Kind & Gezin

kind en gezin
ben je wie je wilt zijn
hooggevoelig-HSP-Uden-Grenzen aangeven-Equizenz-paardencoaching-

Is jouw kind hoogsensitief ?

meer rust in het gezin en minder opvoed stress

Begrip zonder woorden

gewoon even zijn zonder oordeel, voor oordeel of veroordeling.

Ben je als ouder zelf hoogsensitief ?

Leer omgaan met grenzen en ze goed bewaken

Als stress te veel geworden is

Sensitiviteit binnen een gezin kan voor overprikkeling zorgen...hoe zat het ook al weer?

Laten we gaan kijken naar constructieve oplossingen
die behulpzaam zijn als je wordt geconfronteerd
met zoveel informatie en mogelijkheden
De interne en externe wereld kan ons blijven overweldigen

Dit komt omdat hoogsensitieve kinderen complexe denkers zijn en gevoelig voor  sferen om hen heen.

Bij Equizenz vind je de juiste begeleiding voor jouw als hoogsensitieve ouder en je kind(eren)! Het kind maakt op intense en fysieke manier kennis met de magie die er is tussen mens en paard ontstaat en leert hierdoor zichzelf kennen. De begeleiding van het kind gebeurt spelenderwijs en sluit aan op hun groei en ontwikkeling. 

Deze begeleiding bestaat  uit 2 bijzondere aspecten Equi&Art: met behulp van de paarden- en beeldend coachen

Hoe werkt je begeleiding bij Equizenz

 

In overleg met jou als ouder en je kind stel ik een individueel coaching-en trainingstraject op dat bij je kind en bij jullie gezinssituatie past. In dit traject gaan we samenwerken aan:

 • Zelfvertrouwen
 • Omgaan met emoties
 • Sociale vaardigheden
 • Waar is mijn plek en hoe geef ik mijn grens aan.

 

Paardencoaching voor hoogsensitieve kinderen

 

Een paard is de meest natuurlijke en eerlijke spiegel van je gevoelens en emoties. Kind en paard spreken een universele taal, zij verstaan elkaar. Door middel van paardencoaching leert jouw hoogsensitieve kind zijn of haar kwaliteiten en zelfvertrouwen vergroten, obstakels overwinnen en groeien. Een leuke, leerzame en vooral plezierige en speelse manier voor je kind om meer paarden-kracht te ontwikkelen!

 

Hoogsensitief kind ? Zo bied je rust!

Is je hoogsensitieve kind overprikkeld, bang of onzeker? 

Bij Equizenz leer je hoe je je hoogsensitieve kind rust kunt bieden. Hierbij gaan we in op thema’s als:

(Faal)angst

Zelfbeeld

Zelfvertrouwen

Concentratieproblemen

Slaapproblemen

Boosheid

 

In elk begeleidingstraject focussen we op 3 aspecten

In elk begeleidingstraject voor hoogsensitieve kinderen en ouders focussen we op 3 aspecten:

 • lekker in je lijf:

bij dit aspect focussen we op het lichaamsbewustzijn van het kind dmv meditatie, visualisatie, ademhaling, ontspannings-en lichaamsgerichte oefeningen speciaal voor kinderen.

 • Door de ogen van het paard:

bij dit aspect ligt de focus op emotioneel bewustzijn, het paard als spiegel en coach het kind leert zijn of haar gevoelens en emoties herkennen, erkennen en ermee omgaan.

 • Paarden-kracht:

bij dit aspect ligt de focus op zelfbewustzijn, begrip hebben voor jezelf en je omgeving. Verschillen leren kennen en accepteren, leren opkomen voor jezelf.

Meer mogelijkheden voor HSK coaching

Systemisch werken / gezinssessies:
Bij gezinssessies komt de dynamiek binnen jullie gezin en de invloed van andere systemen (afkomst ouders, school, sociale groepen) aan bod. Deze dynamieken hebben vaak een link in relatie tot de hulpvraag van het kind. We formuleren een gezamenlijk doel en gaan daarna aan de slag om te bepalen wat er voor nodig is om dit te bereiken. Hierbij kijken we naar:

 • Waar kom je vandaan als ouder? Welke invloed hebben jouw ‘oude systemen’ op je gezin?
 • Hoe kijk je naar je kind: met welke loyaliteit ben jij nog verbonden?
 • Hoe werkt het ‘gezinsteam’: wie neemt welke plaats in en wat zijn jullie verwachtingen?
 • Hoe leid je als ouders het gezin in goede banen en bewaak je tegelijkertijd je eigen grenzen?

Coaching hoogsensitieve ouder(s):
Nergens kom je jezelf als hoogsensitief persoon meer tegen dan in je rol als ouder. Heb je behoefte aan individuele begeleiding als hoogsensitieve moeder of vader? Equizenz biedt hoogsensitieve ouders ook de juiste coaching.

“ik kan  nu weer genieten van de kleine dingen om me heen, dank je wel Gioya, je hebt mijn ogen geopend. Ik bleef maar rennen, en doorgaan.”

JENNIFER

Kennismaking

Maak hiervoor een afspraak

De kennismaking is geheel vrijblijven en kosteloos 


Individueel traject kind sessie € 75,00

Bij minimaal 5 sessies om de 2 weken


Intake   € 190,00

Bij deze intake is bedoeld voor de ouders. Hier zal het kind niet bij aanwezig zijn.  


Systemische sessie €225,00 

Deze sessie is bedoeld voor beide ouders en duurt 2,5 uur

Individuele ouder sessie  € 112,50

Bij minimaal 5 sessies om de 2 weken

 


 

Stappenplan Individuele begeleiding op maat

Stap 1: kennismaking (duur 30-45 minuten)

Het kennismakingsgesprek staat geheel in het teken van het hoogsensitieve kind. We zorgen samen dat je kind zich op zijn of haar gemak voelt. We bezoeken de plek waar de HSK coaching plaatsvindt en maken kennis met de paarden. Je krijgt een duidelijk beeld van mijn werkwijze.
Kies je ervoor het begeleidingstraject in te gaan, dan maken we een afspraak voor een officiële intake met beide ouders. Eventuele inhoudelijke vragen naar aanleiding van de kennismaking stemmen we later telefonisch af. Deze kennismaking is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Stap 2: intake en begeleidingsplan (duur: 1,5-2 uur)

De intake vormt de start van jullie begeleidingsplan op maat. Om mijn begeleiding zo goed mogelijk op jullie gezinssituatie af te stemmen, is het voor mij belangrijk dat ik het een en ander van jullie weet.

Na de intake bespreken we welke vorm van coaching het beste past bij je kind. We bespreken de doelstelling(en) voor het traject en we bespreken hoeveel sessies er ndig zijn om het gewenste doel te behalen. We starten  meestal met een oriëntatie fase van 5 sessies. De informatie uit de intake en de bespreking verwerk ik in een begeleidingsplan op maat. Dit plan ontvang je per e-mail, evenals de evaluatie na afronding van het traject.

Stap 3: start traject (duur: 1-1,5 uur)

Elke sessie begint met een nabespreking van de vorige sessies: Wat heb je onthouden? Wat vond je het leukste? Daarna gaan we aan de slag met de paarden. Als ouder heb je een actieve rol in het traject. Een zeer fijne en effectieve manier om ieder van jullie – kind én ouders – weer in je eigen, unieke kracht te laten geloven!
Na deze oriëntatie fase, bestaande uit vijf sessies, volgt een evaluatiegesprek, waarin we bepalen of jullie begeleiding stopt of wordt vervolgd. Een mogelijke volgende stap is het inplannen van systemische sessies en/of gezinssessies met een gezamenlijk doel.

 

voor ouders die lasten ondervinden bij de opvoeding van Hoogsenstieve kinderen.

Voor kinderen die moeite hebben met het omgaan van hun emoties, een laag zelfbeeld hebben, weinig zelfvertrouwen hebben, concentratie problemen ervaren en lasten ondervinden van (faal)angsten. Kinderen die het niet meer zien zitten op school. Kinderen die lasten ondervinden van een depressie en vermoeidheid.

Leeftijd vanaf 7 jaar

Onze doelstelling is om elk kind weer in hun kracht te zetten, Zodat ze weer gaan geloven in wie dat ze zijn. Dat het niet erg is om anders te zijn. Ze leren omgaan met de prikkels in en om hen heen.

Na het traject is het verstandig om nog eens een aantal keren terug te komen om de verandering binnen het systeem door te voeren. Dit kan zijn in het begin 1 keer per maand daarna 1 Keer per 2/3 of maanden. Dit zal geheel in overleg zijn. Wat is er nodig is tevens afhankelijk van de hulpvraag. Ook zijn er mogelijkheden om telefonisch contact te houden.

Na dit traject kan je als ouder ervoor kiezen om je kind mee te laten lopen in een groep. De POWERKIDZ klik hier voor meer informatie

Wil jij je niet langer 'anders' en onbegrepen voelen?

(Zonder Jezelf Te Verliezen?)

Ik wil me niet langer ‘anders’ en onbegrepen voelen zodat ik me niet langer een buitenstaander voel en meer rust in mijn leven kan ervaren.

Ik wil niet begrijpen wat hoogsensitiviteit is en voel me goed zoals ik ben.