Opleiding paardencoach Equi&Art© HSP professional

 

Bij de opleiding paardencoach voor HSP professional

  • Je leert werken vanuit een uniek en relatief nieuw model equi&art waarin je je eigenheid als coach ontwikkeld en behoud. 
  • Je leert met een gepatenteerde methodiek ‘Huis van zelfbewustzijn®’ werken
  • Je leert interventies toepassen en oefeningen inzetten dmv beeldend coachen en het paard. Specifiek gericht op de hoog sensitieve volwassene.
  • Als aanvulling op je praktijk werk je met je client/coachee binnen een leeromgeving aan reflectie, groei en ontwikkeling
  • Het is een perfecte aanvulling voor je coach praktijk.
  • Het vergroot je kennis als zelfstandig zorg ondernemer.

Voor wie?

Wil je als coach/therapeut, met behulp van paarden mensen begeleiden in hun groei en ontwikkeling. En, wil jij je specialiseren in het begeleiden van hoogsensitieve volwassenen? Spreekt het werken met creativiteit je aan? Wil je graag met de specifieke methode, Huis van zelfbewustzijn werken? Deze is door mij ontwikkeld en exclusief gericht op de hoogsensitieve medemens en biedt duidelijke kaders. Wil je jezelf verdiepen als zorgondernemer in hoogsensitiviteit? Heb je al kennis van systemisch werken en wil je je meer verdiepen in het systemisch werken specifiek gericht op Hoogsensitiviteit?
Dan is dit traject een uitgelezen kans.

Hsplearning online omgeving

Tijdens dit traject leer je als coach/therapeut jouw  Hoogsensitieve cliënten binnen een vast gestructureerde leeromgeving om bewustzijn te ontwikkelen en-of te vergroten. Door hsplearning hiervoor in te zetten leer je jouw cliënten uit de woordenwereld te stappen en creativiteit te omarmen. Creativiteit zet hen aan om van hoofdzaken hartzaken te maken. En, om vanuit een creatief perspectief naar zichzelf te kijken, een nieuwe laag van bewustzijn te ontdekken en te integreren in hun leven. 

Deze gestructureerde leeromgeving helpt jouw cliënt om zich bewust te ontwikkelen binnen 3 bewustzijnsaspecten: mentaal, emotioneel en lichaamsbewustzijn. Dit heb ik vormgegeven in een gepatenteerde methode ‘Huis van zelfbewustzijn’.  

Wil je meer lezen over deze online leeromgeving die specifiek gericht is op Hoogsensitieve personen, klik dan op onderstaande button, dan begrijp je dat hsplearning de perfecte aanvulling is binnen jouw praktijk.

Wat is de meerwaarde

Veel Hoogsensiteiveie personen zijn breed georiënteerd en kunnen zich verbinden met alles om hen heen en in vinden alles interessant. Door hun diepe verwerking in de hersenen verliest men vaak een gestructureerd overzicht om zelf te groeien en te ontwikkelen.

Deze leeromgeving helpt jouw cliënt om gestructureerd en binnen kaders zich bewust te ontwikkelen binnen 3 bewustzijnsaspecten: mentaal, emotioneel en lichaamsbewustzijn. Dit is  vormgegeven in een gepatenteerde methode ‘Huis van zelfbewustzijn’.  

Deze leeromgeving wordt ondersteund door een doeboek en een inspirerend en kunstzinnig materialen pakket.

Wil je meer lezen over deze online leeromgeving die specifiek gericht is op Hoogsensitieve personen, klik dan op onderstaande button, dan begrijp je dat hsplearning de perfecte aanvulling is binnen jouw praktijk.

Equi&Art

Equi&Art© is een relatief nieuwe benaderingswijze die gefundeerd is op positieve psychologie, ervaringsgericht leren en het versterken van de autonomie. Met deze benaderingswijze wordt de aandacht gericht op zaken die direct beïnvloedbaar en veranderlijk zijn, zoals eigen gedrag. In plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten. 

Deze methodiek is gericht op specifieke HSP levensvragen.

qui en art, hoogsensitief, burn-out

ART

Creatieve ontwikkeling

Art gaat over de taal van het beeld. Het is een krachtig instrument om de innerlijke beleving om te zetten in vorm en kleur. Op deze manier worden realisaties en inzichten innerlijk verankerd. Wat woorden verbloemen wordt vaak helder in beelden. Als coach leer je jouw cliënten/coachees creativiteit in te zetten om van denken naar voelen naar doen te gaan. Je leert hen inzichten om te zetten naar beeld, kleur en vorm.

Dmv het inzetten van creativiteit begeleidt je jouw cliënten naar een ander bewustzijnsniveau, het niveau waar ze vanuit hun hart spreken, voelen en handelen.

 

hoogsensitief, paard, burn-out, begeleiding

Equi

Het paard

Equi Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier weten te vinden om de HSP coachee aan te zetten tot zelfreflectie. Ze worden ze geïnspireerd om een innerlijke reis te maken naar verborgen kwaliteiten, welke hen kunnen voeden en verstevigen.

Het paard representeert het onverwachte en de wijsheid. Maar ook de intuïtie en creativiteit. Dit biedt helderheid in overtuigingen en patronen. Dat laat hen voelen wat een volgende stap is om uit die belemmeringen te komen. Het paard zet ze in beweging en brengt ze naar de juiste plek

Creativiteit en paarden verlagen de stress hormonen voor 80%

Video afspelen

Benieuwd naar de ervaringen van HSP ex-clienten van een Equi&Art jaartraject? Bekijk dan de documentaire!

In deze documentaire worden er 4 hoogsensitieve personen gevolgd, elk met een eigen rugzak. Zij nemen deel aan het jaartraject Equi&Art.
Je wordt meegenomen in persoonlijke verhalen. Hoe hebben zij hun angsten, depressie, burn-out en chronische vermoeidheid overwonnen. 

Welke obstakels hebben ze te overwinnen. 10 maanden lang gaan zij samen op een bijzondere ontdekkingsreis in een wereld van innerlijke conflicten, hoop en geluk. Op zoek naar antwoorden op 2 vragen: Waar is mijn plek? Wie ben ik werkelijk?

Cursus Hoogsensitiviteit en paard-equizenz

Wat kun je verwachten

Het eerste jaar van de opleiding paardencoach HSP professional ervaar je zelf wat de methodiek met je doet. Deze is gelijk aan het Equi&Art jaartraject.  Je doorloopt zelf de 10 modules. Zodat je het jaar daarop zelf deze methodiek bij HSP clienten/coachees toe kunt passen. Na dit eerste jaar kun je de lesstof al integreren in je coach praktijk.

Je leert alles over de neuro-biologie van een HSP. Welke testen zijn er, hoe kun je deze inzetten en wat zijn de probleem gebieden. Je leert specifieke gesprekstechnieken, oefeningen en interventies toe te passen. Je leert je eigen oefeningen en begeleidingsvorm ontwikkelen.

Wil je eerst even proeven kom dan naar de kennismakingsochtend dan kom je alles te weten over de opleiding paardencoach HSP professional.

Verbeter je skills als zorgondernemer

In het 2de jaar werk je gericht met HSP cliënten/coachess. Alles wat je in het eerst jaar geleerd hebt ga je in dit jaar omzetten in de praktijk. Zo ook de Equi&Art methodiek en je leert het huis van zelfbewustzijn in te zetten. Je ontwikkeld en verbeterd je skills als zelfstanding zorg ondernemer.

Als extra jaar…Het 3de jaar waarin je intervisie en supervisie bijeenkomsten volgt. Dit jaar ben je natuurlijk allang aan het werk als zelfstandig zorg ondernemer. Het ondernemerschap zal gedurende het 2de en 3de jaar verder ontwikkeld worden.

Hoogsensitief en paard

Als coach is alleen kennis niet voldoende. Je hebt ook voldoende kennis over het ondernemerschap nodig als je je zelfstandig wilt vestigen. Of jezelf verder ontwikkelen als ondernemer. Wat heb je nodig om je bedrijf gezond te laten groeien. Ondernemen is een op zich staand vak. 

Wat komt erbij kijken en hoe kun je je het beste profileren als zorg ondernemer? Hierbij behandelen we onderwerpen zoals bijvoorbeeld: Hoe kan ik mijn bedrijf het beste in de markt zetten? En wat zijn de meest logische stappen om van mijn bedrijf een succesvolle onderneming te maken?

Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier
weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie.

Vergroot de kwaliteiten van je HSP coachee !!

Geen pieker momenten meer!!

Gun jezelf NU meer rust en harmonie in 12 dagen

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.