Equizenz

Equizenz staat voor het bevorderen van evenwicht, zingeving en persoonlijke groei. 
Het is ontstaan door de associatie met de termen "equilibrium" (evenwicht) en "essence" (essentie).

Binnen Equizenz ligt de  focus op het in balans brengen van verschillende aspecten van het leven. Dit kan onder meer betrekking hebben op het evenwicht tussen werk en privé, lichamelijke, emotionele en mentale balans, en de integratie van verschillende levensgebieden zoals relaties, gezondheid en persoonlijke groei.

Daarnaast verwijst de term “essentie” naar het ontdekken van de kern van elk individu

Dit betekent dat Equizenz zich richt op het ondersteunen van mensen bij het begrijpen van hun diepere waarden, doelen en innerlijke drijfveren. Door zich bewust te worden van je  essentie, kun je  beter begrijpen wie je bent, wat je motiveert en wat jou vervulling geeft in het leven.

Het in balans brengen van verschillende aspecten van het leven en het ontdekken van de kern of essentie van jezelf zijn in mijn beleving nauw met elkaar verbonden.

Dus Door een gezonde balans te vinden en de essentie te ontdekken, kun je een meer vervuld en betekenisvol leven leiden.

Equizenz richt zich specifiek op het begeleiden van de hoog sensitieve persoonlijkheid  bij dit proces van evenwicht, zingeving en het verkennen van hun innerlijke essentie.

familie-opstellingen-met-paarden-equizenz-paarden-coaching-hsp-systemischcoachen-uden-hoogsensitief

Therapie-coaching met paarden

Door met deze bijzondere dieren samen te werken vergroot je jouw gewaar-zijn en wordt je bewuster van jouw binnenwereld. Met welke bril kijk jij de wereld in?

Oude patronen worden doorbroken, waardoor er meer ruimte en energie ontstaat voor authenticiteit. Je ontvangt nieuwe inzichten en doet inspiratie op waardoor je de energie krijgt om vanuit je hart te leven. Het paard daagt je uit om het beste van je zelf te geven, zodat je de vrijheid ontwikkeld om je leven te leven zoals jij dat wilt.

De paarden

Op onze stal staan 4 paarden en 2 pony’s. Onze paarden zijn rustig van aard, hebben een eerlijk karakter en geven je vertrouwen en een gevoel van veiligheid. De rust die ze uitstralen, het indrukwekkende behang, de zachte wintervacht en het geduld waarmee zij je liefkozingen ondergaan zijn de voornaamste ingrediënten die zij in de strijd gooien om jouw hart te veroveren.

  • Gioya – aanwezig zijn
  • Saar – grenzen
  • Hugo – ik steun je waar het werkelijk nodig is
  • Evy – goed gegrond
  • Woelfie – speels, uitdagend en steun
  • Kristel – Lief en aandachtig

Laat je meenemen door het paard en ervaar de rust van deze bijzondere dieren.

Equizenz-zielsmissie-Hoogsensitief-paardencoach

Een bijzondere plek welke beweging, groei en verandering mogelijk maakt.

huis van bewustzijn gepatenteerde methodiek specifiek gericht op de hoogsensitieve persoonlijkheid

Je vergroot je bewustzijn op 3 niveau's

Binnen Equizenz werken we met een gepatenteerde methodiek  ‘Huis van zelf bewustzijn’® die specifiek gericht is op de Hoogsensitieve persoonlijkheid.

1.Lekker in je lijf: (lichaamsbewustzijn), meditatie, visualisatie, ademhaling, ontspanning, in het nu zijn, zenuwstelsel regulering.

2.Door de ogen van het paard: (emotioneel bewustzijn), het paard als spiegel en coach, bewust worden van patronen en overtuigingen, het leren omgaan met emoties en wat deze jou te zeggen hebben.

3.Paarden-kracht: (mentaalbewustzijn) jezelf leren kennen en begrip hebben voor jezelf, je omgeving en je leven zodat je bewust je leven in kunt delen zoals jij dat wilt.

De begeleidingstrajecten zijn een mix van Para Medisch natuurgeneeskundige therapie volgens de 5 natuur principesCoachen/therapie met paardensystemisch werken (familie opstellingen)psychologieCentered Riding, Kunstzinnige intuïtieve ontwikkeling

Door je bewustzijn op deze 3 niveau's te versterken ontstaat automatisch spiritueel bewustzijn

Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie.

Stal Equizenz is onderdeel van het natuurgebied De Maashorst welke het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant is. 

Het Natuurgebied ligt in de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden en met 1.500 hectare aan pure natuurpracht.

 De plek waar stal equizenz gevestigd is straalt kalmte en sereniteit uit. Hier kun je tot rust komen zodat inzichten en ontwikkelingen de ruimte krijgen.

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.