Elk hoogsensitief persoon is anders. Equizenz begrijpt dat. Wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken. Daarom heeft Equizenz de kennis in huis van veel coach-en therapievormen. Deze pagina is bedoeld om je te informeren en helderheid te geven wat Equizenz jouw als hoogsensitief persoon te bieden heeft en wat 
Equizenz hierin voor jou kan betekenen.

Familie opstellingen en systemisch werken

Familie dynamieken, overtuigingen en patronen

Het hele leven speelt zich af in systemen. Allemaal systemen met hun eigen kenmerken. Door Systemisch werken wordt je je bewust waar jouw plek is in het leven, wie je bent en hoe je kunt leven vanuit jouw potentieel.

Meer informatie over systemisch werken →

onderzoek hsp

Coaching-en therapie met paarden

Bewust worden

Het verschil tussen therapie en coachen is dat coachen gaat over oplossingsgericht bezig zijn, hierbij komen vragen aan bod over persoonlijke groei en ontwikkeling. Bij therapie gaan we samen opzoek naar de essentie van de disbalans

Meer informatie over coachen & therapie met paarden →

6d76cd2e-d3c6-41b7-9906-0f71203b34e4

Systemisch mindmappen

Helpen bij het structureren en afstand nemen

Systemisch mindmappen is orde en rust in de emotionele chaos in je hoofd creëren. Duidelijkheid krijgen in de innerlijke processen. Wat is er op dit moment belangrijk voor me? Je leert voelen wat er belangrijk is en maakt daardoor makkelijker keuzes.

Meer informatie over systemisch mindmappen →

Rijden in balans

Lichaamsgerichte therapie

Voor HSP is het zo belangrijk om zich te richten op lichaamsgerichte activiteiten. Deze halen je uit je hoofd en je wordt meer bewust van het hier en nu. Centered riding is een natuurlijke manier van rijden, zij richt zich juist op lichaamsbewustzijn. Het brengt je rust en plezier.

Meer informatie over centered riding →

locatie-7-equizenz_gecoached-te-paard

Contemplatieve psychologie

Meer rust in je hoofd

Heb je last van dat situaties zich continue blijven herhalen in je hoofd? Wil je meer rust en energie? Dan biedt contemplatieve psychologie de mogelijkheid om je innerlijke wereld onder de loep te nemen. Door na te gaan wat er in jouw afspeelt ontdek je wat je denkt en wat je voelt. Je wordt je bewust van je gedrag en van je handelen.

Meer informatie over Contemplatieve psychologie→

DSC_0059

Kunstzinnige therapie

Ontdek de kracht van jouw beeldtaal

Beeldtaal maakt vaak meer duidelijk dan woorden. Soms is het lastig om gevoelens en gedachten onder woorden te brengen. Inzichten en realisaties worden versterkt door ze juist vast te leggen in beeldtaal

Meer informatie over kunstzinnige therapie→

The concept of control and protection of information in the network connections.

EMDR

Trauma verwerking

EMDR is een methode die snel doordringt tot de kern van een probleem. Je krijgt inzicht in de oorzaak van het negatieve gevoel wat samenhangt met de reactie op een bepaalde situatie. De situatie kun je niet veranderen maar jouw gevoelsreactie wel.

Meer informatie over EMDR →

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire Therapie volgens Kpni

Voeding als medicijn

Binnen de PNI-therapie is het symptoom het startpunt van onze zoektocht waarbij het lichaam aangeeft “Ik ben uit balans”. We behandelen dus niet het symptoom maar kijken juist naar hoe we je lichaam en geest weer in balans krijgen.

Meer informatie over Orthomoleculaire Therapie →

hsp, hoogsensitief, paard, therapie, begeleiding

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Vind antwoorden op levensvragen

Ontwikkelen gaat over bewust worden en zijn, over levensvragen en antwoorden. Hoe kun je jezelf verder ontwikkelen. Levensvragen gaan over: Wie ben ik? Wat wil ik? Waar sta ik? EquiZenz kan je hierin begeleiden en helpt je met het vinden van antwoord op je vragen.

Meer informatie over persoonlijke groei en ontwikkelen →