Laden Evenementen

23 Juni 2024

Max 6 personen

Zondag 10 tot 17 uur

Hoogsensitiviteit 'van herkennen naar handelen'

Struggle jij met het stellen van grenzen en vind je het moeilijk om nee te zeggen? Voel je je snel overweldigd door de sfeer, emoties en stemmingen van anderen? Geeft een volle ruimte of een menigte je stress? Voel je je ongemakkelijk als iemand over je schouder meekijkt, en raak je snel afgeleid als je veel taken tegelijkertijd moet uitvoeren?
Als dit je bekend in de oren klinkt, heb je misschien ontdekt dat je hoogsensitief bent. Maar weet je niet goed wat je hiermee aan moet? Maak je geen zorgen! Onze speciale cursus is ontworpen om jou te helpen op deze ontdekkingsreis. We begrijpen dat het accepteren van je hoogsensitiviteit een uitdaging kan zijn, en wij staan klaar om jou te begeleiden op deze reis van zelfontdekking en zelfzorg.

“Als je in beweging komt dan ontstaat de weg vanzelf”

Basis kracht voor elke Hsp'er

De paarden

Paarden reageren op onze emoties, ook al zitten die nog zo diep verscholen. Paarden zijn in staat om je te helpen jouw zenuwstelsel te balanceren, jouw leiderschap, focus en passie te versterken, jouw gevoel van eigenwaarde en zelfbewustzijn te vergroten. Zij verstaan de kunst om  je mee te nemen naar het hier en nu. 

De natuur

In de natuur als decor vind je de rust die je nodig hebt om tot jezelf te komen. Even op adem komen. in de natuur wordt automatisch je stress level verlaagd. Een plek waar je even stil kunt staan en je bewust worden van wat er zich aandient in het moment.De natuur heeft een positief effect op jouw fysieke, emotionele, mentale en spirituele bewustwording.

Creativiteit

Wat woorden verbloemen wordt duidelijk in beeld. Soms is het moeilijk om gevoelens en denkprocessen te verwoorden. Dan is het juist fijner voor je als hoogsensitief persoon om je creativiteit te gebruiken zodat innerlijke processen helder worden. Je zet jouw creativiteit in om te ontspannen en inzichten te verankeren. 

Spiritualiteit

Spiritualiteit-zielsmissie-Kunstzinnig-intuitief-ontwikkeling-Hsplearning-Hoogsensitief

Ontdek tijdens spirituele groei en ontwikkeling steeds meer over jezelf en de wereld om je heen. Je wordt bewust van de diepere lagen van je bestaan en je gaat op zoek naar antwoorden op vragen over het leven en de zin ervan. Dit helpt je om je zielsmissie helder te krijgen en te leven. Je gaat jezelf de ruimte geven aan jouw  sterke innerlijke drang om zin vol te zijn.

De magie van onze trouwe viervoeters

Wat kunnen wij leren van onze viervoetige vrienden? Ten eerste, genieten wij samen met onze paarden van de prachtige natuur, waardoor we direct een ontspannen gevoel ervaren. Een paard is een ware empaat en herkent jouw gevoeligheid, waardoor er gelijk een band ontstaat tussen jou en het paard. 

Zonder ook maar één woord te zeggen, kan het paard jou waardevolle inzichten geven. Wij zitten vaak zóveel in ons hoofd, dat we ons lichaam uit het oog verliezen. 

Door samen te zijn met een paard, leer je meer over lichaamsbewustzijn en hoe je de rust kunt vinden in een wereld die ons vaak overspoelt met prikkels.

hoogsensitief en paard

Creativiteit om inzichten te verankeren

We sluiten de dag af met een creatieve verankering. Dit is een creatief teken proces waarmee je  de inzichten die je deze dag hebt opgedaan nog eens stevig verankerd in jouw binnen wereld.

inzichten Creatieve expressie wordt verwezenlijkt gedurende deze 6 

De kleuren en vormen werken helend en is een krachtig instrument om verbinding te maken met jouw inzichten en de daaraan gekoppelde gevoelens.

Ervaar de vreugde van het creëren zonder oordeel en perfectionisme.

'Hoogsensitief en paard' als kracht gebruiken.

Ga samen met het paard in de natuur als Hoogsensitief persoon op onderzoek uit en leer jezelf weer op nr 1 zetten.Misschien weet je net pas dat je bent en ben je hoogsensitiviteit nog aan het onderzoeken. 

Wellicht ben je op onderzoek uitgegaan omdat je klachten hebt die misschien wel te maken hebben met hoogsensitiviteit en ben je jezelf daar niet bewust van bent. Word je snel beïnvloed door sferen, stemmingen en emoties van andere mensen. Kun je niet goed omgaan met druktes en grote groepen mensen. 

Kun je er niet tegen als er op je vingers gekeken wordt ben je dan snel afgeleidt, Raak je gauw geïrriteerd als je  veel dingen te gelijkertijd moet doen? loop je vast op je werk of in de privé sfeer? 

Lichaamsbewustzijn

Wat gaan we doen

‘s Ochtends behandelen we de neurobiologie achter hoogsensitiviteit. Er valt veel te leren over Hoogsensitiviteit. Als iemand met Hoogsensitiviteit is dit de eerste en belangrijkste stap om verandering teweeg te brengen, zelf kennis. Hoe meer je weet over Hoogsensitiviteit, hoe gemakkelijker het wordt om het in je dagelijkse leven te integreren. Dit persoonlijkheidskenmerk biedt namelijk veel voordelen.

‘s Middags leer je, aan de hand van paarden, op een ervaringsgerichte manier je sensitieve binnenwereld beter kennen en krijg je persoonlijke tools aangereikt. Je zult merken dat je Hoogsensitiviteit als een kracht gaat ervaren in plaats van een last.

Jouw ontwikkelingsvraag

Het uitgangspunt van deze dag is dat als Hoogsensitief persoon, je de oplossing voor jouw ontwikkelingsvraag zelf in je draagt. Deze dag omvat het proces van bewustwording, herkenning, reflectie en actie. Het centrale doel is om te ontdekken waar jouw vermogen tot groei en inzicht ontstaat.

De Paarden spelen hierbij een belangrijke rol door je te laten ervaren hoe je jouw oplossingsmogelijkheden kunt ontdekken en benutten. Het programma is gericht op het verkennen van deze mogelijkheden op een ervaringsgerichte manier in de natuur.

Equizenz-Hoogsensitief-rust-harmonie-masterclass-hsplearning-systemisch-paardencoaches

Hoogsensitief en paard een krachtige basis

Vanuit de allernieuwste wetenschappelijke inzichten

Wat weet je na deze dag

hsp, hoogsensitief, paard, therapie, begeleiding

Hoogsensitief en paard

van herkennen naar handelen
225 1-daagse
  • Inzicht in Hoogsensitiviteit
  • JA zeggen tegen jezelf
  • Meer rust in je hoofd
  • Lichaamsbewustzijn vergroten
  • Persoonlijk leiderschap versterken
  • Leven vanuit jouw zielsmissie

Wat anderen hebben ervaren

Mariette

Eigenaar
Honden pension

Ik leef weer vanuit mijn hart. Dit allemaal door de ervaringen met de paarden, creativiteit en het groepsproces die Jolanda vol passie en met een warm hart “spot on” inzet.

Wendy

Tekstschrijver

Ik neem het blije gevoel mee naar huis dat Hoogsensitiviteit oké is.

Dat ik niet de enige ben. Een doel om naartoe te werken met mijn eigen ‘kudde’. Inzichten waar ik mee aan de slag kan. Om meer balans in mijn leven te brengen. Niet alleen te geven maar ook te nemen. Middenin de hectiek in mijn leven toch genoeg rust, verbinding en bescherming te vinden. En te leren leven vanuit mijn hoogsensitieve kracht.

Dank je wel Jolanda, dank je wel Saffier, dank je wel mede-cursisten!

Willem-Jan

Manager

Jolanda en haar dieren hebben mij in staat gesteld om weer het eigenaarschap over mijn leven terug te pakken; de paarden zijn echte en eerlijke spiegels en Jolanda is een voortreffelijke begeleider zowel met als zonder paarden. Absoluut een aanrader.

"Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie. Waardoor we geïnspireerd worden om een innerlijke reis te maken naar onze verborgen kwaliteiten, welke ons kunnen voeden en verstevigen. Het paard en jouw creativiteit representeren het onverwachte, jouw wijsheid, jouw intuïtie, jouw natuurlijke manier van zijn. De natuur laat zich niet leiden, deze helpt je in het vinden van jouw weg. Ik hoop je te mogen ontmoeten op 1 van deze live dagen"
Jolanda Kleiss
Hsp coach-therapeut

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.