Energie – Prikkeloverdracht – Drainage – Voeding – Psyche

 

 

Binnen elk therapietraject, zowel bij individuele trajecten als groepstrajecten, werk ik vanuit mijn professie als Paramedisch natuurgeneeskundige met de 5 natuurprincipes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en de psyche. 

 

 

EnergiePrikkeloverdrachtDrainageVoeding/VitaminenPsyche
  1. Energie

Als je twee magneten op een bepaalde manier tegen elkaar probeert te duwen dan voel je een tegenwerkende kracht: ze stoten elkaar af. Blijkbaar is er tussen die twee stukjes ijzer een kracht aanwezig die je niet kunt zien, maar die er wel is. Dit zijn energievelden.

Je zet de radio aan en er komt geluid uit. Hoe komt dat, waar komt dat vandaan? Ergens wordt er iets opgevangen. Dit noemen we een frequentie, een trilling… ENERGIE.

Alles om ons heen bestaat uit energie. Zo straalt elk lichaam zijn eigen frequentie uit en heeft het een energieveld om zich heen. Dit veld kunnen we verdelen in het grofstoffelijke (de materie, ons lichaam) en het fijnstoffelijke (onze aura en onze chakra’s). De ruimte waarin deze velden zich bevinden is onzichtbaar maar beroering ervan wordt wel degelijk ervaren. Als je stevig in je schoenen staat, zullen de velden zich na een ontmoeting weer snel herstellen. Als dat niet zo is, kun je energie bij de ander achterlaten en/of energie van anderen overnemen. Door negatieve, ongewenste gedachtes en beelden kan veel energie verloren gaan.

Ik leer mijn cliënten en coachees veel over aarden, gronden (het fundament van het ervaren van energie). Wat is energie en hoe kun je daar zelf mee om leren gaan? Waar verlies je energie en waar krijg je energie van? Dit kan gaan over levensenergie en het voelen van energie. Over het ervaren van grenzen, persoonlijke ruimte. Wat is jouw energie en wat is de energie van de ander?

  1. Prikkeloverdracht

Herstel van interne, fysieke en mentale communicatiesystemen.
Zonder geleiding stagneren vele functies.

Ontwikkeling psycho-fysieke driehoek
• Lichaamsbewustzijn
• Emotioneel bewustzijn
• Zelfbewustzijn.
Emoties drukken zich in het lichaam uit in de vorm van spierspanningen.
Je meer bewust zijn van het lichaam kan daarom leiden tot meer inzicht en ervaring van je eigen reactiepatronen. Dit bied je een kans tot verdieping van het emotioneel- en zelfbewustzijn.

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Onze zintuigen zijn daarbij betrokken. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. De zintuigen zijn ons eerste contact met de wereld om ons heen: deze registreren en geven door. Als deze verbinding verstoord raakt om wat voor reden dan ook dan zal de prikkeloverdracht niet vlekkeloos verlopen. Er zullen onjuiste signalen doorgegeven worden zodat de organen,spieren en weefsels van het lichaam op een negatieve manier beïnvloed worden. Dit heeft gevolgen voor het functioneren van het lichaam en het zelfherstellend vermogen.
Het gaat hier over de verbinding tussen je hart, je hersenen en de rest van je lichaam.

Opdrachten vanuit het hart en de hersenen moeten op de juiste plek uitgevoerd worden. Dit gebeurt allemaal in het zenuwstelsel via prikkeloverdracht.

Je lichaamstemperatuur is bijvoorbeeld te laag als gevolg van stress: je bent continu op je hoede en je hebt al je antennes uit staan. Ontspanning is niet meer mogelijk. Dit zijn tekens dat het lichaam en het zenuwstelsel overbelast zijn geraakt. Hierdoor wordt een verstoord patroon ontwikkeld, zowel geestelijk als lichamelijk.

  1. Drainage

Het lichaam dient zich regelmatig te reinigen van geestelijke en lichamelijke balast.

We worden in ons dagelijks leven overspoeld met een enorme hoeveelheid aan informatie en prikkels. Vaak is dit meer dan ons lichaamssysteem verdragen kan. Dit kan leiden tot stressverschijnselen. Maar ook interne stress kan dit proces versterken. We dragen patronen met ons mee die niet van ons zijn: deze zijn van generatie op generatie aan ons doorgegeven. Wij zijn zo loyaal geweest om deze taak op ons te nemen. Dit zijn vormen van toxische belasting. Het is zaak deze spanning en vervuiling uit ons systeem af te voeren. Dmv van verschillende technieken kunnen we ons ontdoen van deze belastingen.

De geestelijke verontreiniging speelt een grote rol op mentaal-, emotioneel- en fysiek niveau. Als de cliënt niet in staat is om zich goed te kunnen uiten en emoties en gevoelens niet goed kan verwerken dan uit zich dat uiteindelijk in het fysieke lichaam (psycho-fysieke driehoek). Verder kan slechte voeding en weinig beweging het lichaam verontreinigen wat zich uiteindelijk ook in het fysieke lichaam uit in ziek zijn waardoor er een geestelijk niet welbevinden wordt gecreëerd.

  1. Voeding/Vitamines

De energie die vrijkomt door verteren van ons voedsel laat ons lichaam en onze geest functioneren. Geven wij onszelf de tijd om onze voeding te verteren…

Goede voeding zorgt voor een goed evenwicht: zowel geestelijk als lichamelijk.

Wat wordt er opgenomen en wat niet?
Waar we ons mee voeden wordt bepaald door ons energieniveau, zowel lichamelijk als geestelijk.

Waarmee voeden we onszelf?
Geestelijk voeden we ons met gedachten, overtuigingen, bezigheden, uitdagingen en verwachtingen. Wanneer deze negatief zijn, werken ze belemmerend. Bewustwording van het gedrag en denkpatronen is van groot belang. Lichamelijk voeden we ons met voeding. Vitaliteit valt of staat met het vermogen van het lichaam om de juiste voedingsstoffen op te kunnen nemen.

  1. Psyche

Hoofd hart handen – denken voelen en doen.
Veel van onze gedachtenpatronen en ook de daaruit voortkomende gedragspatronen zijn geestelijk en/of lichamelijk belastend. Ze zijn vaak in het verleden ontstaan door bijvoorbeeld de opvoeding en de opgebouwde (negatieve) levenservaringen. Helaas lijken bepaalde levenspatronen herhalend op te treden doordat er (on)bewust een tekort aan bewustwording en inzicht is. Dit inzicht ligt in het heden maar ook in ons systeem van herkomst. Wij gaan op zoek naar de oorzaak van deze uit balans brengende patronen en maken jou er opnieuw bewust van. Door nieuwe inzichten ben je in staat verandering aan te brengen en weer in je eigen kracht te staan.

Hoofd staat voor: kennis, inzicht, begrip, betekenis, bewustwording, reflecteren.
Hart staat voor: betrokkenheid, passie, motivatie, bezieling, beleving, enthousiasme, kiezen, willen, vertrouwen, volharden.
Handen staat voor: toepassen, uitvoeren, concreet maken, aan de slag gaan, in de praktijk brengen, oefenen, doen.

Bewust worden van geest en lichaam waardoor herhalende levenspatronen kunnen worden doorbroken.

 


Wil je de therapie met de 5 natuurprincipes zelf ervaren? Of wil je meer informatie over de 5 natuurprincipes?

Neem contact op!
Telefoon: 06-21250362, het telefonisch spreekuur is iedere maandagochtend 08:00 tot 10:00 uur.

Inschrijving en ondertekening:

Ik schrijf mij in voor een vrijblijvende kennismaking.Ik schrijf mij in voor de individuele begeleiding. En ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

 

EquiZenz maakt gebruik van de algemene voorwaarden van KREAC klik hier om ze te bekijken.