Kind & Gezin

|
|
Kind & Gezin

Meer rust in je gezin

 

Meer rust in je gezin en in de opvoeding

Is jouw kind hoogsensitief? Wil je minder opvoedstress en meer rust in het gezin? En je eigen grenzen als hoogsensitieve ouder goed bewaken? Bij Equizenz vind je de juiste begeleiding voor jouw als hoogsensitieve ouder en je kind(eren)! Het kind maakt op intense en fysieke manier kennis met de magie die er is tussen mens en paard ontstaat en leert hierdoor zichzelf kennen. De begeleiding van uw kind gebeurt spelenderwijs en sluit aan op hun groei en ontwikkeling. Dat doe ik op een natuurlijke en bijzondere manier: met behulp van mijn paarden en creativiteit.

Hoe werkt de begeleiding van je hoogsensitieve kind bij Equizenz?

In overleg met jou als ouder en je kind stel ik een individueel coaching-en trainingstraject op dat bij je kind en bij jullie gezinssituatie past. In dit traject gaan we samenwerken aan:

 • Zelfvertrouwen
 • Omgaan met emoties
 • Sociale vaardigheden
 • Waar is mijn plek en hoe geef ik mijn grens aan.

Paardencoaching voor hoogsensitieve kinderen

Een paard is de meest natuurlijke en eerlijke spiegel van je gevoelens en emoties. Kind en paard spreken een universele taal, zij verstaan elkaar. Door middel van paardencoaching leert jouw hoogsensitieve kind zijn of haar kwaliteiten en zelfvertrouwen vergroten, obstakels overwinnen en groeien. Een leuke, leerzame en vooral plezierige en speelse manier voor je kind om meer paarden-kracht te ontwikkelen!

Hoogsensitief kind? Zo bied je rust!

Is je hoogsensitieve kind overprikkeld, bang of onzeker? Bij Equizenz leer je hoe je je hoogsensitieve kind rust kunt bieden. Hierbij gaan we in op thema’s als:

 • (Faal)angst
 • Zelfbeeld
 • Zelfvertrouwen
 • Concentratieproblemen
 • Slaapproblemen
 • Boosheid
 • Slaapproblemen

Meer mogelijkheden voor HSK coaching

Systemisch werken / gezinssessies:
Bij gezinssessies komt de dynamiek binnen jullie gezin en de invloed van andere systemen (afkomst ouders, school, sociale groepen) aan bod. Deze dynamieken hebben vaak een link in relatie tot de hulpvraag van het kind. We formuleren een gezamenlijk doel en gaan daarna aan de slag om te bepalen wat er voor nodig is om dit te bereiken. Hierbij kijken we naar:

 • Waar kom je vandaan als ouder? Welke invloed hebben jouw ‘oude systemen’ op je gezin?
 • Hoe kijk je naar je kind: met welke loyaliteit ben jij nog verbonden?
 • Hoe werkt het ‘gezinsteam’: wie neemt welke plaats in en wat zijn jullie verwachtingen?
 • Hoe leid je als ouders het gezin in goede banen en bewaak je tegelijkertijd je eigen grenzen?

Coaching hoogsensitieve ouder(s):
Nergens kom je jezelf als hoogsensitief persoon meer tegen dan in je rol als ouder. Heb je behoefte aan individuele begeleiding als hoogsensitieve moeder of vader? Equizenz biedt hoogsensitieve ouders ook de juiste coaching.

 

StappenplanAspectenMethodiekKosten

Stappenplan Individuele begeleiding op maat

Stap 1: kennismaking (duur 30-45 minuten)

Het kennismakingsgesprek staat geheel in het teken van jouw hoogsensitieve kind. We zorgen samen dat je kind zich op zijn of haar gemak voelt, bezoeken de plek waar de HSK coaching plaatsvindt en maken kennis met de paarden. Je krijgt een duidelijk beeld van mijn werkwijze.
Kies je ervoor het begeleidingstraject in te gaan, dan maken we een afspraak voor een officiële intake met beide ouders. Eventuele inhoudelijke vragen naar aanleiding van de kennismaking stemmen we later telefonisch af. Deze kennismaking is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Stap 2: intake en begeleidingsplan (duur: 1,5-2 uur)

De intake vormt de start van jullie begeleidingsplan op maat. Om mijn begeleiding zo goed mogelijk op jullie gezinssituatie af te stemmen, is het voor mij belangrijk dat ik het een en ander van jullie weet.

Na de intake bespreken we welke vorm van coaching het beste past bij je kind. We bespreken de doelstelling(en) voor het traject en we bespreken hoeveel sessies er ndig zijn om het gewenste doel te behalen. We starten  meestal met een oriëntatie fase van 5 sessies. De informatie uit de intake en de bespreking verwerk ik in een begeleidingsplan op maat. Dit plan ontvang je per e-mail, evenals de evaluatie na afronding van het traject.

Stap 3: start traject (duur: 1-1,5 uur)

Elke sessie begint met een nabespreking van de vorige sessies: Wat heb je onthouden? Wat vond je het leukste? Daarna gaan we aan de slag met de paarden. Als ouder heb je een actieve rol in het traject. Een zeer fijne en effectieve manier om ieder van jullie – kind én ouders – weer in je eigen, unieke kracht te laten geloven!
Na deze oriëntatie fase, bestaande uit vijf sessies, volgt een evaluatiegesprek, waarin we bepalen of jullie begeleiding stopt of wordt vervolgd. Een mogelijke volgende stap is het inplannen van systemische sessies en/of gezinssessies met een gezamenlijk doel.

Aspecten individuele HSK coaching Kind en Gezin

In elk begeleidingstraject voor hoogsensitieve kinderen en ouders focussen we op 3 aspecten:

 • lekker in je lijf:

bij dit aspect focussen we op het lichaamsbewustzijn van het kind dmv meditatie, visualisatie, ademhaling, ontspannings-en lichaamsgerichte oefeningen speciaal voor kinderen.

 • Door de ogen van het paard:

bij dit aspect ligt de focus op emotioneel bewustzijn, het paard als spiegel en coach het kind leert zijn of haar gevoelens en emoties herkennen, erkennen en ermee omgaan.

 • Paarden-kracht:

bij dit aspect ligt de focus op zelfbewustzijn, begrip hebben voor jezelf en je omgeving. Verschillen leren kennen en accepteren, leren opkomen voor jezelf.

Wat kost individuele  begeleiding?

Kennismaking Vrijblijvend
Intake € 115,oo
Traject sessie € 75,00
 Systemische ouder  sessie  3 uur op basis van beide ouders € 225,00

Ben je verhinderd, laat dit dan uiterlijk 72 uur voor een afspraak weten. Annuleer je korter dan 72 uur van tevoren of ben je zonder bericht niet aanwezig, dan ben ik genoodzaakt de kosten voor de afspraak in rekening te brengen.

Specialisaties

 


Ervaringen met de begeleiding

“ Ik kan nu weer genieten van de kleine dingetjes, dank je wel gioya, je hebt mijn ogen geopend. Ik bleef maar rennen, en doorgaan. ”

– Jennifer


Blogberichten

Ze kan weer vol trots zichzelf laten zien.

Voor de hulpvraag van onze dochter kwamen wij uit bij Equizenz. Wij kozen hiermee bewust
Lees meer

Jouw unieke kenmerken als HSP

Benieuwd naar de kenmerken van een HoogSensitief Persoon (HSP)? HoogSensitieve Personen zijn met sensiviteit geboren
Lees meer

Welke voeding zorgt voor gedrag- en concentratieproblemen?

Waarom is bepaalde voeding minder goed voor ons? Van suiker is alom bekend dat het
Lees meer

Ouder&kind

De sensitieve moeder Overprikkeling..Hoe ga jij daarmee om? Moederschap is mooi, maar het is ook
Lees meer

 


Schrijf je hier in voor een individuele begeleiding.

Neem contact op!
Telefoon: 06-21250362, het telefonisch spreekuur is iedere maandagochtend 08:00 tot 10:00 uur.

Inschrijving en ondertekening:

Ik schrijf mij in voor een vrijblijvende kennismaking.Ik schrijf mij in voor de individuele begeleiding. En ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

 

EquiZenz maakt gebruik van de algemene voorwaarden van KREAC klik hier om ze te bekijken.
[/cherry_row]