Orthomoleculaire Therapie volgens de kPNI

Natuurgeneeswijze en Orthomoleculaire therapie

Vanuit de natuurgeneeskunde bekeken, ga ik ervan uit dat ons lichaam zelfhelend is, alleen door omstandigheden kan het zijn dat het lichaam het zelf niet op kan lossen. Dan kun je het lichaam helpen aan te sterken waar nodig is. Ik start met voeding als medicijn en als nodig ondersteuning dmv supplementen, fyto- & gemmo-therapie, bloesem remedie therapie. Zelf vind ik dat je nooit de reguliere geneeskunde uit het oog moet verliezen. Het kan elkaar juist versterken en het één kan zeker niet zonder het ander. Ik richt mezelf in de behandelingen op de oorzaak van zowel de geestelijke als de fysieke ongemakken.

Symptomen zijn een start van het genezingsproces, het is een uiting van iets wat niet goed gaat. Daarbij gaan we kijken naar factoren zoals het karakter, de familiegeschiedenis, voeding, omgeving, psyche, weerbaarheid, aanpassingsvermogen en stress-bestendigheid..

Plan jouw afspraak in

Je kunt hier jouw persoonlijke afspraak inplannen. Zien wij elkaar voor het eerst dan dien je als eerste een intake in te plannen. Daarna heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een vervolg consult of een tel consult. dit bespreken we tijdens de intake en is afhankelijk van het 1ste advies. Meestal spreken we elkaar na 1,5 a 2 maanden weer. Over het algemeen zijn  4 a 5 consulten voldoende.

Laden...

Wat is orthomoleculaire therapie volgens PNI

PNI-therapie is een leefstijl therapie en  staat voor Psycho-Neuro-Immunologie therapie. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat er binnen de mens een wisselwerking is tussen alle organen in het lichaam. Tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormoonsysteem. Daarnaast gaat men uit van de wisselwerking tussen deze mens en zijn omgeving.

Binnen deze therapie kijken we samen naar jouw:

 

 • Eetgedrag
 • Neurotransmitters
 • Sociale omstandigheden (gezin, familie, werk)
 • Leefstijl (stress, slaapritme, ontspanning)
 • Invloeden van buitenaf (bijv. gifstoffen, medicijngebruik)
 

Het is belangrijk dat er een balans is tussen de bovengenoemde aspecten. Is dit niet het geval, dan ontstaat er een disbalans en dat uit zich in verschillende vormen van Lichamelijk en psychisch ongemak.

Hoe werkt Orthomoleculaire klinische PNI Therapie ?

Binnen de PNI-therapie is het symptoom het startpunt van onze zoektocht waarbij het lichaam aangeeft “Ik ben uit balans”. We behandelen dus niet het symptoom maar kijken juist naar hoe we je lichaam en geest weer in balans krijgen.

Dat doen we door de oorzaken te verminderen of weg te nemen, zodat het zelf-genezend vermogen van het lichaam aangezet wordt tot een optimale en gezonde situatie.

Dat doen we met een behandeling bestaande uit:

 • Voedingsadvies (voeding als medicijn)
 • Leefstijlverandering
 • Beweeggedrag verbeteren
 • Gebruik van orthomoleculaire- en fytotherapeutische supplementen

Hierbij zijn vitamines, mineralen, aminozuren en de juiste vetzuren essentieel.

Het mooie van orthomoleculaire geneeskunde vind ik dat je werkt met stoffen/voedingsmiddelen die onze genen begrijpen. En welke het lichaam nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Zoals een auto benzine en olie nodig heeft om te kunnen rijden, zo heeft het menselijk lichaam vitaminen, mineralen, aminozuren en de juiste vetzuren nodig om te functioneren.

De orthomoleculaire middelen en andere natuurlijke geneeswijzen
Het lichaam is normaal goed in staat om lichamelijke processen zelf te reguleren. Maar er zijn altijd periodes in ons leven dat ons lichaam dat zelf niet meer kan en dan is het fijn om ons lichaam te ondersteunen met natuurlijke, lichaamseigen stoffen: stoffen die onze genen begrijpen. Dan zet ik ook wel fyto- en gemmotherapie in (gebaseerd op stoffen uit planten, wortels en knoppen). Echter blijft gezonde voeding zonder toevoegingen altijd de basis voor een gezond leven.

Plan jouw afspraak in

Je kunt hier jouw persoonlijke afspraak inplannen. Zien wij elkaar voor het eerst dan dien je als eerste een intake in te plannen. Daarna heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een vervolg consult of een tel consult. dit bespreken we tijdens de intake en is afhankelijk van het 1ste advies. Meestal spreken we elkaar na 1,5 a 2 maanden weer. Over het algemeen zijn  4 a 5 consulten voldoende.

Laden...

Het gehele systeem tot rust brengen


Binnen de natuurgeneeskunde richten we ons op geestelijke en lichamelijke ongemakken. ik ga  ervan uit dat een lichaam zelfhelend is. Equizenz kan je helpen en adviseren met een gezonde levensstijl, goede voeding en supplementen. Het helpt je lichaam aan te sterken waar dat nodig is.Welke stress gerelateerde klachten behandel ik

 • Burn-out, overspannenheid
 • Stress klachten
 • Chronische vermoeidheid
 • Hoofdpijn, migraine
 • Depressie
 • Angsten
 • Fybromyalgie
 • Darmklachten
 • Eczeem
 • Allergie

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.