Coach-en Therapievormen

Elk Hoogsensitief persoon is anders. Equizenz begrijpt dat. Wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken. Daarom heeft Equizenz naast de begeleiding met de paarden de kennis in huis van veel coach-en psychosociale, en lichaamsgerichte therapie vormen. Elk individueel traject is een op maat gemaakt traject waarbij verschillende begeleidingsvormen in gezet worden. Graag informeer ik je op deze pagina welke vormen van begeleiding ik inzet tijdens de individuele trajecten. Dit gebeurt altijd in overleg en in relatie tot jouw ontwikkelingsvraag. 

Coaching-en therapie met paarden

Antwoorden op levensvragen

Het verschil tussen therapie en coachen is dat coachen gaat over oplossingsgericht bezig zijn, hierbij komen vragen aan bod over persoonlijke groei en ontwikkeling. Bij therapie gaan we samen opzoek naar de essentie van de disbalans

Familie opstellingen en systemisch werken

Familie dynamieken, overtuigingen en patronen

Het hele leven speelt zich af in systemen. Allemaal systemen met hun eigen kenmerken. Door Systemisch werken wordt je je bewust waar jouw plek is in het leven, wie je bent en hoe je kunt leven vanuit jouw potentieel.

 

Systemisch mindmappen

Helpen bij het structureren en afstand nemen

Systemisch mindmappen is orde en rust in de emotionele chaos in je hoofd creëren. Duidelijkheid krijgen in de innerlijke processen. Wat is er op dit moment belangrijk voor me? Je leert voelen wat er belangrijk is en maakt daardoor makkelijker keuzes.

Rijden in balans

Lichaamsgerichte therapie

Deze manier van lichaamsgerichte therapie gaat niet over het leren berijden van een paard. Het doel van deze therapie is meer lichaamsbewustzijn creëren. Een paard is een fijngevoelig dier. Alles wat wij denken heeft zijn uitwerking in onze spierspanning.  Het brengt bewustzijn en ontspanning.

Kunstzinnige therapie

Ontdek de kracht van jouw beeldtaal

Beeldtaal maakt vaak meer duidelijk dan woorden. Soms is het lastig om gevoelens en gedachten onder woorden te brengen. Inzichten en realisaties worden versterkt door ze juist vast te leggen in beeldtaal.

Contemplatieve psychologie

Meer rust in je hoofd

Heb je last van dat situaties zich continue blijven herhalen in je hoofd? Wil je meer rust en energie? Dan biedt contemplatieve psychologie de mogelijkheid om je innerlijke wereld onder de loep te nemen. Door na te gaan wat er in jouw afspeelt ontdek je wat je denkt en wat je voelt. Je wordt je bewust van je gedrag en van je handelen.

EMDR

Trauma verwerking

EMDR is een methode die snel doordringt tot de kern van een probleem. Je krijgt inzicht in de oorzaak van het negatieve gevoel wat samenhangt met de reactie op een bepaalde situatie. De situatie kun je niet veranderen maar jouw gevoelsreactie wel.

Orthomoleculaire Therapie volgens Kpni

Voeding als medicijn

Binnen de PNI-therapie is het symptoom het startpunt van onze zoektocht waarbij het lichaam aangeeft “Ik ben uit balans”. We behandelen dus niet het symptoom maar kijken juist naar hoe we je lichaam en geest weer in balans krijgen.

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.