Boekentip

Foto van Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Dit boek ligt er bij mij op het nachtkastje

Als ik naar mijn nachtkastje kijk dan liggen er altijd meer boeken op dan dat ik kan lezen. Maar een nachtkastje zonder boeken kan ik mezelf niet voorstellen. Ik ben altijd hongerig als het gaat over kennis, groei, creativiteit, gezondheid en humor. Ik wil mezelf blijven voeden, volgend mij stopt dat niet ..ja zodat ik niet meer kan lezen denk ik. en ik hoor van veel Hsp dat dit misschien wel een Hsp kwaaltje is…altijd maar bezig zijn met groei en ontwikkeling, het is een hobby, net als voetballen of zingen ..

Een andere hobby van me is delen, delen van ervaringen. Nou laat ik dan ook eens kijken of we met elkaar boeken die we lezen kunnen delen. Hsp hebben veel overeenkomsten maar we zijn ook zo verschillend…. Graag deel ik dit jaar mijn lees ervaringen ,met je over groei en ontwikkeling, Hoogsensitiviteit, gezondheid en humor.

Elke 1ste van de maand deel ik een interessant boek met je . Dan hoop ik van jou terug te krijgen wat jij op dit moment of in het verleden hebt gelezen en je de moeite waard vindt om aan deze lijst toe te voegen.

Angstige mensen

Dit boek gaat over, humor, fantasie en het vermogen om mensen en hun dagelijkse beslommeringen warm en teder neer te zetten. Gecombineerd met literair vakmanschap.

Als je op huizenjacht bent en je bezoekt een apenhuis dan is dat meestal geen kwestie van leven of dood, maar het wordt precies dat wanneer een bankrover na een mislukte overval een appartement binnenvalt waar op dat moment een bezichtiging plaatsvindt.

Onder de aanwezigen bevinden zich onder anderen:
-een zevenentachtigjarige vrouw die lang genoeg heeft geleefd om niet bang te worden als ze wordt bedreigd met een pistoo.
-een jong stel dat op het punt staat voor het eerst een kind te krijgen maar het over niets eens lijkt te kunnen worden.
-een mysterieuze man die zich heeft opgesloten in het toilet.

Tijdens deze bezichtiging die ineens een gijzeling is geworden leren de aanwezigen elkaar steeds beter kennen en onthullen ze tegen wil en dank verrassende waarheden over zichzelf.

Ieder van hen heeft een leven met verdrietige momenten, pijnlijke herinneringen, geheimen voor hun naasten en passies waar ze zich voor schamen.

Als de gijzelaars na enige tijd worden vrijgelaten maar de politie de gijzelnemer niet in het appartement aantreft, vormt dat het begin van een serie verwarrende verhoren, waarin niemand lijkt te kunnen uitleggen wat er in het appartement is gebeurd.

Angstige mensen is een hilarische en tegelijkertijd aangrijpende roman over de kracht van vriendschap, vergeving en hoop – de dingen die ons redden, zelfs in de meest angstige tijden.

Angst gecombineerd met humor geeft je lucht…..

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.