunnen we daar niet los van komen.

Binding

Elk individu heeft recht op een plek binnen het systeem, niemand mag vergeten of buitengesloten worden

Ordening

Tussen de leden heerst een bepaalde hiearchie

Balans

Geven en nemen dienen evenreding in balans te zijn

opstelling met paarden, hsp, hoogsensitief

Kenmerken opstelling

Het uitgangspunt van systemisch werken is dat heel ons leven zich afspeelt in systemen. We worden geboren in een gezin, zijn lid van een vereniging, gaan naar school en werken in een bedrijf. Allemaal systemen met hun eigen kenmerken. In de basis gelden echter drie uitgangspunten, drie natuurwetten, samengevat als BOB: Binding, Orderning en Balans.

Binding: iedereen die bij het systeem betrokken is, heeft daarin een plek.
Ordening: tussen de leden heerst een bepaalde hiërarchische volgorde.
Balans: er moet balans zijn in geven en nemen.

Wat kun je verwachten

Inzicht krijgen in jouw systeem van herkomst staat centraal. Je hebt een vraag waar je al een tijdje mee rond loopt. Met deze vraag starten we de opstelling. We brengen jouw systeem van herkomst in beeld. Dit vormt de eerst stap om je bewust worden van zaken uit jouw familiesysteem zodat dagelijkse belemmeringen opgelost kunnen worden. Aan de hand van je vraag start de opstelling. 

Ook je eigen individuele bewustzijn is een systeem waar ordening, binding en balans plaats vindt. Denk aan de kwaliteiten die je bezit, je schaduwzijdes, je sub-persoonlijkheden. Dit zijn allemaal elementen die onderdeel zijn van jouw individueel systeem. 

Om jezelf hier bewust van te maken, kan een opstelling al deze elementen in beeld brengen.

Je bent op deze dag met min 8  en Max 12 gelijk gestemde.

hoogsensitief, jaartraject, equi-art, rust, en , harmonie, grenzen, aangeven, leven, vanuit, mijn , hart
opstelling met paarden, hsp, hoogsensitief

Wat brengt het jou?

Je word je bewust van loyaliteiten die jou belemmeren om je leven te leven hoe dat jij dat voor ogen hebt. Dit kunnen zowel de loyaliteit binnen je familie, relaties en werk zijn als de loyaliteiten die je misschien jezelf hebt opgelegd. Je wordt je bewust van elementen in je leven waar je geen weet van hebt. Deze zijn er wel maar spelen zich af op een onbewust niveau. Door ze te herkennen en erkennen zullen ze je niet meer belemmeren in je dagelijkse bestaan.

Zet jouw verleden in een nieuw kader

Durf ja te zeggen tegen jezelf

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.