Hoogsensitief

Hoogsensitief zijn

Hoogsensitief zijn ervaart iedereen anders. Vaak vormen een teveel aan prikkels een probleem vanwege een gevoeliger zenuwstelsel. Dit kan zijn in grote gezelschappen of door de drukte op de werkvloer. Te drukke winkelcentra, extreme temperaturen, geluidsoverlast of een lang dagje uit. Je hebt hierna vaak langer nodig om tot rust te komen.

Hoogsensitieviteit wordt in ons reguliere zorgsysteem nog te weinig erkent. Een gevolg is dat kinderen, jong volwassen en volwassenen een onjuiste diagnose krijgen. Bij kinderen wordt vaak ADHD/autisme/asperger als diagnose vastgesteld, terwijl er dus iets heel anders gaande is. Daarmee ervaart de volwassene of het kind de gevoeligheid als probleem in plaats van kwaliteit of kracht.

hoogsensitief jaartraject

Wat is hoogsensitiviteit ?

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 20% van de bevolking hoogsensitief is. Hoogsensitief zijn is een aangeboren persoonlijkheidskenmerk. Als hoogsensitief persoon heb je een verfijnde manier van waarnemen waardoor je sneller overspoel kunt raken door zowel interne als externe prikkels. Het gaat hierbij niet om scherpe zintuigelijke waarnemingen van de organen maar van de hersenen. Je verwerkt de informatie zeer diepgaand.

Hoe ga ik om met mijn Hoogsensitiviteit?
Jouw GRATIS E-book bestel hem nu

Veel hoogsensitieve mensen zijn zich niet bewust dat veel klachten die zij in hun leven ervaren te maken kunnen hebben met hoogsensitiviteit. Daarom schreef ik dit gratis e-book voor jou.

Waar kun je tegenaan lopen

In de samenleving hebben we te maken met chronische gehaastheid en een teveel aan prikkels. Wanneer je hoogsensitief bent is het een hele opgave je daarin te handhaven. Veel sensitieve mensen raken door de veelheid van prikkels overbelast. Dit kan leiden tot stress gerelateerde problematieken. Tevens liggen zowel mentale- emotioneel en lichamelijke ongemakken op de loer.

hoogsensitief, stress, hooggevoelig

Klachten zijn o.a

Equizenz leert je omgaan met Hoogsensitiviteit

Ga aan de slag om op een ervaringsgerichte manier jouw sensitieve kwaliteiten te integreren zodat je deze op een positieve manier in kunt zetten in je dagelijkse bestaan. In de natuur samen met het paard vind jij jouw kracht en kwaliteiten. Paarden zijn meester in het spiegelen van ons werkelijke gevoel en spelen haarfijn in op jouw oprechte innerlijke belevingswereld. Laat het paard jou begeleiden bij het omzetten van je last van hoogsensitiviteit tot kracht, want het paard weet waar jij het over hebt…

Ben jij Hoogsensitief en wil je een stap voorwaarts maken

Ervaar je nu lasten die je belemmeren om je leven te leven zoals je dat voor ogen hebt. wil jij jouw Hoogsensitiviteit gaan ervaren als een kwaliteit. Ik  ben jolanda Kleiss (Hsp coach/therapeut) en begeleid je graag in levens thema’s waarin je vast loopt. Samen kunnen we zorgen dat je een doorbraak maakt in je leven zodat je weer vanuit je hart kunt leven en de dingen kunt doen die werkelijk bij je passen.

En weet... als jij in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf

Wil jij je niet langer 'anders' en onbegrepen voelen?

(Zonder Jezelf Te Verliezen?)

Ik wil me niet langer ‘anders’ en onbegrepen voelen zodat ik me niet langer een buitenstaander voel en meer rust in mijn leven kan ervaren.

Ik wil niet begrijpen wat hoogsensitiviteit is en voel me goed zoals ik ben.