“Wat mijn passie voor deze dieren met hun bijzondere kwaliteiten is is in een paar woorden niet te omschrijven, het is een kwestie van gevoel en ervaren, een manier van leven. Voor mij heeft het te maken met leven op een niveau welke wij in onze huidige maatschappij voorbij schieten, of misschien wel gewoon even vergeten zijn. Het moment, de werkelijkheid nemen zoals die zich aandient, zonder oordeel, vooroordeel of veroordeling en zonder afweer van onze innerlijk beleving, dat is wat zij ons kunnen leren. De paarden kunnen behulpzaam zijn bij het bewust worden ,(h)erkennen van onze kwaliteiten, onze valkuilen, onze overtuigingen, onze patronen en uitdagingen.”

Wie is Jolanda Kleiss

Mijn keuze om mij te specialiseren in de hoogsensitieve mens is voortgekomen uit eigen ervaringen als hoogsensitief persoon. 30 jaar geleden  ben ik mijn carrière gestart als beeldend kunstenaar en in 2006 is mijn  leven volledig veranderd. Het leven had andere plannen voor mij in petto. Ik werd ziek en moest mijn oude leven loslaten. Plots kwamen de paarden in mijn leven... Dat heeft mijn leven volledig veranderd. Ik heb mijn oude interesse opgepakt, natuurlijke geneeswijze voor mens en dier en psychologie. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd  dat ik als veterinair natuurgeneeskundige heb gewerkt  en dat ik nu fulltime hoogsensitieve mensen mag begeleiden met stressgerelateerde problematieken.

Als iemand mij jaren geleden had gevraagd "wat doe jij over 10 jaar" dan had ik zeker niet gezegd wat ik nu doe. Daardoor ben ik  wel gaan geloven dat we niets te willen hebben maar dat het leven draait om durven kijken wat het leven voor jouw in petto heeft. Durf jij te kijken!!

Mijn Doel

Het is mijn doel om jou als HSP te begeleiden in het vinden van jouw weg. Het paard is daarin mijn collega,  jouw creativiteit zet ik in om een positieve mindset te versterken en zet ik bij natuurgeneeskundige consulten het paard & creativiteit in om de energie balans van je te harmoniseren. 

Door alle  persoonlijke ervaringen en opleidingen ben ik depaarden beter leren begrijpen zowel (fysiek, mentaal en emotioneel) in gedrag als in beweging hebben de paarden mij geholpen bij het hervinden en ontwikkelen van mijzelf als sensitief persoon en het accepteren van hoe en wie ik ben. Zij hebben mij geholpen bij het hervinden en innemen van mijn authentieke plek.

Mijn missie 

Jou als hoogsensitief mens in je kracht  zetten zodat je kan leven vanuit jouw volledige potentieel.  Ik ben van mening dat jij als HSP veel te bieden hebt aan deze wereld, mits je in je kracht staat. We leven in en snelle, hectische  en harde wereld waarin jij bewustzijn kan brengen om een stapje terug te doen zodat men kan genieten van de schoonheid van het leven.

Een hoogsensitief persoon heeft de wereld zoveel te bieden.

Mijn disciplines

Mijn Docenten en inspiratiebronnen .

Mijn missie: Om jouw als hoogsensitief persoon in je kracht te zetten zodat jij kan leven vanuit jouw volledige potentieel. Ik ben van mening dat jij veel te bieden hebt aan de wereld.