Wie is Jolanda Kleiss

Mijn passie voor de paarden met hun bijzondere kwaliteiten is in een paar woorden niet te omschrijven

Wie is jolanda Kleiss

Jolanda-kleiss-equizenz-Hoogsensitief

Nu combineer ik de 4 belangrijke pijlers in mijn leven binnen mijn onderneming; De paarden, de natuur, creativiteit en spiritualiteit “

Mijn keuze om mij te specialiseren in Hoogsensitiviteit is voortgekomen uit eigen ervaringen als Hoogsensitief persoon. 30 jaar geleden ben ik mijn carrière gestart als beeldend kunstenaar en in 2006 is mijn leven volledig veranderd. Het leven had andere plannen voor mij in petto. Ik werd ziek en moest mijn oude leven loslaten. Ik was over mijn grens gegaan en belande in een burn-out , had last van neerslachtige periodes. 

Plots kwamen de paarden in mijn leven…Als ik terug kijk naar die periode kan ik wel stellen dat de paarden de beste therapeuten voor mij zijn geweest. Dat heeft mijn leven totaal veranderd. Ik ben mezelf volledig gaan omscholen. Want ik zocht antwoord op vragen. Waar kwamen mijn klachten vandaan en hoe kon ik deze het beste aanpakken zodat ik niet meer terug zou vallen.

Ik kwam erachter dat ik me wel heel erg herkende in het persoonlijkheidskenmerk ‘Hoogsensitief’ 

IK ben natuurlijke-en orthomoleculaire geneeswijze, psychosociale hulpverleningsystemische therapie  en coachen met paarden gaan studeren. Deze omscholing heeft er uiteindelijk  toe geleidt dat ik nu fulltime Hoogsensitieve mensen begeleid in hun groei en ontwikkeling.

Als iemand mij toendertijd had gevraagd “wat doe jij over 18 jaar” dan had ik zeker niet gezegd wat ik nu doe. Daardoor ben ik  wel gaan geloven dat we niets te willen hebben maar dat het leven draait om te durven kijken wat het leven voor jouw in petto heeft. Durf jij ook te kijken?

Mijn doel

Mijn doel is 3 ledig:

1. Zoveel mogelijk mensen te bereiken die er nog niet van bewust zijn dat ze Hoogsensitief zijn waardoor ze wellicht lasten ondervinden in het dagelijkse leven.

Door het  bewustzijn te vergroten zullen er veel lasten verdwijnen. 

2.Met veel passie en overgave begeleid ik de Hoogsensitieve persoonlijkheid naar meer zelfinzicht, emotionele veerkracht, verbeterde communicatie, een betere work-life balans. Ik begrijp de specifieke uitdagingen waarmee werkgevers en werknemers in de zorg en het onderwijs, Ouders en hun kinderen, Studenten, directieleden, ondernemers, HR-en interim-managers en docenten worden geconfronteerd als het gaat over Hoogsensitiviteit. Wij( mijn kudde en ik) zijn er om te ondersteunen bij het bereiken van  persoonlijke doelen en het ontwikkelen van congruent leiderschap. 

3. Mijn specifiek ontwikkelde en gepattenteerde methodiek ‘Huis van bewustzijn®‘ onder de aandacht brengen bij professionals in de zorg en het bedrijfsleven zodat Hoogsensitief gezien en ervaren wordt als een Superkracht!!

Mijn begeleidingen zijn gericht op het natuurlijk helend vermogen (en een tikkeltje onconventioneel), wat wij allen bezitten. Ik maak je daar bewust van zodat jij jouw helende vermogen zelf in kunt gaan zetten.

Mijn missie

Jou als Hoogsensitief persoon in je kracht zetten zodat je kan leven vanuit jouw volledige potentieel en je jouw Hoogsensitiviteit als gave kunt omarmen

Dat doe ik door jou in beweging te zetten zodat je ervaringsgericht jouw persoonlijke groeivraag kunt onderzoeken met behulp van het paard, de natuur, creativiteit en spiritualiteit. 

Ik ben van mening dat jij als Hoogsensitief persoon veel te bieden hebt aan deze wereld, mits je in je kracht staat en je werkelijke plek inneemt. 

We leven in een snelle en hectische  wereld waarin jij bewustzijn kunt brengen om een stapje terug te doen zodat men kan genieten van de schoonheid van het leven. Jij kunt de wereld om je heen net iets mooier, zachter en begripvoller maken.

hoogsensitief en paard
huis van bewustzijn gepatenteerde methodiek specifiek gericht op de hoogsensitieve persoonlijkheid

Mijn methode is

een zelfontwikkelde en gepatenteerde methodiek ‘Huis van zelfbewustzijn®‘ welke  specifiek is ontwikkeld voor de Hoogsensitieve persoonlijkheid.

Deze methodiek helpt je kaderen en focus te leggen op wat echt belangrijk is voor jou. Aandacht v, ontspanning, zelfkennis en bewust worden van een waarnemingspositie t.o.v jouw innerlijke wereld, zodat jij jouw plek op kunt eisen.  Dit zijn de belangrijkste aspecten binnen de begeleidingen en sinds kort ook binnen een online omgeving- HSPlearnig-. Deze methodiek helpt je bij het innemen van jouw ware plek in het leven. Op deze manier laat je je door niets en niemand meer omver blazen. Huis van zelfbewustzijn® is gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen feit, dat je als mens beweegt in verschillende bewustzijnslagen:

 • Mentaal bewustzijn(verstand)
 • Emotioneel bewustzijn (emoties)
 • Lichaamsbewustzijn(fysiek)
 

Met de geleerde juiste kennis hierover in combinatie met wat je geleerd hebt over jezelf, leidt dit uiteindelijk tot zelfbewustzijn en spiritueelbewustzijn.

Bekijk hier die verschillende begeleidingsvormen die ik toepas.

Een Hoogsensitief persoon heeft de wereld veel te bieden.

Binnen ONZE trajecten combineren we verschillende disciplines, en streven we ernaar om elk traject op maat te maken. We begrijpen namelijk dat niet iedere hooggevoelige persoon hetzelfde is.

Bij ons staat jouw unieke behoefte centraal. Wij geloven in een persoonlijke benadering omdat we weten dat HSP’s verschillende uitdagingen en behoeften hebben. Ons doel is om jou te ondersteunen op een manier die echt bij jou past.

Ontdek hoe onze trajecten jou kunnen helpen om het beste uit jezelf te halen en in balans te komen.

Disciplines

 • Hsp coach en therapeut
 • Para Medisch Natuurgeneeskundig therapeut
 • Orthomoleculaire therapie volgens de klinische Psycho-neuro-immunulogie
 • Medische basiskennis (Cipion)
 • Psycho medische basis kennis (Cipion)
 • Systemisch therapeut (familie opsteller)
 • Neurotransmitter bepaling
 • Nieuwetijds kindercoach
 • Contemplatieve psychologie
 • Gedachteveld therapie
 • Emotie regulering
 • Equine Assisted Coach
 • Epona jaartraining-Linda Kohanov
 • Beeldend kunstenaar
 • Stress beheersing
 • Natural horsmanship
 • Rijden in balans (Lichaamsgerichte therapie)
 • Ademhaling- en ontspanningstherapie
 • Visualisaties/meditatie
 • Mindfulness
 • Coachen & counseling
 • Kunstzinnige intuïtieve ontwikkeling
 • Voice dialogue
Jolanda kleiss-hoogsensitief-equizenz-uden

Mijn Docenten en inspiratiebronnen

“Als jij in beweging komt, dan ontstaat de weg vanzelf”

E-book

35 waardevolle tips voor 

de Hoogsensitieve persoonlijkheid

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.