Ontdek Hoogsensitiviteit als superkracht

Hsplearing online cursussen

Alles over Hoogsensitiviteit

Meer Rust
en harmonie

Vergroot jouw zelfbewustzijn

Ontdek alles over Hoogsensitiviteit online

Leven vanuit jouw innerlijk kompas: durf over het randje te kijken en jouw creativiteit in te zetten om zelfbewustzijn te vergroten.

Duik in de wereld van Hoogsensitiviteit online

Ben je op zoek naar meer inzichten over jouw innerlijke wereld in relatie tot Hoogsensitiviteit en hoe je het beste om kunt gaan met dit persoonlijkheidskenmerk? Door inspirerende meditatieve, creatieve en intuïtieve oefeningen ga je beter leren luisteren naar jouw innerlijke stem en word je jouw eigen levenscoach.

Zet de stap van denken en voelen naar doen. Breng meer zelfbewustzijn in je leven en volg deze cursus over Hoogsensitiviteit.

Zet de stap van denken en voelen naar doen. Breng meer zelfbewustzijn in je leven en volg deze cursus over Hoogsensitiviteit.

Voor wie

De Hoogsensitieve persoonlijkheid(v.a 16 jaar) 100%
Therapeuten en coaches (begeleidingsmateriaal) 88%
Hsp op de werkvloer 80%
Ouders van Hoogsensitieve kinderen 78%
In relatie met Hoogsensitiviteit 50%

Hsplearning-kunstzinnig-compleet

HSPlearning Kunstzinnig Compleet, het online programma voor Hoogsensitieve mensen die zichzelf willen ontdekken en ontwikkelen! Het programma bestaat uit 6 blokken met maar liefst 82 video’s vol meditatieve en-creatieve zelfreflectie opdrachten die je helpen om jezelf beter te leren kennen. Van schilderen tot tekenen en schrijven, je wordt meegenomen op een unieke meditatieve en-creatieve zelfreflectie reis waarin je jouw zelf bewustzijn vergroot. 

Dit programma is speciaal ontworpen om rust en ontspanning te brengen in het leven van Hoogsensitieve mensen.

Met online begeleiding op maat en een community van gelijkgestemden ben je verzekerd van de beste ondersteuning. HSPlearning Kunstzinnig Compleet laat jouw zelfbewustzijn bloeien, en opent een totaal nieuwe manier om jouw Hoogsensitiviteit op een positieve manier te omarmen. Klaar om de Hsplearning omgeving binnen te stappen?

Hoogsensitiviteit; "Leven vanuit je hart"

online groei-en ontwikkelingsmethodiek 
specifiek ontwikkeld voor de Hoogsensitieve persoonlijkheid

Zij gingen je voor

"Wat een cadeautje werd er bezorgd; het kunstzinnig pakket van HSPlearning. Allemaal van de mooie merken Talens en Koh-i-Nor. Ik voel mij uitgedaagd door alle opdrachten en oefeningen die HSPlearning mij aanreikt en sta te popelen om te beginnen!"
Hsplearning-online cursus-social proof
Hieke
Journaliste
"Toen ik het berichtje van Jolanda op Facebook voorbij zag komen waarin ze schreef over haar nieuwe online HSP-traject, was gelijk mijn interesse gewekt! Ik heb eerder meerdere live coaching sessies bij en met Jolanda en haar paarden gevolgd en dit heeft mij toen zo veel gebracht. Ik geloof dat ik niet eens alle info over dit online traject heb gelezen, maar gelijk op de bestelknop heb geklikt. Ik blijf me graag ontwikkelen en nu ik net voor het eerst moeder ben geworden, is het soms een uitdaging om tijd voor mezelf te hebben. Deze online training komt voor mij op een perfect moment en ik kan dan ook niet wachten om te gaan ontdekken welke mooie lessen Jolanda mij dit keer gaat aanreiken. Zin in!"
Saskia
Paardencoach
‘Wat een allemachtigprachtig pakket. Mijn handen en mijn hoofd jeuken om aan de slag te gaan met al die mooie materialen. En het lesboek ziet er superprofessioneel en uitnodigend uit. Echt een heel groot compliment en een diepe buiging voor jou! Ik hoop volgende week ergens te starten.
hsp-online-cursus-hsplearning-omgaan-met hsp-equizenz-ervaring
Mieke
Adviseur informatie- en gegevens beheer

Wie heeft deze cursus rond Hoogsensitiviteit ontwikkeld?

Met vallen en opstaan ben ik, Jolanda Kleiss, Hoogsensitiviteit als een bijzondere kwaliteit gaan beschouwen en mijn zielsmissie gaan leven. Ik heb in al die jaren vele hulpverleners bezocht, maar de beste hulp kwam voor mij toch wel van de paarden en creativiteit.  

Daarom ben ik mij 30 jaar geleden gaan specialiseren in het begeleiden van Hoogsensitieve personen met stressgerelateerde problematieken, om persoonlijke effectiviteit te versterken en hun zielsmissie te onthullen. 

Dit doe ik d.m.v. eigen ontwikkelde begeleidingstrajecten in mijn praktijk te Uden. Op het eerste Hoogsensitiviteit congres van Nederland zat ik bij de laatste 5 genomineerden en daar ben ik best een beetje trots op. 

Nu is het tijd om nog meer mensen te bereiken die nog niet bekend zijn met mijn onconventionele begeleidingstrajecten.

Misschien moet ik onconventioneel even uitleggen. Ik kom zelf uit de creatieve kunstwereld en heb veel bijzondere ervaringen met paarden gehad. Daarnaast heb ik vele studies gedaan met betrekking tot Hoogsensitiviteit. In mijn specifieke methodiek combineer ik die wetenschappelijke kennis met creativiteit  en de wijsheid van het paard in mijn begeleidingstrajecten. Creativiteit zet ik bewust in, omdat ik ervan overtuigd ben dat beelden soms een ander verhaal vertellen dan woorden. Juist de mix is een mooie balans tussen denken, voelendoen en helder weten.

systemisch-werken-met-paarden-paardencoaching-equizenz-hoogsensitief

” De paarden zijn mijn inspiratie bron geweest voor hsplearning. Zij hebben mij gestimuleerd om mijn podium te pakken en hun wijsheid om te zetten naar een gangbare methodiek.

Ik voel dat de wereld mooier, zachter en begripvoller wordt als jij – als Hoogsensitief persoon – ook jouw podium durft te pakken.”

Wat kun je verwachten binnen de leeromgeving

In deze cursus ga je kennismaken met de zelfontwikkelde en gepatenteerde methodiek ‘Huis van zelfbewustzijn®‘, die is ontstaan vanuit de wijsheid van het paard en welke  specifiek is ontwikkeld voor de Hoogsensitieve persoonlijkheid.

Met deze handige methodiek ga je de mist in je hoofd te lijf en krijg je oog voor wat er écht toe doet. Focus op wat jij nodig hebt: rust, aandacht, zelfkennis en een frisse kijk op jouw innerlijke wereld. Zo claim jij je plek in deze wereld en laat jij je door niets of niemand omver blazen.

Het HSPlearning traject zet vier belangrijke aspecten in de schijnwerpers, voor een zelfverzekerdere jij. Zelfbewust worden was nog nooit zo wetenschappelijk onderbouwd. Ontdek de verschillende lagen van bewustzijn: 

1.mentaal 2.emotioneel 3. lichamelijk 3.spiritueel

 Met de juiste kennis van zaken en een flinke dosis zelfreflectie, opent zich de poort naar **zelfbewustzijn** en spirituele verlichting.

Vergroot zelfbewustzijn in je leven

Wil je toegang tot alle cursussen

Wil jij zorgeloos genieten van alle online cursussen die je hartje begeert, en als eerste weten welke nieuwe avonturen eraan komen? 

Bovendien krijg je als lid van de Equizenz community toegang tot exclusieve kortingen voor live evenementen. 

Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog eens gratis toegang tot het Hsp natuur cafe!Dus, waar wacht je nog op? Sluit je aan bij de HSP kudde en laat de sprankelende reis beginnen!

Membership-equizenz-hoogsensitiviteit-online-offline-Uden

Welke materialen zitten erbij..

Video afspelen

Neem een kijkje, dan laat ik je zien wat er in het materialenpakket zit! Het Doeboek ligt al klaar bij hsplearning, dus alles wat je nodig hebt, krijg je in één keer geleverd.

d.m.v Creativiteit

Creativiteit geeft een stem aan jouw innerlijke wereld

Tijdens deze online trajecten zullen er vele intuïtieve, kunstzinnige en ervaringsgerichte oefeningen aangeboden worden om jouw ervaringen en inzichten om te zetten in beeld, kleur en vorm.

Beelden zeggen je veel meer dan woorden. De materialen voor dit online traject zijn van een hoge kwaliteit Talens en Koh-I-Nor. 

reductie bij premium abonnement, gratis bij Vip abonnement

Doeboek

In dit online HSPlearning traject zit, naast allerlei interessante kennis, een Doeboek van 225 bladzijden vol met zelfreflectie vragen en creatieve opdrachten. Ga op reis in jezelf om jouw gevoelige innerlijke wereld te verkennen en te onderzoeken.

Dit Doeboek gaat je zelfbewustzijn en spirituele vibe naar een hoger level brengen! Het is net alsof je je eigen persoonlijke levenscoach hebt.

Maar let op, het vraagt wel wat van je! Het betekent dat je eerlijk en open naar jezelf mag zijn, en leert om naar jezelf te luisteren. Met talloze reflectievragen, creatieve opdrachten en luisteroefeningen, zal je innerlijke zelf je dankbaar zijn.

Durf te spelen en weer creatief te zijn. Niet het eindresultaat, maar de weg er naar toe is interessant.

reductie bij premium abonnement, gratis bij Vip abonnement

Neem een kijkje

Doeboek-Hoogsensitiviteit-hsplearning-equizenz
Video afspelen over Doeboek-Hoogsensitiviteit-hsplearning-equizenz

Zelfreflectie leidt tot inzichten

Maak een innerlijke reis

Inzicht

Je krijgt met deze online cursus meer inzicht in Hoogsensitiviteit vanuit het biologisch perspectief. Hoe werkt het oogsensitieve brein en het zenuwstelsel? Je krijgt praktische tools aangereikt om hoogsensitiviteit te integreren in je dagelijkse bestaan.

Balans-Rust-Harmonie

Als HSP kun je je verliezen in dingen die je leuk vindt en die je energie opleveren. Je hebt niet altijd door dat je tijd mag inplannen voor jezelf. Terwijl je wel naar rust en harmonie streeft. In deze cursus leer je de signalen herkennen en de balans vinden tussen inspanning en ontspanning. Wat maakt dat dit zo belangrijk voor je is als Hoogsensitief persoon?

Focus en structuur

Je bedenkt veel, maar je komt niet tot actie. In deze online cursus leer je de stap te maken van denken naar doen: je leert op verschillende manieren in actie te komen. Door middel van gestructureerde kaders leer je focus te leggen op wat belangrijk is voor je.

Grenzen aangeven

Je bent zo op je omgeving gericht, dat je vaak jezelf vergeet. Jouw grenzen vervagen. Hoe fijn zou het zijn om je grens aan te kunnen geven en dat je helderheid krijgt hoe je concreet situaties aan kunt pakken.

HSP profiel

Niet elk Hoogsensitief persoon is hetzelfde. Integendeel zelfs: er is zoveel te vertellen over de verschillen die er zijn als het gaat over hoogsensitiviteit. Wie ben jij als hoogsensitief persoon? Leer alles over Hoogsensitiviteit.

Potentieel

Ondanks jouw motivatie en gedrevenheid zijn specifieke zelfsturingsvaardigheden nodig om eigen koers te kunnen houden.
Door nadruk te leren leggen op het versterken van persoonlijke effectiviteit,
vergroot je jouw potentieel.

Hoofd-zaken

Je kunt alles heel goed analyseren. Hoe, wat, waar, waarom ...in jouw hoofd is het nooit stil. 
De diepgaande verwerking in je hersenen stopt niet. 
Je krijgt in deze online cursussen tools om hiermee om te leren gaan.

Prikkels

Overprikkeling door de intensiteit van waarnemen kan jouw stresslevel snel verhogen. Of misschien heb je wel last onderprikkeling?
Je hebt het niet in de hand.
Hoe ga je hiermee om? Hoe kun je de balans vinden?

Samen ontwikkelen

Ben je een ouder, partner, werkgever, docent en wil je weten wat HSPis, hoe je met Hoogsensitiviteit om kunt leren gaan? Of heb je een andere relatie met een HSP (als coach of therapeut) en wil je weten hoe je deze doelgroep het beste kunt begeleiden? Dan is deze online cursus leerzaam en interessant.

Alles in een handige app

Waar je ook bent of naar toe gaat, jouw groei en ontwikkeling neem je met deze app overal mee naar toe. Jouw leeromgeving gaat overal met je mee. 

Als je even ondersteuning nodig hebt, antwoorden zoekt en/of geïnspireerd wilt raken in jouw groei en ontwikkeling, dan biedt HSPlearning bied je al die mogelijkheden. Een besloten groep waarin je alleen hoogsensitieve personen net als jij kunt ontmoeten.

Je kunt zien waar je bent gebleven, of je doet een inspiratie/creatieve les nog een keer. Je ziet direct welke evenementen en webinars er speciaal voor jou georganiseerd worden. Niet op Facebook, niet op Instagram…NEE; gewoon in een geborgen en veilige omgeving die alleen toegankelijk is voor deelnemers aan de verschillende cursussen en scholingen, van HSPlearning, specifiek gericht op de Hoogsensitieve persoonlijkheid.  

Heb je vragen? Stel ze direct in de chat binnen deze app…

Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje… leden.hsplearning.nl

Als jij in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf

FAQ

De belangrijkste vragen en antwoorden

Deze online trajecten en online cursussen zijn geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar die heel graag alleen(zonder afgeleid te worden door anderen) wil werken aan hun groei en ontwikkeling. Misschien weet je nog maar pas dat je hoogsensitief bent en wil je je verder in dit persoonlijkheidskenmerk verdiepen. Wellicht heb je vragen die misschien wel te maken hebben met hoogsensitiviteit. Aan het einde van dit traject heb je meer zicht op wat hoogsensitiviteit inhoudt. Je weet meer over jezelf en je kunt hoogsensitieve personen uit je omgeving beter begrijpen. Je leert op een actieve en creatieve manier jezelf in beweging te zetten.

Voor de professional is het een fijne aanvulling om het lesmateriaal in te zetten bij het begeleiden van Hoogsensitieve personen.

Lees meer over onze opleidingen.

Hoelag je toegang hebt is afhankelijk van de door jouw gekozen membership of je hebt een  losse specifiek cursus aangeschaft, dan zul je altijd toegang hebben tot de  cursus, tenzij het in een cursus specifiek wordt aan gegeven.  Het is wel specifiek op jou gericht. Dus je kunt jouw online omgeving niet delen met een ander, daar zit een beveiliging op. Je krijgt een melding als er updates of een nieuw webinar wordt georganiseerd. Alles in een handige app te volgen.

Mocht je kiezen voor het membership dan heb je toegang binnen de door jou gekozen membership.

Het is een onderdeel van de psychosociale begeleiding binnen Equizenz. En dat kan inderdaad vergoed worden mits je aanvullend verzekerd bent.

Dit kun je aangeven bij de aankoop van 1 van de memberships in de opmerkingen, zodat je jouw factuur bij je zorgverzekeraar in kunt dienen. Geef hierbij jouw BSN, je geboortedatum en je polisnummer op.

Dat ligt helemaal aan jezelf(welke cursus dat je kiest) en dat zeg ik, omdat je de opgedane kennis ook nog in de praktijk mag gaan ervaren. Je kunt het gaan integreren in je dagelijkse bestaan. Ieder persoon heeft daarin zijn/haar eigen tempo. Je kunt in elke levensfase dit traject oppakken.

Nee, dat hoeft niet. Je kunt elk moment starten en je eigen tempo aanhouden. Je kunt ook elk moment weer stoppen en zelfs elke keer weer terugkijken.

Jazeker!! Dit traject is speciaal gemaakt om online te kunnen volgen op je laptop, je mobiel en je tablet. Je ontvangt zelfs een app waarin je overal jouw cursus kunt bekijken op je mobiel. Je hebt wel een internetverbinding nodig.

De cursussen en modules zijn voor jou alleen toegankelijk. Niets mag openbaar gemaakt worden d.m.v. druk en/of fotokopie of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaand schriftelijke toestemming te vragen.

Dit geldt voor zowel de online lessen, het doeboek als de losse werkbladen.

Professionals kunnen het wel binnen hun praktijk inzetten, daarvoor geldt het specifieke membership Vip professional( dit is onderdeel van de opleidingen die aangeboden worden). Neem contact op mocht je daar interesse in hebben.        

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.