2 jarige opleiding Equi&Art HSP professional

Vergroot je expertise als paardencoach en wordt HSP professional

 
  • Je leert werken vanuit een uniek en relatief nieuw model equi&art waarin je je eigenheid als coach ontwikkeld en behoud. 
  • Je leert interventies toepassen en oefeningen inzetten dmv beeldend coachen en het paard, specifiek gericht op de hoogsensitieve volwassene.
  • Het is een perfecte aanvulling voor je coach praktijk.
  • Je vergroot je kennis als zelfstandig zorgondernemer.

Voor wie?

Ben jij al paardencoach? Wil jij je specialiseren in het begeleiden van hoogsensitieve volwassenen? Wil je leren werken binnen een vaste methodiek? Spreekt het werken met beeldende middelen je aan? Wil je meer tools in handen krijgen om deze doelgroep te begeleiden? Heb je al kennis van systemisch werken? Wil je je meer verdiepen in het systemisch werken specifiek gericht op Hoogsensitiviteit? Wil je jezelf verder ontwikkelen als zelfstandig zorgondernemer?

Equi&Art methodiek

Equi&Art© is een relatief nieuwe benaderingswijze die gefundeerd is op positieve psychologie, ervaringsgericht leren en het versterken van de autonomie. Met deze benaderingswijze wordt de aandacht gericht op zaken die direct beïnvloedbaar en veranderlijk zijn, zoals eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten. 

Deze methodiek is gericht op specifieke HSP levensvragen.

ART

Creatieve ontwikkeling

Art gaat over de taal van het beeld. Het is een krachtig instrument om de innerlijke beleving om te zetten in vorm en kleur. Op deze manier worden realisaties en inzichten innerlijk verankerd. Wat woorden verbloemen wordt vaak helder in beelden. De coachee leert creatieve vermogens in te zetten om van denken naar voelen naar doen te gaan. 

 

Equi

Het paard

Equi Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier weten te vinden om de  HSP coachee aan te zetten tot zelfreflectie. Hierdoor worden ze geïnspireerd om een innerlijke reis te maken naar  verborgen kwaliteiten, welke hen kunnen voeden en verstevigen. Het paard representeert het onverwachte, de wijsheid, de intuïtie, creativiteit, het geeft ze helderheid in hun overtuigingen en patronen waardoor ze vast lopen in het dagelijkse leven. Het laat hen voelen wat een volgende stap voor hen is om uit die belemmeringen te komen. Het paard zet ze in beweging en brengt ze naar de juiste plek.
Creativiteit en paarden verlagen de stress hormonen voor 80%

Video afspelen

Benieuwd naar de ervaringen van HSP ex-clienten van een Equi&Art jaartraject? Bekijk dan de documentaire!

In deze documentaire worden er 4 hoogsensitieve personen gevolgd, elk met een eigen rugzak. Zij nemen deel aan het jaartraject Equi&Art.
Je wordt meegenomen in persoonlijke verhalen. Hoe hebben zij hun angsten, depressie, burn-out en chronische vermoeidheid overwonnen. 

Welke obstakels hebben ze te overwinnen. 10 maanden lang gaan zij samen op een bijzondere ontdekkingsreis in een wereld van innerlijke conflicten, hoop en geluk. Op zoek naar antwoorden op 2 vragen: Waar is mijn plek? Wie ben ik werkelijk?

Wat kun je verwachten

Het eerste jaar ervaar jezelf wat de methodiek met je doet. Je doorloopt zelf de 10 modules zodat je het jaar daarop zelf deze methodiek bij HSP coachees toe kunt passen. Na dit eerste jaar kun je de lesstof al integreren in je coach praktijk.

Je leert alles over de neuro-biologie van een HSP, welke testen zijn er, hoe kun je deze inzetten, wat zijn de probleem gebieden, specifiek gesprekstechnieken, oefeningen en interventies.

Wil je eerst even proeven kom dan naar de kennismakingsochtend dan kom je alles te weten over deze opleiding.

Verbeter je skills als zorgondernemer

In het 2de jaar werk je gericht met HSP cliënten. Alles wat je in het eerst jaar geleerd hebt ga je in dit jaar omzetten in de praktijk. Zo ook de Equi&Art methodiek. Je ontwikkeld  en verbeterd je skills als zelfstanding zorgondernemer.

Als extra jaar…Het 3de jaar waarin je intervisie en supervisie bijeenkomsten volgt. Dit jaar ben je natuurlijk allang  aan het werk als zelfstandig zorgondernemer

Als coach is alleen kennis niet voldoende. Je hebt ook de nodige kennis over  het ondernemerschap nodig als je je zelfstandig wilt vestigen, of je wil je verder ontwikkelen als ondernemer. Wat heb je nodig om je bedrijf gezond te laten groeien. Ondernemen is een  op zich stand vak. Wat komt erbij kijken en hoe kun je je het beste profileren als zorgondernemer. Hierbij behandelen we onderwerpen als bijvoorbeeld: Hoe kan ik mijn bedrijf het beste in de markt zetten? En wat zijn de meest logische stappen om van mijn bedrijf een succesvolle onderneming te maken?

Kennismakingsochtend Equi&Art©  € 32,50

11.00 – 14.00 uur

De kennismakingsochtend is gratis wanneer je besluit deel te nemen aan de opleiding. De kosten worden dan verrekend in het totaalbedrag.


Jaartraject Equi&Art©   € 3250,00

10 modules (2 dagen per maand) (in termijnen betalen is mogelijk)


Inplementatie(intervisie en supervisie) bijeenkomsten €485,00

4 bijeenkomsten 


Deze 4 bijeenkomsten worden in het 3de Jaar ingepland.

Overige informatie over het  jaartraject

We starten met een Persoonlijke intake.
Je loopt door 10 modules in 10 maanden.
Je bent 21 dagen samen met de groep.
Je hebt de mogelijkheid om 4 individuele sessies in te plannen gedurende dit traject.

Opleidingsdagen: donderdag en vrijdag 11.00-17.00 uur

Start datum opleiding: 17 en 18 oktober 2019

Niveau: HBO denk en werkniveau
Contactdagen:  21 dagen
Studie belasting: 4 uur
Vooropleidingseisen: Hbo denk en werk niveau
Vrijstellingen: Niet van toepassing

Deze 2 jarige opleiding is speciaal ontwikkeld voor de paarden coach Professional die zich wil specialiseren in het begeleiden van Hoogsensitieve personen die vastgelopen zijn in hun huidige werk en/of thuis situatie. Zij ondervinden daardoor stress-en psychische klachten. Zoals o.a Burn-out, Bore-out, (Faal)angsten en stemmingswisselingen

Na het eerste  jaar heb je de tools in handen om  als zelfstandig  HSP professional te werken. Je weet alles over de neurobiologie van hoogsensitiviteit. Je ontwikkeld persoonlijk leiderschap zodat je dit in kunt zetten bij je cliënten/coachees. Je kunt je creativiteit inzetten als katalysator, als verwerking en als gesprekscoach. Tevens heb je je coach talenten verder ontwikkeld.  Je leert werken met de belangrijkste Thema’s waar HSP’ers in vast lopen.  Je verdiept je verder in familie opstellingen specifiek gericht op de HSP’er.  Na deze opleiding kun je jouw client/coachee begeleiden  zodat zij hun leven vanuit wie ze van nature zijn kunnen leven. Kortom je bent de perfecte HSP professional.

Na deze 2 jaren begint het pas. Je gaat het geleerde in de praktijk brengen. Dan is het fijn om even terug te vallen op je  Equi&Art collega’s. Daarvoor zijn er 4 supervisie bijeenkomsten na het afronden van deze 2 jarige opleiding. We komen 1x per 3 maanden bij elkaar in jan, april,  aug, okt. We bespreken o.a casuïstieken.

Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier
weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie.

Vergroot de kwaliteiten van je HSP coachee !!