Intuïtie en aanwezig zijn

Foto van Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Mijn idee was een verhaal te schrijven over aanwezig zijn. Een leeg vel papier voor mijn neus maar geen woorden. Ik mijmerde weg en ineens was ik weer 19 jaar en zat ik in de trein naar Schoonhoven, waar ik destijds studeerde. In de trein zitten, kijkend uit het raam en genieten van het landschap. Volledig opgaan in het moment en lekker helemaal niets. Niet denken, niet moeten en niets verplicht zijn. Alleen maar waarnemen wat er om me heen gebeurd. Ik noemde dat altijd in het niets zijn. Ik kreeg er een kick van, een gevoel van YES. En een gevoel van rust. Dat is voor mij aanwezig zijn. Wanneer ik in dit gevoel zit. Kan mijn intuïtie tot mij spreken. En zo vind ik mijn antwoorden en krijg ik antwoord op vragen.

Dat gevoel ben ik daarna heel lang kwijt geweest. Totdat de paarden in mijn leven kwamen. Dit was zo’n 9 jaar geleden. Bij hun ervaar ik ook die YES moment van aanwezig zijn en om in het niets te zijn.

Mijn intuïtie heeft mij bij de paarden gebracht en van de paarden heb ik geleerd mijn intuïtie te vertrouwen. Zij zijn een spiegel voor mij en ik durf in die spiegel te kijken. Zonder dat ik er veel uit hoef te leggen

Als hooggevoelig persoon heb ik altijd last van overprikkeling gehad. Door in momenten aanwezig te zijn vond ik even mijn kracht terug en kreeg ik weer zelfvertrouwen. Ik ben weer gaan vertrouwen op mijn intuïtie. Dat is wat de paarden aan ons terg kunnen geven, weer te vertrouwen op 1 van onze grootste kwaliteiten:”Onze intuïtie”!!! Graag deel ik deze ervaring met jou als hooggevoelig perseoon. Door samen met de paarden hun grootste kwaliteit te delen: “in het hier en nu zijn” vergroot je je intuïtie, leer je omgaan met overprikkeling, durf je te genieten van de stilte en krijg je antwoorden op jouw vragen.

Durf in de spiegel te kijken en Durf te zijn!!!!

Voor de HSP die al een traject bewandeld heeft of juist nog een traject aan het bewandelen is…

kijk op de pagina van de terugkomdagen, er komt binnen kort een HSP en intuïtie

Dit bericht delen:

2 reacties

 1. Kunnen we als HSP ers ook zonder paarden?
  Ik ben 68 jaar zou ik dan nog paardrijlessen kunnen nemen o.i.d. ?
  Mvg. ???

  1. Dag Trudy,

   Ja waarom niet? Als je lichaam het toelaat. Er zijn ook nog andere mogelijkheden om met een paard samen te leren werken.
   Je bent van harte welkom hoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.