Laden Evenementen

Hoogsensitief en congruent leiderschap

Het paard  laat jou ervaren hoe jij op een natuurlijke manier vanuit je hart leeft en ervaart waar jouw grenzen liggen en hoe jij deze kunt bewaken. 

Woensdag en donderdag 11 en 12 oktober

Hoogsensitief en congruent leiderschap werkt vaak net even iets anders. Ervaar jij een dunne grenslijn tussen jou en de ander, of misschien ervaar je hem pas als het te laat is? Ben jij als Hoogsensitief persoon telkens weer jezelf aan het aanpassen aan je omgeving?  Blijf je het lastig vinden om je grenzen aan te geven, en vanuit je hart te handelen en te leven? Blijf je maar malen over die ene situatie? Is de balans tussen privé en werk uit evenwicht, omdat je altijd maar door blijft gaan en geen tijd voor jezelf neemt?

Kortom het thema grenzen blijft een belangrijk onderdeel binnen jouw leven.

Grenzen stellen is belangrijk om ruimte te creëren. Wil jij je minder storen aan wat anderen van je vinden?  Heb je moeite met het maken van keuzes? Zou je graag beter bij jezelf willen blijven?

Zeg dan nu JA tegen jezelf en ga samen met het paard in de natuur onderzoeken hoe jij jezelf als Hoogsensitief d.m.v congruent leiderschap op nr 1 kan zetten, authentiek je plek innemen en duidelijk je grens bewaken.

De paarden

Paarden zijn uiterst gevoelig voor incongruentie en onechtheid. Ze reageren het beste op leiders die authentiek en congruent zijn. Ze communiceren voornamelijk non-verbaal, via lichaamstaal en energie.  Als Hoogsensitieve ondernemer kun je leren om op een eerlijke en oprechte manier met paarden om te gaan. Dit kan je helpen om je eigen authentieke leiderschapsstijl te ontwikkelen, waarbij je trouw blijft aan jezelf en je waarden.

De natuur

Als Hoogsensitief persoon vind je in de natuur een rustgevend decor dat je helpt om terug te keren naar jezelf. Het is een plek waar je  tot rust kunt komen. De natuur heeft van nature het vermogen om je stressniveau te verlagen. Het biedt een omgeving Even stil staan en je bewust te worden van wat zich op dat moment aandient. De natuur heeft een positief effect op alle aspecten van jouw bewustzijn: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Creativiteit

Als Hoogsensitief persoon merk je soms dat tekort schiet om gevoelens en gedachteprocessen adequaat uit te drukken. In zulke situaties is het juist prettig voor je om je creativiteit te benutten, omdat dit beeldend weergeeft wat verborgen blijft in woorden. Door jouw creativiteit in te zetten, worden innerlijke processen helder. Het stelt je in staat om te ontspannen en inzichten te verankeren op een manier die bij jou past.

Spiritualiteit

Spiritualiteit-zielsmissie-Kunstzinnig-intuitief-ontwikkeling-Hsplearning-Hoogsensitief

Ontdekken dat je dmv spiritualiteit  jezelf laat groeien en ontwikkelen.  Je wordt bewust van de diepgaande lagen van je bestaan en voelt de behoefte om antwoorden te vinden op vragen over het leven en de betekenis ervan in relatie tot je onderneming. Dit proces helpt je om helderheid te krijgen over je zielsmissie en om deze daadwerkelijk te leven. Je geeft jezelf ruimte om te voldoen aan je sterke innerlijke drang om een zinvol leven te leiden.

Hoogsensitief en congruent leiderschap

Haal meer uit jezelf door de juiste beslissingen te nemen en duidelijk grenzen te stellen.

Hoogsensitief en congruent leiderschap

Leiden vanuit sensitiviteit
270 2-daagse
 • Inzicht in Hsp
 • JA zeggen tegen jezelf
 • Jouw plek innemen
 • leven vanuit je hart
 • Duidelijke koers bepalen
 • (Congruent)leiderschap versterken
2-daagse

Herken je dit?

Ik ben er graag voor anderen

Ik ben er graag voor iedereen. Alleen merk ik nu dat ik een grens moet trekken…en daar ben ik niet zo goed in. Ik ben er graag voor anderen en zet mezelf altijd op de 2de plaats. Ik weet niet beter dan er graag zijn voor de ander. Ik ben mijn hele leven een pleaser geweest. 

Dat begrijp ik wel

Je bent al zo lang gewent om er graag te zijn voor die ander. Je hebt jezelf een bepaalde strategie aangeleerd. Je bent bepaalde gedachten gaan geloven en die zijn jouw waarheid geworden. Je bent ze gaan accepteren….. je weet niet beter……maar onderhuids knaagt er iets. Je weet dat je het anders wilt aan pakken maar hoe?

Het is alleen niet waar

Geloof niet alles wat je denkt. Ik kan je nu al zeggen dat er vooroordelen en belemmerende overtuigingen in je hoofd rond zweven… die niet nodig zijn…… het kan echt anders!!

Graag nodig ik je tijdens deze 2 daagse masterclass uit om op onderzoek uit te gaan  ‘HOE HET OOK ANDERS KAN’ d.m.v.  deep learning (dit is een ervaringsgerichte manier waardoor jij nieuwe inzichten verkrijgt.) Deze nieuwe inzichten integreer je binnen je werk en privé.  Je gaat patronen doorbreken en vol daadkracht je grenzen bepalen en aangeven.

Wat betekend congruent zijn?

Congruent zijn betekent dat er geen scheiding is tussen wat je denkt, voelt, en uitdraagt met je lichaamstaal en woorden. Het houdt in dat je eerlijk en authentiek bent en dat je jezelf niet anders voordoet dan je werkelijk bent. Congruent zijn zorgt voor een gevoel van harmonie en balans in jezelf en in je relaties met anderen. Ook al loopt het even niet zo lekker in je leven.. 

Ook minder prettige momenten met de daarbij behorende gevoelens en emoties horen daarbij 

Congruent zijn betekend: het is zoals het is.

Ervarings-gericht

Loyaliteitsconflicten en belemmerende overtuigingen verzwakken jouw kijk op de wereld om je heenen tegelijkertijd vervagen daardoor jouw grenzen. De nadruk van deze dag ligt op het versterken van congruent leiderschap, het herontdekken van jouw waarden en kwaliteiten, zodat je jouw grenzen beter aan kunt geven. Je wordt gestimuleerd dmv de paarden in de natuur om op een ervaringsgerichte manier jouw antwoorden te vinden. Door te doen en te ervaren blijven inzichten bij je. En ga je er automatisch naar handelen. Daar hoef je niets bijzonders voor te doen. 

opleiding, Hoogsensitief, paardencoach, Equizenz

Wat gaan we doen

Cursussen-equizenz-hoogsensitief-paardencoaching-Uden

Hsp en ...

wat je nog niet wist.

In het begin van de ochtend behandelen we wat je nog niet wist over Hoogsensitiviteit inrelatie tot jezelf en het aangeven van grenzen. Wat zorgt ervoor dat je als Hoogsensitief persoon waakzamer mag zijn om je grenzen aan te geven. Hoe kun je jouw natuurlijke aanwezige kwaliteiten omzetten tot het vergroten van Congruent leiderschap. Hoe meer je weet over Hoogsensitiviteit, des te makkelijker wordt het om jouw grenzen aan te geven en dicht bij jezelf te blijven. Je gaat zelf ervaringsgericht met de paarden op onderzoek naar jouw manier van leiding nemen en geven waardoor jouw grenzen op een natuurlijke manier zichtbaar en voelbaar worden. Je krijgt persoonlijke tools in handen voor thuis. We gaan vooral doen en ervaren.

Wat kunnen de paarden ...

jou leren.

Paarden leven in een kudde en in die kudde heeft iedereen zijn plek, zo is er ook een natuurlijke leider aanwezig. In het samen zijn met een paard vormen wij ook een kudde. Voor een paard maakt het niet uit wie de leiding neemt …jij of het paard.  Hij kan je zonder woorden, op een natuurlijke manier veel leren over jouw manier van leiding geven en nemen en het aangeven van jouw grenzen. Het paard laat je ervaren wat jij kunt ondernemen om jezelf met een duidelijke  JA te profileren. Als je dit kunt naar jezelf dan gebeurt dit automatisch naar je omgeving.

Hsp-ondernemerschap-leiderschap-Uden-Equizenz

Congruent leiderschap....

Om JA te kunnen zeggen tegen jezelf is het belangrijk dat jij Congruent leiderschap vergroot. Dit maakt het mogelijk om op een natuurlijke manier jouw grenzen aan te geven en te bewaken. Het geeft je de regie in handen om jouw leven vanuit bezieling, je hart te leven. Je gaat op onderzoek uit om jouw leiderschap( t.o.v jezelf en de wereld om je heen) vanuit jouw waarden, kwaliteiten en je talenten te vervullen. 

 

Creativiteit om inzichten....

te verankeren.

Wat woorden verbloemen wordt vaak duidelijk in beeld. Soms is het moeilijk om gevoelens en denkprocessen in woord om te zetten. Dan is het juist fijner voor je als Hoogsensitief persoon om je creativiteit te gebruiken, zodat innerlijke processen helder worden. Dit noem ik beeldtaal. Deze taal bestaat al zolang dat er mensen zijn. Het is een vorm van communicatie. Zowel met de buitenwereld als onze eigen innerlijke wereld. Met kunstzinnige intuïtieve ontwikkeling leer je door middel van tekenen, je innerlijke wereld te doorgronden. In dit proces gaat het niet om het resultaat maar juist om zonder woorden inzichten te verankeren.

hoogsensitief en paard

Een paard weet , voelt en laat ervaren

Paarden dagen je uit om een congruent leider te zijn en het beste in jezelf als ondernemer naar boven te halen.  Ze laten je ervaren:

 1. Hoe jij jouw authentieke plek in kunt nemen
 2. Wie je werkelijk bent
 3. Hoe jij moeiteloos vanuit je hart kunt leven
 4. Waar jij over je grenzen gaat
 5. Waar jouw grenzen liggen
 6. Wat maakt dat je over grenzen gaat 
 7. Hoe jij je grenzen duidelijk en met daadkracht  kunt stellen

Je hoeft zeker geen ervaringen met paarden te hebben om aan deze 2 dagen deel te nemen.

Wat anderen hebben ervaren

equizenz-paardentherapie-hoogsensitief-uden-daar-ben-je

Angela

Accountant

Ik kan pagina’s vol schrijven met wat ik daar heb geleerd, wat ik daar heb gevoeld, het is de meest liefdevolle plek op aarde die ik ooit heb mogen ervaren.
En voor iedereen die twijfelt, niet doen.

De engelen staan voor je klaar en Jolanda.

Wendy

Tekstschrijver

Ik neem het blije gevoel mee naar huis dat Hoogsensitiviteit oké is.

Dat ik niet de enige ben. Een doel om naartoe te werken met mijn eigen ‘kudde’. Inzichten waar ik mee aan de slag kan. Om meer balans in mijn leven te brengen. Niet alleen te geven maar ook te nemen. Middenin de hectiek in mijn leven toch genoeg rust, verbinding en bescherming te vinden. En te leren leven vanuit mijn Hoogsensitieve kracht.

Dank je wel Jolanda, dank je wel Saffier, dank je wel mede-cursisten!

Willem-Jan

Manager

Jolanda en haar dieren hebben mij in staat gesteld om weer het eigenaarschap over mijn leven terug te pakken; de paarden zijn echte en eerlijke spiegels en Jolanda is een voortreffelijke begeleider zowel met als zonder paarden. Absoluut een aanrader.

Het programma

Dag 1

09.30-10.00 inloop
10.00-11.00 kennis maken en doelen stellen
11.00-12.00 theorie Hsp-wat je nog niet wist, congruent leiderschap en grenzen
12.00-12.30 Kennismaking kudde
12.30- 13.00 Lunch (Biologische soep)
13.00-16.00 Ervaringsgerichte oefeningen met de paarden
16.00-17.00 evalueren  

Dag 2

09.30-10.00 inloop
10.00-11.00 theorie  congruent leiderschap
11.00-12.00 ervaringsgerichte oefening met het paard  
12.00-12.30 Lunch (Biologische soep)
12.30-16.00 ervaringsgerichte oefeningen met de paarden 
16.00-17.00 evalueren 

Ik nodig je graag uit om samen in de natuur met de paarden
jouw Hoogsensitiviteit en Congruent leiderschap
te vergroten.

"Het mysterieuze van paarden vind ik dat ze altijd weer een manier weten te vinden om ons aan te zetten tot zelfreflectie. Waardoor we geïnspireerd worden om een innerlijke reis te maken naar onze verborgen kwaliteiten, welke ons kunnen voeden en verstevigen. Het paard representeert het onverwachte, de wijsheid, de intuïtie, creativiteit, het wonderlijke van de natuur. De natuur laat zich niet leiden, deze vindt zijn eigen weg. Ik hoop je te mogen ontmoeten op deze live dag"
Jolanda Kleiss
Hsp coach-therapeut

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.