Serotonine en Hoogsensitief

Picture of Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Een te kort aan serotonine en hoogsensitief

Ik worstelde vaak met angsten ... maar waarom??

Toen ik jong was wist ik niet waarom ik zo vaak worstelde met angsten, wisselende stemmingen, depressieve gevoelens en een suiker verslaving. Het kostte me een lange persoonlijke ontdekkingsreis en jaren (medische)studie om uit te zoeken wat er met me aan de hand was en waar ik als natuurlijk middel kon inzetten tegen mijn klachten.

Gewoon stofjes te kort

Zo heb ik geleerd dat serotonine een neurotransmitter is (een signaal stof) die geproduceerd wordt in je darmen en je hersenen. Is serotonine langdurig te laag? Dan kan dat leiden tot problemen.

Ik heb destijds vaak door artsen anti depressiva en anti-conceptie  voor geschreven gekregen, zonder dat ze naar de oorzaak van mijn klachten keken. Vele jaren later ontdekte ikzelf waar mijn klachten vandaan kwamen.

Ik zat in een burn-out had veel last van angsten, mijn prikkelbaarheid was vaak niet te omschrijven, en ik had last van vele andere symptomen.

Door de kennis die ik op heb gedaan ben ik erachter dat ik een te kort had aan bepaalde stoffen, waaronder serotonine.
Door mijn orthomoleculaire studie heb ik mijn voedingspatroon ten goede volledig veranderd.

Hormonale een /of neurotransmitters in disbalans

Nou en toen ik meer te weten kwam over neurotransmitters ging er een wereld voor me open. Ik kwam serotonine  te kort !!! En ik ben hoogsensitief. Beide begrippen blijken met elkaar te maken te hebben. Uit onderzoekt blijkt namelijk dat een grote groep hoogsensitieve personen en te kort te hebben aan serotonine.

het heeft mij vrolijker gemaakt en ik kreeg de ruimte om mijn hsp kwaliteiten in te zetten ipv te ervaren als een grote last.

Graag deel ik mijn kennis met jou !! door eenvoudige en natuurlijke interventies toe te passen om de juiste voedingsstoffen te verkrijgen en zo jouw serotoninepijl te verhogen kunnen je helpen, zodat ook jouw serotonine pijl jouw hoogsensitiviteit ten goede komt.

 

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.