Ontdek Hoogsensitiviteit als superkracht

Alles over Hoogsensitiviteit

Meer Rust
en harmonie

Vergroot jouw zelfbewustzijn

Ontdek alles over Hoogsensitiviteit online

Leven vanuit jouw innerlijk kompas: durf over het randje te kijken en jouw creativiteit in te zetten om zelfbewustzijn te vergroten.

Duik in de wereld van Hoogsensitiviteit online

Ben je op zoek naar meer inzichten over jouw innerlijke wereld in relatie tot Hoogsensitiviteit en hoe je het beste om kunt gaan met dit persoonlijkheidskenmerk? Door inspirerende meditatieve, creatieve en intuïtieve oefeningen ga je beter leren luisteren naar jouw innerlijke stem en word je jouw eigen levenscoach.

Zet de stap van denken en voelen naar doen. Breng meer zelfbewustzijn in je leven en volg deze cursus over Hoogsensitiviteit.

Voor wie

De Hoogsensitieve persoonlijkheid(v.a 16 jaar) 100%
Therapeuten en coaches (begeleidingsmateriaal) 88%
Hsp op de werkvloer 80%
Ouders van Hoogsensitieve kinderen 78%
In relatie met Hoogsensitiviteit 50%

Hoogsensitiviteit; "Leven vanuit je hart"

online groei-en ontwikkelingsmethodiek 
specifiek ontwikkeld voor de Hoogsensitieve persoonlijkheid

On demand

Meer rust en harmonie

Komen emoties, meningen van anderen en negatieve sferen heel intens binnen bij je? Wil je meer aandacht voor jezelf maar weet je niet hoe? Ben je op zoek naar praktische tools om rust en harmonie te ervaren?  

Doe mee met deze 12 daagse challenge en bereik binnen 12 dagen jouw persoonlijke wensen.

Nu € 119

On demand

Hsplearning-basis

Zonder kunstzinnig pakket

Goed leren omgaan met jouw Hoogsensitiviteit is voor jezelf belangrijk, omdat je minder gedoe en stress in het dagelijks leven zult ervaren. Je gaat leven vanuit je hart. Jouw Hoogsensitiviteit omarmen d.m.v. creativiteit en zelfreflectie.

6 blokken-82 lessen + Doeboek

Nu € 348

On demand

Hsplearning-compleet

Met kunstzinnig pakket

Goed leren omgaan met jouw Hoogsensitiviteit is voor jezelf belangrijk, omdat je minder gedoe en stress in het dagelijks leven zult ervaren. Je gaat leven vanuit je hart. Jouw Hoogsensitiviteit omarmen d.m.v. creativiteit en zelfreflectie.

6 blokken-82 lessen + Doeboek+kunstzinnig pakket

Normaal € 580 nu 7 dagen GRATIS

Prijs is excl. btw

Membership

Binnen Equizenz bestaat NU de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de kudde (membership) en te genieten van vele reductie mogelijkheden zowel online als offline. Elke maand gratis deelnemen aan Hsp natuur café te Uden. 

Samen met andere gelijkgestemde jouw groei en ontwikkeling naar een hoger plan tillen, zodat je vanuit jouw zielsmissie gaat leven. Onze nieuwe membership omgeving biedt je de perfecte ruimte om jezelf te ontwikkelen en jouw zielsmissie te ontdekken.

NU kun je dit 7 dagen lang GRATIS uitproberen! Laat je inspireren en omarm je Hoogsensitiviteit als superkracht. Wordt vandaag nog lid. Ga je mee

Zij gingen je voor

"Wat een cadeautje werd er bezorgd; het kunstzinnig pakket van HSPlearning. Allemaal van de mooie merken Talens en Koh-i-Nor. Ik voel mij uitgedaagd door alle opdrachten en oefeningen die HSPlearning mij aanreikt en sta te popelen om te beginnen!"
Hsplearning-online cursus-social proof
Hieke
Journaliste
"Toen ik het berichtje van Jolanda op Facebook voorbij zag komen waarin ze schreef over haar nieuwe online HSP-traject, was gelijk mijn interesse gewekt! Ik heb eerder meerdere live coaching sessies bij en met Jolanda en haar paarden gevolgd en dit heeft mij toen zo veel gebracht. Ik geloof dat ik niet eens alle info over dit online traject heb gelezen, maar gelijk op de bestelknop heb geklikt. Ik blijf me graag ontwikkelen en nu ik net voor het eerst moeder ben geworden, is het soms een uitdaging om tijd voor mezelf te hebben. Deze online training komt voor mij op een perfect moment en ik kan dan ook niet wachten om te gaan ontdekken welke mooie lessen Jolanda mij dit keer gaat aanreiken. Zin in!"
Saskia
Paardencoach
‘Wat een allemachtigprachtig pakket. Mijn handen en mijn hoofd jeuken om aan de slag te gaan met al die mooie materialen. En het lesboek ziet er superprofessioneel en uitnodigend uit. Echt een heel groot compliment en een diepe buiging voor jou! Ik hoop volgende week ergens te starten.
hsp-online-cursus-hsplearning-omgaan-met hsp-equizenz-ervaring
Mieke
Adviseur informatie- en gegevens beheer

Wie heeft deze cursus rond Hoogsensitiviteit ontwikkeld?

Met vallen en opstaan ben ik, Jolanda Kleiss, Hoogsensitiviteit als een bijzondere kwaliteit gaan beschouwen en mijn zielsmissie gaan leven. Ik heb in al die jaren vele hulpverleners bezocht, maar de beste hulp kwam voor mij toch wel van de paarden en creativiteit.  

Daarom ben ik mij 30 jaar geleden gaan specialiseren in het begeleiden van Hoogsensitieve personen met stressgerelateerde problematieken, om hun persoonlijke effectiviteit te versterken. 

Dit doe ik d.m.v. eigen ontwikkelde begeleidingstrajecten in mijn praktijk te Uden. Op het eerste Hoogsensitiviteit congres van Nederland zat ik bij de laatste 5 genomineerden en daar ben ik best een beetje trots op. 

Nu is het tijd om nog meer mensen te bereiken die nog niet bekend zijn met mijn onconventionele begeleidingstrajecten.

Misschien moet ik onconventioneel even uitleggen. Ik kom zelf uit de creatieve kunstwereld en heb veel bijzondere ervaringen met paarden gehad. Daarnaast heb ik vele studies gedaan met betrekking tot hoogsensitiviteit. In mijn specifieke methodiek combineer ik die wetenschappelijke kennis met creativiteit  en de wijsheid van het paard in mijn begeleidingstrajecten. Dit doe ik bewust, omdat ik ervan overtuigd ben dat beelden  soms een ander verhaal vertellen dan woorden. Juist de mix is een mooie balans tussen denken, voelen en doen.

systemisch-werken-met-paarden-paardencoaching-equizenz-hoogsensitief

“Ik voel dat de wereld mooier, zachter en begripvoller wordt als jij – als Hoogsensitief persoon – jouw podium durft te pakken.”

Wat kun je verwachten binnen de leeromgeving

huis van bewustzijn gepatenteerde methodiek specifiek gericht op de hoogsensitieve persoonlijkheid

In deze cursus ga je kennismaken met de zelfontwikkelde en gepatenteerde methodiek ‘Huis van zelfbewustzijn®‘, welke  specifiek is ontwikkeld voor de hoogsensitieve persoonlijkheid.

Deze methodiek helpt je kaderen en focus te leggen op wat echt belangrijk is voor jou. Aandacht, ontspanning, zelfkennis en bewust worden van een waarnemingspositie t.o.v. jouw innerlijke wereld, zodat jij jouw plek op kunt eisen.  Dit zijn 4 van de belangrijkste aspecten van dit HSPlearning traject. Jij laat je straks door niets en niemand meer omver blazen. Huis van zelfbewustzijn® is gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen feit, dat je als mens beweegt in verschillende bewustzijnslagen:

  • Mentaal bewustzijn (verstand)
  • Emotioneel bewustzijn (emoties)
  • Lichaamsbewustzijn (fysiek)
 

Met de geleerde juiste kennis hierover in combinatie met wat je geleerd hebt over jezelf, leidt dit uiteindelijk tot zelfbewustzijn en spiritueel bewustzijn.

Vergroot zelfbewustzijn in je leven

d.m.v Creativiteit

Creativiteit geeft een stem aan jouw innerlijke wereld

Tijdens deze online trajecten zullen er vele intuïtieve, kunstzinnige en ervaringsgerichte oefeningen aangeboden worden om jouw ervaringen en inzichten om te zetten in beeld, kleur en vorm.

Beelden zeggen je veel meer dan woorden. De materialen voor dit online traject zijn van een hoge kwaliteit Talens en Koh-I-Nor. 

Doeboek

In dit online HSPlearning traject zit, naast allerlei interessante kennis, een Doeboek van 225 bladzijden vol met zelfreflectie vragen en creatieve opdrachten. Ga op reis in jezelf om jouw gevoelige innerlijke wereld te verkennen en te onderzoeken.

Het zal jouw zelfbewustzijn en spiritueel bewustzijn naar een hogere frequentie brengen. 

Je eigen levenscoach worden, zijn en blijven vraagt nog wel iets van je. Het vraagt je om eerlijk en oprecht naar jezelf te kijken. Je leert luisteren naar jezelf. Dit doeboek zit boordevol reflectievragen, en creatieve opdrachten en luisteroefeningen. 

Durf te spelen en weer creatief te zijn. Niet het eindresultaat, maar de weg er naar toe is interessant.

Neem een kijkje

Doeboek-Hoogsensitiviteit-hsplearning-equizenz
Video afspelen over Doeboek-Hoogsensitiviteit-hsplearning-equizenz

Zelfreflectie leidt tot inzichten

Maak een innerlijke reis

Inzicht

Je krijgt met deze online cursus meer inzicht in Hoogsensitiviteit vanuit het biologisch perspectief. Hoe werkt het oogsensitieve brein en het zenuwstelsel? Je krijgt praktische tools aangereikt om hoogsensitiviteit te integreren in je dagelijkse bestaan.

Balans-Rust-Harmonie

Als HSP kun je je verliezen in dingen die je leuk vindt en die je energie opleveren. Je hebt niet altijd door dat je tijd mag inplannen voor jezelf. Terwijl je wel naar rust en harmonie streeft. In deze cursus leer je de signalen herkennen en de balans vinden tussen inspanning en ontspanning. Wat maakt dat dit zo belangrijk voor je is als Hoogsensitief persoon?

Focus en structuur

Je bedenkt veel, maar je komt niet tot actie. In deze online cursus leer je de stap te maken van denken naar doen: je leert op verschillende manieren in actie te komen. Door middel van gestructureerde kaders leer je focus te leggen op wat belangrijk is voor je.

Grenzen aangeven

Je bent zo op je omgeving gericht, dat je vaak jezelf vergeet. Jouw grenzen vervagen. Hoe fijn zou het zijn om je grens aan te kunnen geven en dat je helderheid krijgt hoe je concreet situaties aan kunt pakken.

HSP profiel

Niet elk Hoogsensitief persoon is hetzelfde. Integendeel zelfs: er is zoveel te vertellen over de verschillen die er zijn als het gaat over hoogsensitiviteit. Wie ben jij als hoogsensitief persoon? Leer alles over Hoogsensitiviteit.

Potentieel

Ondanks jouw motivatie en gedrevenheid zijn specifieke zelfsturingsvaardigheden nodig om eigen koers te kunnen houden.
Door nadruk te leren leggen op het versterken van persoonlijke effectiviteit,
vergroot je jouw potentieel.

Hoofd-zaken

Je kunt alles heel goed analyseren. Hoe, wat, waar, waarom ...in jouw hoofd is het nooit stil. 
De diepgaande verwerking in je hersenen stopt niet. 
Je krijgt in deze online cursussen tools om hiermee om te leren gaan.

Prikkels

Overprikkeling door de intensiteit van waarnemen kan jouw stresslevel snel verhogen. Of misschien heb je wel last onderprikkeling?
Je hebt het niet in de hand.
Hoe ga je hiermee om? Hoe kun je de balans vinden?

Samen ontwikkelen

Ben je een ouder, partner, werkgever, docent en wil je weten wat HSPis, hoe je met Hoogsensitiviteit om kunt leren gaan? Of heb je een andere relatie met een HSP (als coach of therapeut) en wil je weten hoe je deze doelgroep het beste kunt begeleiden? Dan is deze online cursus leerzaam en interessant.

Alles in een handige app

Waar je ook bent of naar toe gaat, jouw groei en ontwikkeling neem je met deze app overal mee naar toe. Jouw leeromgeving gaat overal met je mee. 

Als je even ondersteuning nodig hebt, antwoorden zoekt en/of geïnspireerd wilt raken in jouw groei en ontwikkeling, dan biedt HSPlearning bied je al die mogelijkheden. Een besloten groep waarin je alleen hoogsensitieve personen net als jij kunt ontmoeten.

Je kunt zien waar je bent gebleven, of je doet een inspiratie/creatieve les nog een keer. Je ziet direct welke evenementen en webinars er speciaal voor jou georganiseerd worden. Niet op Facebook, niet op Instagram…NEE; gewoon in een geborgen en veilige omgeving die alleen toegankelijk is voor deelnemers aan de verschillende cursussen en scholingen, van HSPlearning, specifiek gericht op de Hoogsensitieve persoonlijkheid.  

Heb je vragen? Stel ze direct in de chat binnen deze app…

Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje… leden.hsplearning.nl

Als jij in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf

Nu 7 dagen gratis

FAQ

De belangrijkste vragen en antwoorden

Deze online trajecten en online cursussen zijn geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar die heel graag alleen(zonder afgeleid te worden door anderen) wil werken aan hun groei en ontwikkeling. Misschien weet je nog maar pas dat je hoogsensitief bent en wil je je verder in dit persoonlijkheidskenmerk verdiepen. Wellicht heb je vragen die misschien wel te maken hebben met hoogsensitiviteit. Aan het einde van dit traject heb je meer zicht op wat hoogsensitiviteit inhoudt. Je weet meer over jezelf en je kunt hoogsensitieve personen uit je omgeving beter begrijpen. Je leert op een actieve en creatieve manier jezelf in beweging te zetten.

Voor de professional is het een fijne aanvulling om het lesmateriaal in te zetten bij het begeleiden van hoogsensitieve personen.

Je kunt deelnemen aan een complete module of aan losse cursus-blokken van dit online traject dat volledig in het teken staat van Hoogsensitiviteit. Je krijgt theoretische kennis d.m.v, teksten en video’s . Dit online traject onderscheidt zich van andere trajecten qua beleving, omdat creativiteit ingezet wordt om jou op een andere manier in beweging te zetten. Daarnaast worden de zintuigen horen, zien en voelen op een bijzondere manier uitgedaagd om in het hier en nu te zijn. Daardoor leer je ervaringsgericht. Je wordt uit jouw denken gehaald en aangezet om in actie te komen vanuit je gevoel. 

Je zult altijd toegang hebben tot de online cursussen, tenzij het in een cursus specifiek wordt aan gegeven.  Het is wel specifiek op jou gericht. Dus je kunt jouw online omgeving niet delen met een ander, daar zit een beveiliging op. Je krijgt een melding als er updates of een nieuw webinar wordt georganiseerd. Alles in een handige app te volgen.

Mocht je kiezen voor het membership dan heb je toegang binnen de door jou gekozen membership.

Het is een onderdeel van de psychosociale begeleiding binnen Equizenz. En dat kan inderdaad vergoed worden mits je aanvullend verzekerd bent.

Dit kun je aangeven bij de aankoop in de opmerkingen, zodat je jouw factuur bij je zorgverzekeraar in kunt dienen. Geef hierbij jouw BSN, je geboortedatum en je polisnummer op.

Dat ligt helemaal aan jezelf(welke cursus dat je kiest) en dat zeg ik, omdat je de opgedane kennis ook nog in de praktijk mag gaan ervaren. Je kunt het gaan integreren in je dagelijkse bestaan. Ieder persoon heeft daarin zijn/haar eigen tempo. Ik adviseer om 1 les per 2 weken te volgen. Je kunt in elke levensfase dit traject oppakken.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt elk moment starten en je eigen tempo aanhouden. Je kunt ook elk moment weer stoppen en zelfs elke keer weer terugkijken.

Jazeker!! Dit traject is speciaal gemaakt om online te kunnen volgen op je laptop, je mobiel en je tablet. Je ontvangt zelfs een app waarin je overal jouw cursus kunt bekijken op je mobiel. Je hebt wel een internetverbinding nodig.

De cursussen en modules zijn voor jou alleen toegankelijk. Niets mag openbaar gemaakt worden d.m.v. druk en/of fotokopie of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaand schriftelijke toestemming te vragen.

Dit geldt voor zowel de online lessen, het doeboek als de losse werkbladen.       

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.