Alles in 2019 was groots… op naar 2020

Foto van Jolanda Kleiss
Jolanda Kleiss

Als het leven even tegen zit op naar 2020

Zo het is bijna zover……..2019 loopt op z’n einde. Wel vreemd om te beseffen dat iets nooit meer terugkomt. Nou ik kan je vertellen dat 2019 voor ons meer diepte punten heeft gekend dan hoogte punten. Alles dit jaar was groots zowel de blijdschap als het verdriet. Het leven laat zich niet sturen en gebeuren er dingen  waar je mee moet zien te dealen. Als ik terugkijk naar waar ik vorig jaar stond met al mijn verlangens en doelen en nu heeft het me weer doen beseffen dat we het leven niet in de hand hebben. Ik heb dit jaar geleerd om mezelf niet meer af te vragen “waarom overkomt me dit” maar meer de vraag te beantwoorden “Hoe ga ik hier mee om”

Draag je eigen verantwoordelijkheid

Ook heeft 2019 mij nog meer doen beseffen dat je het leven van anderen niet zuur mag maken door het te belasten met persoonlijke onopgeloste issues.  Dit is in mijn beleving net zo erg als continue round-up gebruiken in eigen moestuin. De vervuiling die het veroorzaakt is ongekend. In mijn beleving is het belangrijk om in alles je eigen verantwoordelijkheid te dragen en daar bedoel ik mee, jezelf nooit afvragen: “waarom overkomt mij dit” Nee, stel jezelf eerder de vraag: “hoe ga ik hiermee om”. Durf vooral je emoties toe te laten en leer daarmee omgaan. Dit is wat 2019 mij heeft geleerd tov het dragen van onze eigen verantwoordelijkheid. Wat een jaar was 2019.

Een droom is in vervulling gegaan

Ik zit op mijn favoriete bankje in de wei te kijken en te genieten hoe de paarden aan het eten zijn. Het geluid van grazende paarden maakt me rustig. En mijn gedachten over 2019 dienen zich aan. Een jaar met een paar UPS  vele Down’s. Alles dit jaar was veel en groots.Zowel de blijdschap als het verdriet. 

Onze droom is in januari van dit jaar  in vervulling gegaan omdat we de gelegenheid kregen om het stuk grond aan te kopen waar ik samen met mijn paarden al vanaf 2007 van geniet en werk. We zijn gelijk gestart om het land om te toveren  tot een prachtig stukje natuur voor zowel de paarden als voor de Hoogsensitieve mens  met stress en psychische vraagstukken .

Een plek waar je antwoorden vindt.
Een plek om tot rust te komen.
Een plek om jezelf te hervinden.
Een plek die we terug gaan geven aan de natuur.

Blijdschap en rust volledig verstoord

Onze blijdschap en rust werd volledig verstoord door buren die het niet eens zijn met onze stappen die we zetten voor mens en dier, om de natuur terug te geven aan de natuur. Dat koste veel stress en slapeloze nachten. In juni werd 1 van mijn paarden  Evy kreupel en na een aantal bezoeken aan de kliniek bleek ze ontzettend kreupel te zijn. Het zou nog de vraag zijn of ze het zou halen.Tot overmaat van ramp kreeg mijn man op 20 sept te horen dat hij darmkanker heeft en het weekend voor zijn operatie op 20 okt overlijdt 1 van mijn paarden, mijn  grote knuffel vriend Saffier, onverwachts. Daarna stond mijn man nog een chemokuur van 4 maanden te wachten. We zijn beide zelfstandig ondernemers…dus we moesten door.  Toen ik dacht dat we alles wel zo’n beetje gehad hadden was onze hond Luna aan de beurt. Bij haar waren tumoren aan haar melkklieren ontdekt…toemaar…ook weer een operatie. Ik had het even niet meer…,Voor nu is de stilte mijn grootste vriend als hij er is en kan blijven.

Voor nu is de stilte mijn grootste vriend als hij er is en kan blijven.

Het is nu bijna kerst en mijn man is gestopt met de chemo. Mede ook omdat het preventief was want alles was verwijderd tijdens de operatie. Hij werd er zo ziek van het voor hem geen kwaliteit van leven is. Het gaat nu gelukkig de goede kant op!!! Hij voelt zich weer wat beter en wordt elk komende 1/2 jaar gecontroleerd. Na vele emotionele wervelwinden heb ik voor nu weer de power om door te gaan. Met  Luna en Evy gaat het gelukkig ook weer de goede kant op.  Mijn grote vriend Saffier zal een gemis blijven. De tijd zal er voor zorgen dat hij nooit vergeten wordt en ik er makkelijker mee om kan gaan. Daarvoor hebben we en mooie grote lindeboom geplaatst. Een boom die staat voor liefde en wijsheid, precies wat Saffier uitstraalde.

Onze blik is nu vooral gericht op eenvoud, rust, wat maakt ons blij en geeft ons energie.

Graag wil ik iedereen bedanken die voor ons een grote steun is geweest het afgelopen jaar en nog steeds is. 

Wacht nooit totdat de zon gaat schijnen maar leer dansen in de regen

 

Op naar 2020…… dat het een mooi jaar mag worden. Verwachtingen heb ik niet. Wel een wens dat 2020 onze blik zal blijven richten op wat  ons blij maakt en energie geeft. Ik hoop dat we weer mogen en kunnen genieten van al het kleins wat het leven ons kan schenken.

Wacht nooit totdat de zon gaan schijnen maar leer dansen in de regen

Ik wens jullie allen Fijne feestdagen en dat 2020 een bijzonder jaar voor je mag worden.

Veel liefs,
Jolanda, Gioya, Evy, Saar, Woelfie, Kristel, en natuurlijk ook onze Saffier

Dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Equizenz maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze privacy statement.