Opleiding paardencoach Equi&Art© HSP professional

2 jarige opleiding Equi&Art HSP professional

Vergroot tijdens de opleiding je expertise als paardencoach en wordt een HSP professional.

 

Bij de opleiding paardencoach voor HSP professional

  • Leer je werken vanuit een uniek en relatief nieuw model equi&art waarin je je eigenheid als coach ontwikkeld en behoud. 
  • Je leert interventies toepassen en oefeningen inzetten dmv beeldend coachen en het paard. Specifiek gericht op de hoog sensitieve volwassene.
  • Het is een perfecte aanvulling voor je coach praktijk.
  • Het vergroot je kennis als zelfstandig zorg ondernemer.

Voor wie?

Wil je met behulp van paarden mensen begeleiden in hun groei en ontwikkeling. En, wil jij je specialiseren in het begeleiden van hoog sensitieve volwassenen? Spreekt het werken met beeldende middelen je aan? Wil je graag meer tools in handen krijgen om deze doelgroep te begeleiden? miccheien ben je al paardencoach en wil je je verdiepen? Heb je al kennis van systemisch werken? Wil je je meer verdiepen in het systemisch werken specifiek gericht op Hoogsensitiviteit? En wil jij je verder ontwikkelen als zelfstandig zorgondernemer?

Equi&Art methodiek

Equi&Art© is een relatief nieuwe benaderingswijze die gefundeerd is op positieve psychologie, ervaringsgericht leren en het versterken van de autonomie. Met deze benaderingswijze wordt de aandacht gericht op zaken die direct beïnvloedbaar en veranderlijk zijn, zoals eigen gedrag. In plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten. 

Deze methodiek is gericht op specifieke HSP levensvragen.

qui en art, hoogsensitief, burn-out

ART

Creatieve ontwikkeling

Art gaat over de taal van het beeld. Het is een krachtig instrument om de innerlijke beleving om te zetten in vorm en kleur. Op deze manier worden realisaties en inzichten innerlijk verankerd. Wat woorden verbloemen wordt vaak helder in beelden. Als coachee leer je creatieve vermogens in te zetten om van denken naar voelen naar doen te gaan. 

 

hoogsensitief, paard, burn-out, begeleiding

Equi

Het paard

Equi Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier weten te vinden om de HSP coachee aan te zetten tot zelfreflectie. Ze worden ze geïnspireerd om een innerlijke reis te maken naar verborgen kwaliteiten, welke hen kunnen voeden en verstevigen.

Het paard representeert het onverwachte en de wijsheid. Maar ook de intuïtie en creativiteit. Dit biedt helderheid in overtuigingen en patronen. Dat laat hen voelen wat een volgende stap is om uit die belemmeringen te komen. Het paard zet ze in beweging en brengt ze naar de juiste plek

Creativiteit en paarden verlagen de stress hormonen voor 80%

Video afspelen

Benieuwd naar de ervaringen van HSP ex-clienten van een Equi&Art jaartraject? Bekijk dan de documentaire!

In deze documentaire worden er 4 hoogsensitieve personen gevolgd, elk met een eigen rugzak. Zij nemen deel aan het jaartraject Equi&Art.
Je wordt meegenomen in persoonlijke verhalen. Hoe hebben zij hun angsten, depressie, burn-out en chronische vermoeidheid overwonnen. 

Welke obstakels hebben ze te overwinnen. 10 maanden lang gaan zij samen op een bijzondere ontdekkingsreis in een wereld van innerlijke conflicten, hoop en geluk. Op zoek naar antwoorden op 2 vragen: Waar is mijn plek? Wie ben ik werkelijk?

Cursus Hoogsensitiviteit en paard-equizenz

Wat kun je verwachten

Het eerste jaar van de opleiding paardencoach HSP professional ervaar je zelf wat de methodiek met je doet. Deze is gelijk aan het Equi&Art jaartraject.  Je doorloopt zelf de 10 modules. Zodat je het jaar daarop zelf deze methodiek bij HSP coachees toe kunt passen. Na dit eerste jaar kun je de lesstof al integreren in je coach praktijk.

Je leert alles over de neuro-biologie van een HSP. Welke testen zijn er, hoe kun je deze inzetten en wat zijn de probleem gebieden. En specifieke gesprekstechnieken, oefeningen en interventies.

Wil je eerst even proeven kom dan naar de kennismakingsochtend dan kom je alles te weten over de opleiding paardencoach HSP professional.

Verbeter je skills als zorgondernemer

In het 2de jaar werk je gericht met HSP cliënten. Alles wat je in het eerst jaar geleerd hebt ga je in dit jaar omzetten in de praktijk. Zo ook de Equi&Art methodiek. Je ontwikkeld en verbeterd je skills als zelfstanding zorg ondernemer.

Als extra jaar…Het 3de jaar waarin je intervisie en supervisie bijeenkomsten volgt. Dit jaar ben je natuurlijk allang aan het werk als zelfstandig zorg ondernemer

Hoogsensitief en paard

Als coach is alleen kennis niet voldoende. Je hebt ook voldoende kennis over het ondernemerschap nodig als je je zelfstandig wilt vestigen. Of jezelf verder ontwikkelen als ondernemer. Wat heb je nodig om je bedrijf gezond te laten groeien. Ondernemen is een op zich staand vak. 

Wat komt erbij kijken en hoe kun je je het beste profileren als zorg ondernemer? Hierbij behandelen we onderwerpen zoals bijvoorbeeld: Hoe kan ik mijn bedrijf het beste in de markt zetten? En wat zijn de meest logische stappen om van mijn bedrijf een succesvolle onderneming te maken?

Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier
weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie.

Vergroot de kwaliteiten van je HSP coachee !!

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.

Wil jij je niet langer 'anders' en onbegrepen voelen?

(Zonder Jezelf Te Verliezen?)

Ik wil me niet langer ‘anders’ en onbegrepen voelen zodat ik me niet langer een buitenstaander voel en meer rust in mijn leven kan ervaren.

Ik wil niet begrijpen wat hoogsensitiviteit is en voel me goed zoals ik ben.