Specialisaties

Iedereen is anders. EquiZenz begrijpt dat en heeft zich daarom verder gespecialiseerd op bepaalde vlakken. De pagina’s onder specialisatie zijn bedoeld om jou te informeren en helderheid te geven. Ook kun je vinden wat EquiZenz hierin voor jou kan betekenen.
hoogsensitief, jaartraject, equi-art, rust, en , harmonie, grenzen, aangeven, leven, vanuit, mijn , hart

Hoogsensitief

Wanneer je hoogsensitief bent, neem je de wereld om je heen intensiever waar. Hierdoor ben je gevoeliger voor prikkels dan andere mensen. Je kunt hierdoor vermoeid, overbelast, angstig en depressief raken. Bij EquiZenz kun je diverse workshops volgen en kiezen voor individuele begeleiding, hoe ga je om met hoogsensitiviteit. 

Meer informatie over hoogsensitiviteit →

kind en gezin

Hoogsenstitief en kind

Kinderen die hoogsensitief zijn nemen veel waar. De Amerikaanse psychologe Elaine N. Aron de grondlegster van het begrip hooggevoelig-zijn, noemt twee aspecten die kenmerkend zijn voor het hooggevoelige kind:’de neiging veel op te merken’ en’ diep te reflecteren alvorens te handelen.’ 

Meer informatie over hooggevoelige kinderen →

angst

HSP en ( Faal ) angst

Angst is een veel voorkomende emotie. Zonder angst gevoelens kan de mens zich niet ontwikkelen. Zelfbewustzijn is het vormen van een oordeel en de verantwoording nemen voor eigen daden. Angst maakt dat je je kwetsbaar voelt en je wil zo snel mogelijk af van dat gevoel

Meer informatie over ( Faal ) angst →

Burnout Streichhlzer eines ausgebrannt hell totale

HSP en Burn-Out

Een Burn-Out krijg je door een langdurige overbelasting. Een Burn-Out is niet altijd werkgerelateerd en is een uitputting van het vitale systeem. EquiZenz bied een begeleiding aan waarin je weer kunt ontspannen en met stress kunt omgaan.

Meer informatie over een Burn-Out →

Depressed woman

HSP en Depressie

Een depressieve stemming bestaat uit het voor langere tijd ongewoon neerslachtig ofwel somber zijn en/of het vrijwel nergens plezier of interesse in hebben.

Meer informatie over een Depressie →

Fibromyalgiesyndrom

HSP en Fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten.

Meer informatie over Fibromyalgie →

Hersenen-overprikkeld-Hsp-test-equizenz

HSP en Stemmingswisselingen

Het ene moment ben je vrolijk en positief, het andere moment somber en terneergeslagen. Vaak weet je eigenlijk niet eens precies waarom. Iedereen heeft wel eens last van stemmingswisselingen, dat is normaal. Soms zijn stemmingswisselingen heel heftig, waardoor je van de ene in de andere emotie schiet.  

Meer informatie over Stemmingswisselingen →

paard en praktijk

Onderzoek Hoogsensitiviteit

Je denkt bij het woord hoogsensitief al snel aan zweverige theorieën van mensen met vermoeiende kinderen. Maar hoogsensitieve personen bestaan wel degelijk, blijkt nu uit een grootschalig onderzoek van klinisch psychologe Elke Van Hoof (VUB).

Meer informatie over Onderzoek Hoogsensitief zijn →

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.