Contemplatieve psychologie

Is het druk in je hoofd? Wil je meer rust en meer energie hebben? Heb je er last van dat situaties zich continu blijven herhalen in je hoofd? Dan biedt contemplatieve psychologie je de mogelijkheid om je eigen innerlijke wereld onder de loep te nemen. Door na te gaan wat zich in jou afspeelt, ontdek je wat je denkt en wat je voelt. Je wordt je bewust van je gedrag en van je handelen.

 

Boeddhistische psychologie

Deze therapie leert je dat je je door niemand meer laat bepalen wie je zelf bent.
We hebben allemaal leren lopen en fietsen. Dit hebben we niet in 1 dag geleerd. Het ging gepaard met vallen en opstaan. Zo werkt het ook met bewuste onafhankelijkheid.
Als eerste is het belangrijk dat je je bewuste zelf onafhankelijkheid aanleert, zodat je leert bewuste keuzes te maken en dat je zelfsturend bent.

Wat kan jou beïnvloeden?

  • Mensen
  • Omstandigheden
  • Emoties
  • Gedachten en patronen

Leven in het nu.
Je verbindt jezelf met patronen en innerlijke beelden en gedachten. Je wordt er afhankelijk van en gaat erin geloven. Hierdoor ga je lijden. Dit doe je omdat deze beelden en gedachten je beschermen tegen pijn die je in de werkelijkheid ervaart. Of die je ooit in het verleden hebt ervaren. Door juist te leren omgaan met emoties in het nu word je je bewust van jouw eigen individuele levensweg.

Hoe werkt Contemplatieve psychologie?

Contemplatieve psychologie gaat over een voortdurende waarneming van jezelf en van je gedachten en gevoelens. Hierbij wordt steeds helderder wat je gedachten-constructies zijn en de daarbij behorende gevoelens. Hierdoor kom je in de werkelijkheid van het hier en nu.

Wanneer jouw gedachten aangeven dat je maar weinig voorstelt dan ga je hierin geloven. Je hebt dan niet meer in de gaten dat dit maar woorden zijn, gedachten, beelden, die op de een of andere manier in je hoofd terecht zijn gekomen. Je gaat denken dat dit in werkelijkheid zo is en hiernaar leven. Het bijzondere is dat je buiten die gedachtensprong kunt gaan staan en er als buitenstaander naar kunt kijken. Je kunt eruit ontwaken en je ontdekken dat je zelf die wereld hebt gecreëerd. Je ontdekt dan ook dat je in je zelfgecreëerde wereld gevangen bent geraakt. Je meende dat de wereld was zoals die zich in je gedachten aan je voordeed.

Wat kun je verwachten?

  • Je gaat ervaren wanneer je door je gedachten wordt meegenomen.
  • Je leert om je niet meer door elke gedachte te laten meeslepen.
  • Je ontwikkelt een natuurlijke controle zodat je je los kunt maken van je gedachten.
  • Je ervaart meer innerlijke rust en stabiliteit.
  • Je leert gewoon te zijn wie je bent.

Wil je de kracht van Contemplatieve psychologie ervaren? Of wil je meer informatie?

Neem contact op!
Telefoon: 06-21250362, het telefonisch spreekuur is iedere maandagochtend van 08:00 tot 10:00 uur.

Inschrijving en ondertekening:

Ik schrijf mij in voor een vrijblijvende kennismaking.Ik schrijf mij in voor de individuele begeleiding. En ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

 

EquiZenz maakt gebruik van de algemene voorwaarden van KREAC klik hier om ze te bekijken.